İlhan Palut: “Son derece kabul edilemez bir skor ve eleniş”

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Vaduz karşısında aldıkları 4-2'lik mağlubiyetin ve elenmenin kabul edilemez bulunduğunu belirterek, baş döndürücü acele toparlanarak lige döneceklerini söyledi.

Spor - 2 yıl önce

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, UEFA Konferans Ligi 3. Eleme Turu rövanş maçında Lihtenştayn mümessili Vaduz'a 4-2 yenik oldukları maçın peşi sıra matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Turu devredilmek istediklerini ancak ümitsiz olduklarını söyleyerek laflarına süregelen İlhan Palut, “4-2 yenildik. Son derece kabul edilemez bir skor ve eleniş. Bize güvenen insanlardan, camiamızdan takımım yerine bozukluk diliyorum, en ilkin elendiğimiz sonraları onları hakeza bir skorla muhatap ettiğimiz için. Evet bundan sonrası düşüncesince klasiktir; bir doğrudur ayağa kalkmaya çalışacağız. Çok acele toparlanacağız ve ligimize bakacağız. Önemsiz mi? Asla değil. İki, üç cümleyle geçirilecek bir boyut mu? Değil. Ama şu anda meydana getirecek bambaşka da bir şeyimiz yok. Birbirimize sarılarak ayağa kalkmaya çalışacağız” dedi.

“Bir halde oyuncularımıza güveneceğiz”

Palut, sonuç küme maçındaki 11'den 5 oyuncun bu maçın önceki 11'inde toprak almadığı ile ait soruya, ''Böyle bir fikstür ve dair yolculuklar yaptık. Biliyorsunuz bundan sonraları eksiksiz mesafeler ölçülebiliyor. Bazı oyuncularımızın bundan sonraları bir maçı henüz 90 dakika oynamaya fiziki anlamda tahammülleri kalmamıştır. Sahada 11'de fariza verdiğim 4-5 aktör da bu konumdaydı. En azından sahaya acemi bir erke eklemek istedim. Çünkü bu kesif karşılaşma periyodunda güzeşte de bahsettim. Bir halde oyuncularımıza güveneceğiz. Onlardan mahsul almaya çalışacağız. ‘Takımın alışmış olduğu anne kadrodan ayrılmış olduğu devir performansında bir mübadele başüstüne mu?' diyerek bu suali düzenlersek, başüstüne bir bu bahsettiğimiz oyuncular bizim beklediğimiz 90 dakikalık performansı gösterebilecek halde hikmet şekilde değillerdi. Ondan hakeza bir değişmeyen aldım. Bu probleminin ucu açıktır bir buna mecburdum” ifadelerini kullandı.

“Futbolda rastgele nesne var”

Maçta 1-1'den sonraları takımın düşmüş olduğu ve acemi bir kesici transferiyle ait soruya ise Palut, ''Ben 1-1'den öte, 2-1'le ilgili o bahsettiğim düşüşü gördüm. Ama ikinci yarının geneline baktığımız devir başından baş döndürücü pozisyonlar bulduk. Oyunu bırakmadık bir 3. golden sonraları bir güzel riskler aldık ve oyunun disiplininden koptuk. Futbolda rastgele nesne var. Disiplini destek olmak geçişsiz bir bazısı skorlar size er risklerde aldırabiliyor. Onun da etkilerini gördüğümüzü söyleyebilirim. Bu bap yönetimle konuşacağımız bir konu. Ama oyuncuların karşılaşma performansları bizim mevsimsel planlarımız üstünde baş döndürücü bir tomar ağırlık taşımıyor. Sezonluk planımız var. O bahsettiğiniz mevkide Türk aktör gitmek istiyoruz bir kere. Çünkü biliyorsunuz ki 3 Türk oynatma durumumuz var. Bu noktada da alışveriş sonuç derece dar. Elimizdeki oyunculara bir halde güveneceğiz” biçiminde konuştu.

“Zeminin sinirli olması Vaduz'dan 4 gol yememizi açıklayamaz”

Zeminle ilgili tek özürlerinin olmadığını kaydeden Palut, “Rakibimiz bizim denli küf fail bir kadro olmasa da onları da bu sahada bir halde yaşamlarında önceki kez geldikleri bir ortama çıktılar, uğraş ettiler. Belki baş döndürücü hücre körpe mevrut bir düzen oynamadılar bir uğraş ettiler, savaştılar. Hiç atmadığımız denli aracısız ferde attık bir katiyen ve katiyen yerin bugün az buçuk sinirli olması bizim Vaduz'dan 4 gol yememizi açıklayamaz. Zemine geldiğimiz devir dip çalışmalarla emektar durumuna döner. İyi zeminlerde ayak topu sallanmak da, bu futbolu bağlı olmak de baş döndürücü henüz keyifli" diyerek konuştu.

Enver Furkan Çelebioğlu - İbrahim Yetkin

İLGİLİ HABER
Konyaspor'dan Avrupa'ya er veda
Haftanın Öne Çıkanları

İSKİ kazısında su borusu patlayınca ev ve iş yerlerini su bastı

2022-08-10 23:05 - Gündem

Tuzla'da 3 işçinin öldüğü boya fabrikasındaki patlamaya bağlı iddianame hazırlandı

2022-08-11 18:04 - Gündem

Otomobilden cephane çıktı

2022-08-11 11:05 - Asayiş

Devrilen hafriyat kamyonuna çarpmamak düşüncesince akaryakıt istasyonuna daldı

2022-08-11 17:05 - Asayiş

Jesus: "7 farklı oyuncu da istediklerimizi karşıladı"

2022-08-12 02:04 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5. İslami Dayanışma Oyunları'nı başlattı

2022-08-10 05:02 - Spor

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Kredi ihtiyacı geçmiş dönemlere göre çok ama çok artmıştır”

2022-08-11 04:02 - Eğitim

Samsun'da minibüs tırla çarpıştı: 1 ölü

2022-08-11 09:06 - Asayiş

PFDK’dan Fenerbahçe ve Trabzonspor’a para cezası

2022-08-12 02:04 - Spor

Oliver’ın kalbine vize engeli

2022-08-11 12:07 - Gündem

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino ile alakalı "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:05 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

00:06 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:08 - Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem