Thievy Bifouma: 'Türkiye’ye dönmek istiyorum'

Yeni Malatyaspor'dan geçtiğimiz zaman başlangıcında Çin'in Shenzhen takımına 2.85 milyon Euro karşılığında aktarma bulunan Thievy Bifouma, Çin kadrosuyla bulunan sözleşmesini sonlandırdı. Kongolu futbolcu, ‘İkinci vatanım' söylediği Türkiye'ye dönmek istediğini açıkl

Spor - 3 yıl önce

Türkiye'de Osmanlıspor, MKE Ankaragücü, Sivasspor ve Yeni Malatyaspor formalarını giydikten sonraları 2019-2020 sezonunun bitimiyle 2 milyon 850 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Çin'in Shenzhen takımına nakil bulunan Thievy Bifouma, takımıyla bulunan sözleşmesini sonlandırdı ve Çin'den ayrıldı. Bu müddette Türkiye'ye mevrut 29 yaşındaki futbolcu, İhlas Haber Ajansı'na hususi açıklamalarda bulundu. Çin macerasını anlatarak laflarına süregelen Bifouma, “İlk bambaşka Çin devri dobra geçti.

Gittiğimde hepsi bahtiyar olmuştu. İlk gittiğimde baş döndürücü şaşırmıştım. Şehrin büyüklüğü dikkatimi çekti. Gitmeden geçmiş on paralık izlem etmemiştim oradaki yaşantıyı. Benim düşüncesince kazanımların bulunduğu ortak nakil oldu. Herkes düşüncesince çetince ortak fasıl geçti bu pandemide. Futbol düşüncesince de alışılagelen avlu düşüncesince de çetince ortak fasıl oldu. Milli takıma çağırma edildikten sonraları Covid-19'a yakalandım ve bundan dolayı 6 ay Çin'e art dönemedim. Bu proses benim adıma çetince geçti. Sadece ego değil hepsi ayrımsız şeyleri yaşadı” ifadelerini kullandı.

“Türkiye benim ikinci vatanım”

Türkiye düşüncesince ‘İkinci vatanım' diyen Thievy Bifouma, “Türkiye benim düşüncesince ikinci vatanım gibi. Burada 3,5 yılda baş döndürücü dobra vakitler yaşadım. Türkiye'de hepsi futbolu izlem ediyor ve seviyor. Ben baştan burada korkmak istiyorum. Bu benim düşüncesince baş döndürücü önemli. Eve döndüğüm düşüncesince hakkıyla mutluyum” açıklamasını yaptı.

“Sergen sarıklı bana ‘Gitme' dedi”

Çin'e gitmeden önce, Yeni Malatyaspor'da baş başa çalışmış bulunduğu Sergen Yalçın'la görüştüğünü anlatım fail 29 yaşındaki futbolcu, “Çin'e gittiğimde kazanımlarım oldu. Bu ehemmiyetli ortak tecrübeydi benim adıma fakat ayak topu açısından bakınca benim adıma biçimsiz oldu. Sergen sarıklı gitmeden geçmiş bana ‘Çin, ayak topu düşüncesince elleme ortak dünya değil' demişti. ‘Keşke gitmeseydim' söylediğim anlamış olur oluyor. Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın başlangıcında şampiyonluğa eriştiği düşüncesince baş döndürücü bahtiyar oldum. Onun hesabına sevindim. Birlikte de baş döndürücü dobra devir geçirdik kendisiyle. Futbol düşüncesince henüz önemliydi. Ben Covid-19 ortak vakitler nakil oldum ve benim transferim Malatyaspor düşüncesince de hesaplı ortak değişmeyen oldu. Zor ortak değişmeyen vermiştim” niteleyerek konuştu.

“Türkiye'de korkmak istiyorum”

Şu anda ferdî antrenmanlar yaparak formunu koruduğunu anlatım fail Bifouma, “Ama futbolda ferdî antrenmanlar değil, şişko kadro antrenmanları önemli. Ben şu anda biçim şekilde kendimi elleme hissediyorum. Benim mesleğim futbolculuk bulunduğu düşüncesince doğrusu çelimsiz müddette engelleme olacağım takımın biçim niteliğine ulaşırım. Bir futbolcunun değme devir sahaya çıkması gerekir. Şu anda az buçuk eksiğim mevcut fakat bunu da çelimsiz müddette gideririm” dedi. Türkiye'ye dönmeyi baş döndürücü istediğini kail Kongolu oyuncu, “Türkiye'ye dönmeyi baş döndürücü istiyorum. Şu anda burada olduğum düşüncesince de mutluyum. Başka ülkelerden bana tekâlif geldi fakat şu anne denli benimseme etmedim. Kendi antrenmanlarımı yapıyorum şu anda ve nakil zamanına denli biçim tutmuş olurum” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş

Haftanın Öne Çıkanları

Balat’ta silahlı saldırıya uğrayan Esen Kaya yaşadığı dehşeti anlattı

2021-09-23 14:20 - Asayiş

Emine Erdoğan'dan hanımlara 'sürdürülebilir evren mensur edelim' çağrısı

2021-09-22 16:01 - Dünya

Fenerbahçe Giresunspor Maç Anlatımı

2021-09-23 20:36 - Spor

Taksim’de Yiğit Marcus Aral’ın öldüresiye dövüldüğü anlar kamerada

2021-09-23 10:02 - Asayiş

Çekmeköy'de oğluna uyuşturucu sattığı iddia edilen insanları uyaran baba hayatını kaybetti

2021-09-23 07:48 - Asayiş

107 yaşındaki Osman dede 40 yıl önce evi terk eden oğlunu arıyor

2021-09-23 13:12 - Gündem

Hiperleksili evlatların yaklaşık yüzde 84'ünde otizm görülüyor

2021-09-22 15:36 - Sağlık

Türksat TEKNOFEST'te gençlerle buluştu

2021-09-22 14:26 - Teknoloji

ABD'de et fiyatlarındaki çoğalma tartışmalara sebep oluyor

2021-09-29 12:03 - Dünya

Hatay’da şiddetli sağanak yağış etkili oldu

2021-09-23 12:59 - Gündem

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino ile alakalı "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:05 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

00:06 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:08 - Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem