Yapay zekanın, alzaymır tedavisinde kullanması düşüncesince evren genelinde icraat sürüyor

İtalya'daki Bari Üniversitesinde, alzaymır hastalarının beynindeki strüktürel değişimleri fark geçirmek düşüncesince yapay zeka algoritması ilişkin çalışılıyor.

Sağlık - 2 yıl önce

Ankara

Yapay zeka, dünyada en birlikte tomar ölüme biçim açan 7'nci illet bulunduğu belirtilen alzaymırın er teşhisi, önlenmesi ve tedavisi düşüncesince dönüm noktası olabilir.

Yaşamın parçası durumuna mevrut yapay zekanın, ahali ortada "bunama" namına da bildik alzaymır hastalığının tedavisinde kullanılması düşüncesince evren genelinde icraat yürütülüyor.

Yapılan birtakım çalışmalarda, yapay zeka marifetiyle alzaymır hastalığının başlangıcının yüzdelik 99 akıllıcasına kestirim edilebileceği belirtiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, evren genelinde alzaymır ile canlı 55 milyonu çok insanoğlu bulunuyor ve rahatsızlığın tanısı düşüncesince hastanın nice tarama ve testten geçmesi gerekiyor.

Bilim insanları, yapay zeka emekleri ile alzaymır hastalığını semptomlar görülmeden ve hoppadak akıl taraması ile belirleme edebilecek cümle üstünde çalışıyor.

İtalya'daki Bari Üniversitesinden Nicola Amoroso ve Marianna La Rocca, 2017'de, alzaymır hastalığının beyinde illet bulunduğu strüktürel değişimleri fark eylemek düşüncesince yapay zeka algoritması üstünde çalıştı.

Çalışmada, 38'i alzaymır hastası, 29'u mıhlı edinmek az daha 67 ferdin akıl tomografi taramaları lens dibine makbuz ve taramalar önemsiz yerlere ayrılarak, aralarındaki nöron linkleri incelendi.

Araştırma sonucunda, yapay zekanın alzaymırı yüzdelik 86 akıllıcasına belirleme etmiş bulunduğu gözlendi ve elan illet belirtileri ortaya çıkmadan yapılabilen bu belirleme ile alzaymırda er teşhisin önünün açılması bekleniyor.

Bunun yanında Litvanya'daki Kaunas Üniversitesinden araştırmacılar, 3 Eylül'de alzaymır hastalığının beklenen başlangıcını akıl görüntülerine göre yüzdelik 99 kestirim edebilen koyu tahsile alakadar birlikte formül üstünde çalıştığını açıkladı.

Geliştirilmekte bulunan yöntemle, alzaymır rahatsızlığı şüphesi bulunan insanların akıl tomografileri, alzaymır hastalarının akıl filmleri ile karşılaştırılıyor ve bilgelik insanlarının akıl filmimizde göremediği eş örüntülerin yapay zeka yardımıyla belirleme edilmesi amaçlanıyor.

Alzaymırın beyinde oluşturduğu amiloid bileşenlerini namevcut fail çare evvel defa denenecek

Öte yandan, 16 Kasım'da, ABD'de Brigham & Kadın Hastanesinden meydana getirilen açıklamada, alzaymır hastalığının ilerlemesini engel kalmak ve ortaya çıkardığı sorunları tavsatmak düşüncesince genzel püskürteç denemelerine başlanacağını açıkladı.

İlk defa birlikte insanoğlu üstünde denenecek ilacın, 24 Haziran'da, evvel namına 16 insanoğlu üstünde deneneceği ve 5 ila 6 haftalık devir içerisinde gelişigüzel katılımcıya toplanmış 4 düze koku alma organı spreyi tedavisi başlanacağı duyuruldu.

Burun spreyinin, muafiyet sistemini uyarıcı "Protollin" maddesi içerdiği, alkan çağ hücrelerini aktive etmiş bulunduğu ve bu ilacın hastalığın beyinde biriktirdiği "amiloid" ismi sunulan protein parçalarından arındırdığı belirtildi.

Uzmanlar, klinik deneyim güzel bulunduğu takdirde, 5-6 sene içerisinde tedavide kullanılabileceğini aktardı. Çalışmadan, 2022'nin yaz ayına denli son katılması bekleniyor.

İngiltere'de meydana getirilen çalışmada alzaymırın bilakis çevrilebileceği ortaya konuldu

Leicester Üniversitesinde, 15 Kasım'da meydana getirilen birlikte çalışmada da bilgelik insanlarının fareler üstünde icra ettiği deneyde alzaymırın bilakis çevrildiği tabir edildi.

Molecular Psychiatry dergisinde piyasaya çıkan araştırmada, uzmanlar, hastalığın er etapta durdurulması ve icmal gösterilmeden oluşumunun engellemesi düşüncesince formül üstünde çalışıldı.

Araştırmacılar, fareler üstünde emek vermek yaparak, "TAP01-04" ismi sunulan birlikte antikor ile vücutta protein plakları oluşmasını engellemeyi başardığını, böylece alzaymırın bilakis döndürüldüğünü aktardı.

15 paunt maliyeti bulunduğu tamlanan tedavinin, aşılama namına kullanması ve insanoğlu üstündeki denemelerine dü sene içre başlanabileceği kaydedildi.

Araştırma sonuçlarına bağlı izah önleyen Mark Carr, aşının hoppadak sıkıntı yayınlayan alzaymır hastalarında değil, alzaymır şüphesi mevcut fakat sıkıntı göstermeyen şahısda de uygulanabileceğini aktardı.

ABD, 18 sene sonradan birlikte alzaymır ilacının kullanımına izin verdi

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) 7 Haziran'da icra ettiği açıklamada, deneyim etabında bulunan ve Biogen kabilinden geliştirilen "aducanumab" adlı alzaymır ilacının, er safahat düşüncesince kullanımını onayladığını bildirdi.

Söz konusu ilaç, alzaymırın evvel safhalarında zahirî geniş kognitif bozuklukların ilerlemesini yavaşlatıyor.

Uzmanlar, ilacın amacının hastalığın semptomlarını hafifletmekten artma ilerleyişini tavsatmak bulunduğunu vurguluyor.

Böylece FDA, 2003'ten beri evvel defa birlikte alzaymır ilacının kullanımını onayladı.

Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere'deki hava yolu şirketleri hükümetten finansal dayanaklık etmek paketi arzu etti

2021-12-13 19:36 - Ekonomi

Fabrikanın çatısından düşen işçi öldü

2021-12-08 14:09 - Asayiş

Şampiyon sportmen yerleştiği yaylanın 'Bisikletli toplum çoban'ı oldu

2021-12-12 11:49 - Spor

Tedavi ümidiyle kandırılan engelli kadın, Fransa'da havaalanına sığındı

2021-12-13 13:59 - Gündem

‘Bayrampaşa 11’ dizisinde sürpriz oyuncu

2021-12-13 12:24 - Magazin

Yapay zekanın, alzaymır tedavisinde kullanması düşüncesince evren genelinde icraat sürüyor

2021-12-14 11:35 - Sağlık

Sincar'da yıldırı örgütü PKK'ya ilişkin YBŞ ile Irak ordusu çatıştı

2021-12-12 19:04 - Dünya

Beyrut patlamasına ilişkin soruşturmada eski Maliye Bakanı Halil’in tutuklanması talebi

2021-12-10 20:05 - Asayiş

İş dünyası temsilcileri, Bakan Nebati ile buluşmayı değerlendirdi

2021-12-11 23:44 - Ekonomi

Getir, New York’ta hizmet vermeye başladı

2021-12-08 13:29 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düzlem iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi depremin yaralarını depremzede sağlıkçılarla sarıyor

13:08 - Sağlık

Dr. Levent Acar: 'Saç ekiminde doğal görünüm nasıl elde edilir'

10:08 - Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki amme hastanelerinin başhekimleriyle müşterek araya geldi

00:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem