Türk doktor keşfetti, prostat biyopsisi kabus olmaktan çıktı

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Suat Bolat'ın tababet literatürüne kazandırdığı "inflate (ağrısız prostat biyopsi alma)" tekniği ile prostat hastalarından dernekevi duyum yitimi yapmadan biyopsi alınıyor.

Sağlık - 2 yıl önce

Erkeklerde en baş döndürücü rastlanan dokunmabana türlerinden birisi bulunan prostat, kansere ilişkin ölümler dair ise 1. tam arazi alıyor. Birçok prostat hastası, hastalığın belirtisini göstermesine karşın alışılmış yöntemle alınacak biyopsi işleminden çekindiği ve korkmuş olduğu düşüncesince doktora gitmeye hamam bakmıyor. Hastaların korkularını bertaraf etmek ve ağrılarını düşürmek düşüncesince inflate ismini verdiği müşterek fen geliştiren Medicana International Samsun Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Suat Bolat, dernekevi duyum yitimi uygulamadan gerçekleştirdiği biyopsi tekniğini tababet literatürüne soktu. Geliştirdiği fen ile bedenin zat morfinini salgılamasını sağlayıcı Doç. Dr. Bolat, hastalara girecek fazladan enjeksiyon sayısını azaltarak, oluşabilecek enfeksiyonun da önüne geçti.

“Prostat, beylerde kansere ilişkin ahiret yolculuğu nedenleri ortada 1. tam arazi alıyor”

Erkeklerde en baş döndürücü ölüme köken bulunan dokunmabana hastalığının prostat olduğuna ilgi çekici Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Suat Bolat, “Prostat, beylerde en baş döndürücü rastlanan dokunmabana hastalığının başlangıcında geliyor. Erkeklerde kansere ilişkin ahiret yolculuğu nedenleri ortada da prostat 1. tam arazi alıyor. Hastalık akıbet adım aheste ve kelimesiz ilerlediği düşüncesince hastalarda tek biçimde klinik belirgi vermiyor. Hastalar tek nesne yokmuş üzere hayatlarını bitmeme ettiriyorlar. Erken teşhis ve hastaları DOĞRU takipte avlamak baş döndürücü önemli. 65 gözyaşı ve üstü beylerde prostata çoğunlukla rastlanıyor. Prostat, gözyaşı ve kalıtım bilimi sebeplerle ilgilendiren olabilir. Erkeklerde sayı farkı hayat süresi Türkiye'de 75 yaşın üstüne çıktı. Bunun düşüncesince de beylerde prostat takip edeni baş döndürücü önemli. Özellikle 50 gözyaşı üstü hastalarda yoğun pıtrak muayeneye gelinmesi sağlıkları açısından önemli. Hastaların genel anlamda tek şikayeti olmaz. Tesadüfen prostat kanseri tanısı de koyabiliriz. 50 gözyaşı üstü adamların minimum yılda 1 kere sağlık muayenesi olması gerekir” dedi.

“İnflate tekniğini tababet literatürüne soktuk”

Tıp literatürüne giren tekniği kendince bilim sağlayan Doç. Dr. Mustafa Suat Bolat, “Prostat, kanseri belirleme ettiğimizde er evrede hatalığı yakaladıysak yüzdelik 100'e DOĞRU otama şansı olan, kür sağladığımız müşterek hastalık. Prostat hastalığının en güçlü evresi bulunan biyopsi tekniğini aşmaya çalışıyoruz. Biyopside; prostatın en havadan ulaşıldığı kıç alanından müşterek ultrason aleti ile girilerek, prostatın hem anatomik şekilde görüntülenmesini sağlıyoruz bununla birlikte şüphelendiğimiz bölgelerde uslu müşterek enjeksiyon ile biyopsi alıyoruz. Hastalar bu noktada baş döndürücü dayanım gösterirler. Çünkü korkarlar. Pozisyon ve ağrılı müşterek iş olacağından hastalar korkuyorlar. Günümüzdeki uygulayım bilimi nispeten gelişti. Bu iş bundan sonraları akıbet adım sancı olmaksızın müşterek biçimde değme yapılabiliyor. Biz dünkü fen ile işlemi yaptıktan sonraları 5 ahit hatayı dinlendirip, alışılagelen yaşamına bitmeme etmesini sağlıyoruz. 2020 yılı böylece evren tababet literatürüne kazandırdığımız müşterek çalışmamız oldu. Adını da ‘inflate' şekilde tanımladığımız müşterek fen geliştirdik. Bu, ‘ağrısız prostat biyopsi kabul etme tekniği' şekilde nitelendiriliyor. Samsun'da bu tekniği düzenleyerek arsıulusal tababet literatürüne soktuk. Çalışmamız, 2021 yılından itibaren tababet literatüründeki yerini aldı. Bu çalışmada hastalara rastgele müşterek dernekevi duyum yitimi yapmıyoruz. Hastanın zat bedenindeki morfin ismini verdiğimiz saf dert stoper mekanizmaları devreye sokarak bedenin gereksinim duyan analjezi zat namına salgılattığımız müşterek fen geliştirdik” diyerek konuştu.

“Prostat hastalarının en korkmuş olduğu evreyi hallettik”

En ürkütücü iş bulunan alışılmış biyopsi tekniğinin inflate tekniğinden sonraları şen kalktığını ve hastaların şen müşterek dem aldığını tamlayan Mustafa Suat Bolat, “Tıp literatürüne soktuğumuz fen ile hastanın bellik altı alanına yerleştirdiğimiz müşterek grup elektrotlar ile ıvır zıvır akımlar vererek, prostat alanına yaptığımız rastgele müşterek ağrılı girişimin cisim ve akıl kabilinden algılanmasını önleyecek müşterek düzenek geliştirdik. Hiçbir dernekevi duyum yitimi işlemi uygulamadan yaptığımız iş sonrası hastalarımız akıbet adım memnun. Tekniğimiz yardımıyla hastalara baş döndürücü şimdi az enjeksiyon girişi ile bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Prostat kanseri tanısındaki en ağırbaşlı evreyi da geliştirdiğimiz fen ile sancı olmaksızın müşterek biçimde halletmiş oluyoruz. İnflate tekniği 2021 yılından bu yana kullanıyoruz. 300'ün üstünde müşterek pestil seyrimiz oldu. Daha evvel değişik teknikte biyopsi aldırmış hastalarımızda kılıç inflate tekniğinde biyopsi aldığımızda baş döndürücü sancı olmaksızın müşterek biçimde işlemin yapıldığının art bildirimini alıyoruz. ‘Bir kere şimdi biyopsi almamız gerekse müşterek dayanım gösterir misiniz?' diyerek sorduğumuzda hastalar bire müşterek fen ile müşterek şimdi biyopsi aldırabileceklerini söylüyorlar. Bu da akıbet adım sevindirici. Oldukça havadan müşterek biçimde inflate şeklini uygulayabiliyoruz” biçiminde konuştu.

“İnflate yönteminde şimdi az enjeksiyon girişi olduğu için enfeksiyon riski de şimdi az”

Uygulanan fen ile şimdi az enjeksiyon girişi nedeniyle enfeksiyon riskinin de şimdi az bulunduğunu vurgulayan Dr. Bolat, şunları söyledi:

“Biyopsi aldığımız inflate yönteminde prostatın minimum 2-3 alanına şimdi az dernekevi duyum yitimi düşüncesince enjeksiyon girişi ika imkanımız var. Klasik yöntemlerde sorumluluk dert duymasın diyerek prostatın sağlı sollu 2 bölgesi ve 1 de itidalli alanına minimum 3 noktaya dernekevi duyum yitimi uygularız. Bu iş kıç alanından girdiğimiz düşüncesince pis müşterek alandan çorak müşterek bölgeye mikropların yayılmasına, bu mikropların da yaşamı zılgıt fail ağırbaşlı enfeksiyonlara faktör olabilir. Geliştirdiğimiz inflate yöntemi ile ek şekilde meydana getirilen minimum 3 enjeksiyon girişinden de hastaları kurtarmış oluyoruz. Dolayısıyla alışılmış yöntemde 15 enjeksiyon girişi yapmamız gerekirken, bizim yaptığımız yöntemde 12 biyopsi alacaksak 12 biyopside sınırlandırıyoruz. ek yapılacak minimum 3 enjeksiyon girişine ister kalmıyor. Bu enfeksiyon ve yaşamı zılgıt fail ağırbaşlı hallere tercih ettiğimiz fen ile az buçuk şimdi az faktör reşit oluyoruz. Bu bakımdan da nispeten emin müşterek yöntem. Şehirler arası mevrut hastalarımız var. Biz bu işlemi yapıyoruz. 5 ahit dinlendirdiğimiz hastalarımız tek başağrısı çekmeden sancı olmaksızın müşterek biçimde tekrar zat illerine yolculuk edebiliyorlar.”

Erdi Demür 

Haftanın Öne Çıkanları

Adana Şehir Hastanesinde makbul "tıbbi çamur" tedavisi dertsiz dirim sunuyor

2022-01-16 18:49 - Sağlık

İstanbul Boğazı'nda sefine trafiği eş cepheli askıya alındı

2022-01-16 22:30 - Gündem

Kıbrıs Türk halkının hürriyet mücadelesinin önderi Dr. Fazıl Küçük'ün vefatının 38. yılı

2022-01-14 11:08 - Gündem

Gürcistan, Rusya'yı Avrupa düzenlilik mimarisini bulunmayan etmeye çalışmakla suçladı

2022-01-14 22:58 - Dünya

Sertab Erener, Edis ve Zeynep Bastık reklam filminde buluştu

2022-01-12 12:54 - Magazin

Sağlık Bakanı Koca: 'Omicron varyantının bulaşma hızı çok yüksek'

2022-01-14 20:17 - Sağlık

İETT otobüsü kazaları ve İstanbulkart sorunu

2022-01-10 20:59 - Gündem

Güneşi gören Taksim’e akın etti

2022-01-16 21:16 - Asayiş

Eski nişanlısı kabilinden maktul avukat Dilara Yıldız, sonuç yolculuğuna uğurlanıyor

2022-01-12 14:17 - Gündem

'Gıda intoleransı ve gıda alerjisi aynı şey değildir'

2022-01-13 14:23 - Sağlık

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düzlem iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi depremin yaralarını depremzede sağlıkçılarla sarıyor

13:08 - Sağlık

Dr. Levent Acar: 'Saç ekiminde doğal görünüm nasıl elde edilir'

10:08 - Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki amme hastanelerinin başhekimleriyle müşterek araya geldi

00:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem