Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla buluştu

Bakan Karaismailoğlu, "Hiç işkilsiz 1915 Çanakkale Köprüsü, Bakanlığımız kabilinden yaşama geçirilen en müstesna, saygınlık projelerinden birisi oldu; 'en'lerin, 'ilk'lerin ve rekorların projesi namına ülkemizin remiz yapılarından birine dönüştü." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Çanakkale

Açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla yan yana araya mevrut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, binlerce çalışanla köprüyü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nu başarıyla tamamladıklarını söyledi. Yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın hizmetine yerinde yan yana kitap kazandırmanın muhik gururunu ve mutluluğunu paylaştıklarını tamlayan Karaismailoğlu, "Bu dev projenin ayrışık kademelerinde baş başa tarz aldık, çalışma harcadık, huzur teri döktük. Karşılaşılan zorlukları baş başa aştık ve bu koskoca yapıtı çiğin omuza daima baş başa tamamladık." niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1915 Çanakkale Köprüsü herhangi yan yana birlik fen özelliği ile değişik anlamlar taşıyor

Karaismailoğlu, Türkiye'nin yöntemini açan, geleceğini aydınlatan yan yana ailenin personelleri olduklarını dile getirerek şu halde bitmeme etti:

"Aranızda Kömürhan Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ovit Tüneli, Osmangazi ve ya Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzere öbür binlerce projelerimizde emeği bulunan arkadaşlarımız da var. Bu emeklerin, dev asar şekilde ülkemize döndüğünü biz aşırı elleme biliyoruz ve görüyoruz. Sizler de kendinizle alım çalım duyun. Bizler, bu çalışmalarımız düşüncesince azmimizi sadece adale gücümüzden, beyin gücümüzden almadık; yurt sevgisi en iri motivasyonumuz oldu. Biliyorduk ki meydana getirilen herhangi yan yana dünkü yol, akarsular gibi, geçtikleri alanların istihdamına, üretimine, ticaret, kültür, gezim ve sanatına dirilik katacak. Biliyoruz ki güvenli, aceleci ve hazırlop ulaşımın, ticaretin, üretimin ve ihracatın en ehemmiyetli altyapısını hazırlayacak. Biliyoruz ki ekonomimiz aha bu yatırımlarla büyüyecek. Büyüyen iktisat de kendine yeten, dünyada lider, ulusal bağımsızlığı sarsılmaz Türkiye demektir. İşte biz, burada ve öbür tamamı projelerimizde bunun düşüncesince çalıştık, buna misyon ettik. O sebeple yan yana defa hâlâ sizleri sarfiyat ettiğiniz yüksek güç düşüncesince kutluyorum."

<br class="k-br" />

"Çanakkale'nin saha gerdanlığı şekilde dünyada parladı"

Gerçekleştirilen tamamı planların ekonomik, içtimai ve kültürel tesirleri bakımından ülkenin, evlatların istikbaline meydana getirilen yatırımlar bulunduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterimi ve liderliğinde, akıbet 20 yılda eriştirme ve haberleşme dalında kaç başarıya imza atıldığına dikkati çekti.

Bakan Karaismailoğlu, laflarını şu halde sürdürdü:

"Hiç elbette 1915 Çanakkale Köprüsü, Bakanlığımız kabilinden yaşama geçirilen en müstesna, saygınlık projelerinden bir tanesi oldu; 'en'lerin, 'ilk'lerin ve rekorların projesi olarak, ülkemizin remiz yapılarından birine dönüştü. Mimari dizaynı ve fen özellikleriyle asrın en tanınmış destanını bugünlere taşıdı. Ata mirasına en akilane halde erbap çıkan yan yana abide, Çanakkale'nin saha gerdanlığı şekilde dünyada parladı. Biliyoruz ki bu başarı, büyük, çelimli Türkiye hedefine inanarak, tutkuyla kenetlenerek ve cansiparane mensur edilmiş yan yana kol ruhuyla gerçekleşti. Sizler de bu ruhu eline geçiren ve iri işler başaran yan yana ailenin üyelerisiniz. Çalışmalarınızda aşırı disiplin yan yana hız gösterdiğinizi aşırı elleme biliyoruz. Projemizin 1,5 sene ilk bitirilmesi, bunun en elleme kanıtıdır. İleride, 1915 Çanakkale Köprüsü üstünden geçe çocuklarınıza, torunlarınıza 'Ben bu köprünün imalatında çalıştım, bu köprünün herhangi yan yana etabında emeğim, katkılarım var.' diyeceksiniz. Bunu gururla daima baş başa söyleyeceğiz. Milletimiz sizlere minnettardır."

Her muhtelif fedakarlık ve özveriyi gösterdiği, ciddiyetle ve başarıyla çalışmış olduğu düşüncesince emeği güzeşte her insana teşekkürname fail Karaismailoğlu, hâlâ kaç projede baştan yan yana araya gelmiş şekilde Türkiye düşüncesince iş verip arak dökeceklerini de laflarına ekledi.

Çalışanlarla kahvaltı karşıcı Karaismailoğlu, konuşmasının arkası sıra helikopter dalında hatırat fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizlerin emeği herhangi yan yana muhtelif takdirin üzerindedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanların yan yana araya geldiği toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun kanalıyla telefondan bağlandı.

Erdoğan, çalışanlara hitabında, şunları kaydetti:

"Sizlerin esbak yaşadığımız o bahtiyar günün arkası sıra hakeza yan yana kahvaltılı sohbette yan yana araya gelmenizden başkaca mesut oldum. Tabii ki beraber icap Bakanımız Adil Bey gerekse müteahhit şirketlerin yöneticileri, malikleri icabında mühendisinden mimarına, bunun indinde tamamı iştirakçi kardeşlerim hepiniz doğrusu aşırı değişik yan yana cansiparane bu yapıtı meydana getirirken yan yana gün yazdınız ve yazdığınız bu tarihle de 10 seneler sonradan da geçse inşallah anılacaksınız. Köprünün üstünden yan yana yakadan öbür yakaya devredilmek şekli ile oradaki güzelliği yaşadım, oradaki güzelliği gördüm ve burada siz değerli ziyaretçilerimizin korkmadan emeğiniz herhangi yan yana muhtelif takdirin üzerindedir. Sizleri şahsım, ailem, milletim namına kutlama kartı ediyorum, kutluyorum. Sizlere de tamamı ailenizle baş başa mutluluklar diliyorum. Allah yar, yardımcımız olsun diyorum, hepinizi gözlerinizden öpüyorum. Sağ olun, mevcut olun."

Haftanın Öne Çıkanları

Donetsk'te Ukrayna'nın attığı füzeyle yaşamını kaybeden 20 çırçıplak anıldı

2022-03-16 11:51 - Dünya

Suriye'de fariza işleyen jandarma komando er er Bingöl'e döndü

2022-03-15 11:16 - Gündem

14 Mart 2022 Pazartesi okullar tatil mi?

2022-03-13 22:12 - Gündem

TOGG eksi 40 derecede test edildi

2022-03-14 15:00 - Teknoloji

Ukrayna’da savaşın ortasında kalan Ahıska Türkü kadın: 'Bu bomba seslerine dayanamıyoruz'

2022-03-17 12:27 - Asayiş

Atılay Canel: 'Futbol hatalar oyunu'

2022-03-12 16:59 - Spor

Zelenskiy'nin İsrail'deki genosit müzesinde görüşme talebi reddedildi

2022-03-13 21:14 - Dünya

OSD ocak-şubat zamanına bağlı verileri açıkladı

2022-03-14 11:01 - Ekonomi

E-5 karayolu’nda oluşan trafik havadan görüntülendi

2022-03-18 18:08 - Gündem

Akıllı çiplerle 15 dakikada dert teşhisi koyan 'nano-laboratuvarlar' kuruluyor

2022-03-17 11:49 - Teknoloji

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem