Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarına tabip, diş doktoru ve eczacı ataması yapılacak

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları ile öteki amme kasıntı ve kurumlarının gereksinimleri düşüncesince tıpta eksperlik mevzuatına mucibince önceki el yahut baştan yapılacak atama başvuruları 23-29 Eylül'de yapılacak.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları ile başka amme büyüklenme ve kurumlarının gereksinimleri düşüncesince tıpta eksperlik mevzuatına gereğince bilirkişi olanlar ile bilirkişi tabip, tabip, bilirkişi diş tabibi, dişçi ve eczacı kadrolarına önceki kez yahut baştan yapılacak atama başvuruları 23-29 Eylül'de yapılacak.

Sağlık Bakanlığının "2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun ilgilendiren maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları ile başka amme büyüklenme ve kurumlarının gereksinimleri düşüncesince tıpta eksperlik mevzuatına gereğince bilirkişi olanlar ile bilirkişi tabip, tabip, bilirkişi diş tabibi, dişçi ve eczacı kadrolarına önceki kez yahut baştan yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri anons edilen takvim çerçevesinde noterlik kabilinden elektronik beyin süresince kurayla yapılacak.

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü umumi ağ adresinde "https://yhgm.saglik.gov.tr" toprak meydan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üstünden e-Devlet kapısı etiket konfirmasyon sistemi ile antre yapılarak ad çekme takviminde tamlanan süreler içre gerçekleştirilecek.

Başvuru meydana getirecek adaylar, ad çekme takviminde tamlanan tarihler ortada PBS üstünden müracaat formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştirecek. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonradan müracaat detayları ve tercihlerde fark yapılamayacak. Kesinleştirilmeyen müracaatlar ise dikkate alınmayacak. Kesinleştirilen müracaat formu fiziksel döküman adına başkaca gönderilmeyecek.

2527 mahdut Kanun kapsamında mevcut Türk aristokrat yabancıların resmi kurumlardan tahsil edilen Türk aristokrat olduklarına ilişkin belgeyi müracaat sistemi üstünden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekecek.

Başvuracak adaylar PBS üstünden açılacak erir bölgeleri cezaevi uğrunda bulundurarak anons edilen takvim çerçevesinde en aşkın 10 yeğleme yapabilecek. Genel ad çekme ile alışılmak istediğini tamlayan adaylar, tercihlerine yerleşememesi biçiminde gereksiz artan münhallere umumi ad çekme ile yerleştirilecek.

Kura başvurusunu silme yol açmak arzu edenler 30 Eylül 2022 Cuma ile 14 Ekim 2022 Cuma haset vakit 18.00'e denli PBS üstünden elektronik ortamda ad çekme başvurusunu silme edebilecek. Başvurusunu silme ettirenler kuraya baştan giremeyecek.

İnceleme sonucunda makul görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile bildirim hesabına devredilmek kıl payı PBS üstünden anons edilerek elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeler PBS üstünden anons edilecek.

Devlet memurluğundan çekilen ve vazgeçmiş sayılanların baştan atanmalarında 657 mahdut Devlet Memurları Kanunu'nun 97'nci maddesindeki süreler dikkate alınacak. Ancak bu vaziyette olanlardan ad çekme sonuç müracaat zamanı bakımından bariyer hallerinin bitimine müşterek ay kalık olanların başvuruları onama edilecek.

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, adayın müracaatta belirttiği bulunak esasi alınacak. Kura kararı rastgele müşterek kol yahut konuma yerleşenler, ad çekme sonuçlarının ilanından itibaren müşterek sene süreyle esasen kuraya başvuramayacak.

İlan metninde tamlanan şartlara münasebetsiz adayların başvuruları onama edilmeyecek. Başvuruları yanlışlıkla onama edilip ad çekme ile yerleştirilmiş olanların atamaları yapılmayacak, atamaları mamul olsa bile silme edilecek. Belgeleri kalık bulunan yahut kavisli müracaatta mevcut adayların da başvuruları batıl sayılacak.

Kura daha sonra kadrolara yerleşen adaylar ile alakalı belgelik araştırması sonuçlandıktan sonradan atamaları gerçekleştirilecek. Arşiv araştırması aksi sonuçlananların ataması yapılmayacak, mamul olsa bile silme edilecek.

5335 mahdut Kanun kapsamında, tekaüt bulunan hekim ve bilirkişi tabipler Sağlık Bakanlığı ve ilişkin yapılış kadrolarını yeğleme ederek başvurabilecek. Ancak bire müşterek anayasa gereği tekaüt hekim ve bilirkişi tabipler Sağlık Bakanlığı tesisleri dışındaki kurumlara yerleşseler bile atamaları gerçekleştirilmeyecek.

Devlet hizmeti yükümlüsü bulunan hekim ve bilirkişi tabipler ile tekaüt bulunan eczacı, dişçi ve bilirkişi diş tabipleri, Sağlık Bakanlığı ve ilişkin firmalar ile başka amme büyüklenme ve müesseselerinde halen fariza yapmakta olanlar, tamlanan gözyaşı sınırını dolduranlar ve 4924 mahdut Kanun kapsamında kontratlı adına çalışanlar kuraya başvuramayacak.

Atama kurası takvimi

İlanda toprak meydan "2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Takvimi"ne göre, PBS üstünden müracaatlar 23 Eylül Cuma gününden 29 Eylül Perşembe vakit 18.00'e denli yapılacak.

Başvuru istimara neticeleri 11 Ekim Salı haset PBS üstünden anons edilecek. İnceleme sonrası başvuruları reddedilenlerin itirazları, 11 Ekim Salı gününden 12 Ekim Çarşamba vakit 18.00'e denli PBS üstünden alınacak. İtiraz neticeleri 17 Ekim Pazartesi PBS üstünden açıklanacak.

Kura çekimi 18 Ekim Salı haset yapılacak, noktayı ve saati "https://yhgm.saglik.gov.tr" umumi ağ adresinden anons edilecek. Atamaya esasi evraklar, 2 Kasım Çarşamba vakit 18.00'e denli alınacak.

Kamu büyüklenme ve müesseselerinde kontratlı çalışanlar ve hususi keyif tesislerinde çalışanlar, kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine ilişkin belgeyi atamaları yapıldıktan sonradan göreve başlayacakları keyif tesisine gerçekleme edecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Adana’da tır ile pikap çarpıştı: 2 ölü

2022-09-21 09:02 - Asayiş

Kelebek hastası Büşra günlüklerini kitap haline getirdi

2022-09-18 14:02 - Gündem

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarına tabip, diş doktoru ve eczacı ataması yapılacak

2022-09-22 03:02 - Gündem

Olimpiyat şampiyonu emektar ulusal pehlivan Mustafa Dağıstanlı ölüm etti

2022-09-19 09:00 - Spor

Elindeki çatlağa karşın vazgeçmedi, Dünya Güreş Şampiyonası'nda üçüncü oldu

2022-09-17 13:03 - Spor

Sırbistan'da 3. kez dünya şampiyonu olan Taha Akgül, Ankara'da çiçeklerle karşılandı

2022-09-17 18:03 - Spor

Jorge Jesus: 'Biz devamlı daha iyi olabileceğimize inanıyoruz'

2022-09-19 03:02 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı andı

2022-09-17 14:03 - Politika

Londra polisinden Kraliçe'nin cenaze merasimi düşüncesince dehşet güvenlik önlemi

2022-09-18 17:03 - Dünya

Ortaokul öğrencileri yüzdelik 50 hâlâ az maliyetle su özleştirme filtresi geliştirdi

2022-09-16 15:02 - Teknoloji

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem