Türkiye güzeli Yeşilçam yıldızı 'aile mirası' hastalığını 'Darülaceze sahnesi'nd

Yetmiş salname ömrüne görk kraliçeliği ve Yeşilçam starlığı sığdıran Sevgi Can Danlı, 4 senedir Darülaceze'de Huntington rahatsızlığı ile savaşım ediyor.

Yaşam - 2 yıl önce

İstanbul

Sevgi Can Danlı, 1950 yılının 14 Şubat haset Balıkesir Manyas'ta doğdu, 6 kardeşin en büyüğüydü. Babası eczacı anası ev hanımıydı. Balıkesir'de 1953'te meydana mevrut depremde müşterek oğullarını kaybeden aile, İstanbul'a huruç ika sonucu alarak, Mecidiyeköy'e yerleşti.

3 yaşlarındayken İstanbul ile tanışan Sevgi Can Danlı, ortaokulu Nişantaşı'nda okudu daha sonraları Kadıköy Kız Lisesini kazandı. Lise sonuç sınıfta okurken daha 18 yaşlarındayken Hürriyet gazetesinin 1968'de düzenlemiş olduğu gösteriş yarışmasında müşterek numara bulunan Danlı düşüncesince şöhretin kapıları aralanmaya başladı.

Şöhret basamaklarını önceki şekilde gösteriş almış olduğu reklam filmleriyle tırmanmaya süregelen Danlı'ya Yeşilçam'ın kapıları peşine derece açıldı ve zamanın en isminde sanlı jönlerinden Yılmaz Güney ile dü filmimizde başrol oynadı. Ancak kavi beyaz perde koşullarının namına uyarınca olmadığına değişmeyen sağlayan Danlı, evlendi. Maddi teessürat zımnında evliliğini sürdüremeyen Danlı, boşanarak Bağdat Caddesi'ne taşındı, Aksaray'da müşterek halı dükkanı açarak, ticarete atıldı.

Ancak kalıtım bilimi müşterek dert bulunan Huntington zımnında gövde fonksiyonlarını kaybetmesiyle biricik başına yaşamını idame ettiremediğini gören Danlı, Darülaceze'ye oturma sonucu aldı.

"Çok mutluyum, bizlere nesil üzere bakıyorlar"

Filmlere madde olacak dirim hikayesini AA'ya özetleyen Danlı, 4 senedir Darülaceze'de yaşadığını söyleyerek, "Gönül isterdi ki kişi başıma hayatıma bitmeme edebileyim. Ancak eş mirası bu dert zımnında el fut koordinasyonumu kaybettim. Hatta yürümekte fark zorlanıyorum. Her sabık devir cereyan kabiliyetim daha da azalıyor. Ne yersem üstüme başıma döküyorum, kişi başıma hayatımı sürdüremiyorum." ifadelerine toprak verdi.

Danlı, Darülaceze'de olmaktan bahtiyar bulunduğunu dile getirerek, şunları belirtti:

"Kitap okumayı aşırı seviyorum burada bereketli fazlaca eser kıraat etmek düşüncesince çağ buluyorum. Kitapları sevdiğim düşüncesince ziyarete gelenler de bağış şekilde eser getiriyorlar. Ben de okuduktan sonraları kurumun kütüphanesine bağışlıyorum. Her devir behemehâl dü ceride okurum. 6 şahsiyet odada kalıyorum, dostlarımla aşırı güzel anlaşıyoruz lakırtı ediyoruz, dertleşiyoruz. Çok mutluyum, bizlere nesil üzere bakıyorlar, yıkıyorlar, tırnağımızı kesiyorlar saçımızı fark boyuyorlar."

Sevgi Can Danlı, 12 sene devam eden evliliğinde, ayrımsız acıları evladı da yaşamasın niteleyerek evlat sahibi olmadığına aksan yaparak, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Çok korktum, annemden mevrut bu kalıtım bilimi rahatsızlığı çocuğuma taşırım diye. Biz 6 kardeşiz ego en büyüğüyüm etraflı kardeşlerimde bu dert var. Onlar evlendiler ve nesil yaptılar. Şimdi yeğenlerimde de bu dert başladı. O sebepten nesil yaparak riziko kabul etmek istemedim. Bizim üzere kalıtım bilimi rahatsızlığı bulunan ailelere tavsiyem, lütfen nesil doğurmadan mukteza önlemleri alın, sizin yaşadıklarınızı onlara yaşatmayın ve tedavinize nazarıitibar edin."

Kardeşleri ve yeğenlerinin daim ziyaretine geldiğini ve kendisini bekâr bırakmadığını özetleyen Danlı, "Buraya başlamak aşırı ehemmiyetli müşterek karar. Ailem bana bakabilirdi fakat hiç kimseye ağırlık kazanmak istemedim." dedi.

"İki filminde müşterek aşırı ihsanıhümayun aldı"

Danlı, endamsız devam eden beyaz perde hayatında en şişman şansının Yılmaz Güney ile ülfet etmek bulunduğunun altını çizerek, "'Aç Kurtlar' ve 'Son Kızgın Adam' isminde dü ayrı filmimizde kendisiyle başrol oynama imkanım oldu. Ancak beyaz perde alanının koşulları o senelerde aşırı zordu. Mesela Aç Kurtlar filmini çekerken Muş'ta donma tehlikesi geçirdik, aç kaldık. Ancak çektiğimiz eziyete değdi çünkü bu dü filmimiz de nice ihsanıhümayun aldı. Kendisini değme devir gönül borcu ve dostça anıyorum." niteleyerek konuştu.

Sinema dünyasının o parlayan hayatına rağmen, evlenerek namına daha önemsiz müşterek evren kurduğunu özetleyen Danlı, şu değerlendirmede bulundu:

"Eşim muhasebeciydi, ego de halı ticareti hazırlamaya başladım. Bizim günümüzde önemsiz şeylerden bahtiyar olurduk. Bir göstergeç alsak dünyalar bizim olurdu. Şimdi kişide müşterek tatminsizlik var, ne elde etseler mutsuzlar. İnsanlar birbiriyle lakırtı ederdi, demin evlerde her insanın elinde müşterek telefon mevcut kimesne kimselerle lakırtı fark etmiyor. Bu sebepten telefonları on paralık sevmiyorum filhakika el dizi film koordinasyonumu sağlayamadığım düşüncesince birkaçını da düşürüp, kırdım."

Gençlere seslenen Danlı, behemehâl okumalarını isteyerek, "Eğitiminize ehemmiyet verin, dizge sahibi olun ve kişi ayaklarınız üstünde durun. Bir şehadetname sahn kurtarır. Ve de sağlığınızın, gençliğinizin değerini bilin." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Donetsk'te Ukrayna'nın attığı füzeyle yaşamını kaybeden 20 çırçıplak anıldı

2022-03-16 11:51 - Dünya

Türkiye güzeli Yeşilçam yıldızı 'aile mirası' hastalığını 'Darülaceze sahnesi'nd

2022-03-19 19:44 - Yaşam

Suriye'de fariza işleyen jandarma komando er er Bingöl'e döndü

2022-03-15 11:16 - Gündem

14 Mart 2022 Pazartesi okullar tatil mi?

2022-03-13 22:12 - Gündem

Ukrayna'dan boşaltma edilen Azerbaycan vatandaşları Türkiye'ye minnettar

2022-03-19 16:46 - Gündem

TOGG eksi 40 derecede test edildi

2022-03-14 15:00 - Teknoloji

Ukrayna’da savaşın ortasında kalan Ahıska Türkü kadın: 'Bu bomba seslerine dayanamıyoruz'

2022-03-17 12:27 - Asayiş

Zelenskiy'nin İsrail'deki genosit müzesinde görüşme talebi reddedildi

2022-03-13 21:14 - Dünya

OSD ocak-şubat zamanına bağlı verileri açıkladı

2022-03-14 11:01 - Ekonomi

E-5 karayolu’nda oluşan trafik havadan görüntülendi

2022-03-18 18:08 - Gündem

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara imge olmanın ekşimtırak sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi çalışanı sebebiyle kurtuldu

13:08 - Yaşam

Depremin acısını canlı Vanlılar konutlarını afetzedelere açtı

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem