TRT Balkan Dijital Haber Platformu, yayına başladı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) acemi sayısal sav platformu TRT Balkan, semt halkını ve alanı ait mevzulara toptan ölçekte arazi ita hedefiyle neşriyat dünyasına başladı.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Grand Ankara Oteli'nde planlı TRT Balkan'ın lansman toplantısında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı musahabe yaptı.

TBMM Başkanı Şentop, Balkanlar'daki 7 ülkeye, 5 dilde ulaşacak TRT Balkan'ın yayınlarının iyi olmasını diledi.

TBMM Başkanı Şentop: Balkanlarla eş mirasımızı, iletişim araçları ve eğitimle geleceğe taşımak, ideallerin en ulvisidir İletişim Başkanı Altun: TRT Balkan, insanoğlu odaklı neşriyat çizgisiyle lehçe ve toptan barışa yardım sağlayacak TRT Genel Müdürü Sobacı: TRT Balkan, birbirinden ayrımlı etiket ve kültürlerin buluşmasına okazyon olacak

Türkiye ve Balkanlar'ın kuma mirasını, iletişim araçları ve eğitimle geleceğe taşımanın, kendileri düşüncesince ülküsel ve ideallerin en ulvisi bulunduğunu vurgulayan Şentop, "Balkanlar'daki Türk ve Müslüman kardeşlerimizle pedagoji bilimi kurumlarımız ve TRT Balkan sayesinde, etraflı bağlarımızı elan da pekiştireceğiz inşallah." dedi.

Şentop, özellikle TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı peyda etmek üzere, TRT Balkan'ı neşriyat yaşamına hazırlayan etraflı TRT çalışanlarına şükranlarını sunarak, "Dünyada ve devletimizde meydana mevrut vakaları doğru, aceleci ve yansız namına ulaştıran TRT camiasını kutlama kartı ediyor, çalışmalarının ayrımsız tarz az daha bitmeme etmesini diliyorum. Yapılması planlanan etraflı programların Anadolu ve Rumeli coğrafyasının dobra insanlarını mutlu edeceğine inanıyorum. TRT Balkan'a uzun, hayırlı, dişi ve okunabilen birim numara hayat diliyorum." ifadelerini kullandı.

"TRT Balkan, lehçe ve toptan barışa ve istikrara yardım sağlayacak"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, TRT Balkan'a derinlemesine soluklu ve kandırıcı birim numara neşriyat yaşamı dileyerek, "Ben inanıyorum ki TRT Balkan da gine Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin arsıulusal bölgede yürüttüğü hak mücadelesinde ehemmiyetli birim numara gösteriş üstlenecek ve bu hak mücadelesinin Balkan coğrafyasında hamal unsurlarından bir tanesi olacak ve gine inanıyorum ki TRT Balkan, Balkan coğrafyasının arsıulusal alandaki çelimli sesi olacak.” dedi.

TRT Balkan'ın, semt gerçeklerini aut güçlerin değil semt aktörlerinin ağzından, bakış açısından etraflı dünyaya aktaracağını tabir fail Altun, "TRT Balkan, bölgenin etnik, dini, kültürel zenginliğini yansıtacak. TRT Balkan, insanoğlu odaklı neşriyat çizgisiyle lehçe ve toptan barışa ve istikrara yardım sağlayacak. Elbette TRT Balkan, ülkemizin tezlerini, ülkemizin mücadelesini, realite arayışını Balkan coğrafyasına en akla yatkın şekilde, en tam halde anlatacak, aktaracak." değerlendirmesinde bulundu.

"Vicdanları harekete nâkil birim numara nağme olma amacında ilerleyecek"

TRT Genel Müdürü Sobacı da dünyanın katı aşırı alanında ayrımlı dillerde gerçekleştirdikleri platformlara, TRT Balkan'ı da eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Balkanlar'da, iletişim araçları rekabeti enikonu çetrefilli birim numara yapıda. Üstelik karaca yaymaca faaliyetlerinin bariz halde hissedildiği, hunriz yıldırı örgütü FETÖ kadar yapıların bulaşık piyasası meydana getirmeye çalışmış olduğu birim numara döşeme yalan konusu. Belli çivi iletişim araçları kurumlarının yandaş bilgi ve mazruf ürettiği, semt halkını dezenformasyonla bulaşık altında tutmaya çalışmış olduğu bölgede, aşırı girişken birim numara sayısal bilgi platformunu kurarak bu sisteme itiraz ediyoruz."

TRT Balkan'ın katılımcı, yansız ve aşırı ünlü haberciliğin deposu namına Balkan medyasına dünkü ve çelimli birim numara nağme getireceğini kail Sobacı, "TRT Balkan, insanlığın vicdanıyla bütünleşen söylemleri kamuoyuyla paylaşarak, birbirinden ayrımlı etiket ve kültürlerin, kuma ahlaki ve vicdani değerlerde buluşmasına okazyon olacak. Kanlı savaşların ve çatışmaların yaşandığı Balkanlar'da, arsıulusal ve domestik topluma, vicdanları harekete nâkil birim numara nağme olma amacında ilerleyecek." sanarak konuştu.

30 milyonu epey birim numara kesime seslenme edecek

Bölge halkını ve alanı ilişik mevzulara toptan ölçekte toprak ita hedefiyle neşriyat yaşamına başlamış olan dünkü sayısal bilgi platformu TRT Balkan, Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça dillerinde neşriyat yapacak.

TRT Balkan, lehçe dilleri mütekellim 30 milyonu epey kesime seslenme edecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası Ağrı'da yapıldı

2022-06-11 17:03 - Spor

TRT Balkan Dijital Haber Platformu, yayına başladı

2022-06-16 01:02 - Gündem

'Sevgi Makası' projesiyle engellilere parasız güzellik salonu hizmeti veriliyor

2022-06-12 12:02 - Yaşam

Fren testi yaparken bariyerlere çarpıp takla attı: 1 yaralı

2022-06-14 09:04 - Asayiş

Özel bakımla yaşama tutunan kocaoğlan yavrusu 'Haçuvan' Bursa'ya gönderilecek

2022-06-14 12:04 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van Valiliğine ziyaret

2022-06-11 22:03 - Politika

Bakan Soylu, Afrin'de sızdırılmış girişiminde mevcut teröristlerin ele geçirildiğini açıkladı

2022-06-14 14:04 - Gündem

Buluşuyla tıp dünyasında çığır açtı: Stanford Üniversitesi tam burs verdi

2022-06-13 13:02 - Eğitim

Iğdır'da 9 günde 1237 Afganistanlı göçmen ülkelerine gönderildi

2022-06-13 11:04 - Gündem

İstanbul'un merkezindeki natürel onma kaynağı: Tıbbi bitki bilimi bahçesi

2022-06-11 13:02 - Yaşam

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem