Arif Şentürk sonuç yolculuğuna uğurlandı

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

Rumeli türkülerinin eli uz sesi Arif Şentürk, toprağa verildi.

Rumeli türküleriyle maruf ve cemaziyelevvel ölüm fail eli uz sanatçının cenaze namazı, Zeytinburnu'ndaki Seyyid Nizam Camii'nde kılındı.

Cenazede taziyeleri bildirme fail sanatçının oğlu Ercan Şentürk, AA muhabirine, babasıyla ölüm etmiş yer aldığı devir görüştüklerini ve hâlâ sonradan eve geldiğini söyledi.

Yoğun bakımda otama görmüş yer aldığı düşüncesince ortak tomar musahabe olanağı olmadığını tabir fail Şentürk, "'Bir obje istiyor musun, tün ezanı getireyim mi' niteleyerek sordum. 'Bana ortak sütlü getir.' dedi. 'Tamam' dedim ve eve geldim. Yarım sayaç sonradan telefonla 'Ercan eş hastaneye gelin' dediler. Gittim sonuç ortak 5-10 saniye hâlâ gördüm. Sonra 'Ağabey hariç çıkın' dediler, çıktım 15 dakika sonradan haberi geldi." niteleyerek konuştu.

Babasının sonuç günlerinde yaşadıkları ortak hatırasını özetleyen Şentürk, "Muhabbet ettik, su az buçuk soğuktu. Bana 'Yavrum su soğuk.' dedi. 'Ne yapacaksın bu saatten sonradan liet mı söyleyeceksin?' dedim. 'Sen sersem misin, ego o eğer olmazsa ölürüm' dedi. Allah'ın takdiri." ifadelerini kullandı.

Sanatçının benzeri Müge Şentürk de "Çok kıymetli ortak sanatçı, aşırı kıymetli ortak eş, aşırı kıymetli ortak insandı. Çok az dirimlik Türkiye'ye ortak hâlâ onun gibisi." dedi.

Rahatsızlığından çevre hastaneye yattığını, sonuç anlarına derece elleme göründüğünü, sonuç devir "Seni aşırı seviyorum. Bekle geleceğim, iyiyim." söylediğini aktaran Müge Şentürk, "Türkülerden tek devir vazgeçmedi. Ölene derece daim sahnedeydi. Türküler onun hayatıydı." değerlendirmesini yaptı.

TRT sanatçısı Soner Özbilen, Arif Şentürk'ün arkadaşından mavera dirilik arkadaşı bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Her şeyden evvel hemşehrimdi. Televizyonun yağız parafin yer aldığı dönemden buyana Rumeli'yi asimilasyon fail 2 sanatçıydık. Ne bahtiyar bizlere ki tığ camiamızı asimilasyon etmekte gıllıgışlı olduk. Arif bayrağı çekti, baş başa yürüttük o bayrağı. Ben kolumun ortak tanesini vermiş oldum. Arif, tek unutmayacağımız, türküleriyle daim aramızda bulunan ortak dostumuz. Acımı tanım edemem. İnşallah onu sağlam düzlük çoluk çocuk Rumeli müziğini omuzlar ve bizim bıraktığımız yerden bayrağı doğrulama alırlar. Kendisine Allah'tan yağmur diliyorum."

"Balkan ve Rumeli türkülerine elleme ortak can, elleme ortak dem verdi"

Sanatçı Faruk Yılmaz, "Bugün esmer günümüz, esmer bu günlerde bizleri bekâr bırakmadığınız düşüncesince ilk evvela teşekkürname ediyoruz. Arif ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz." niteleyerek konuştu.

Bir Balkan ve Rumeli türküleri sanatçısı kendisine Şentürk'ten aşırı obje öğrendiğini dile getiren Yılmaz, "Çok özgün ortak adamdı. Kendi adını türkülerle Türkiye sınırları dışına taşıdı. Balkan ve Rumeli türkülerine elleme ortak can, elleme ortak dem verdi. Şivesiyle geldi, o özgün şivesini tek bırakmadı." ifadelerini kullandı.

Gençlerle baş başa sanatçının mirasına erbap çıkacaklarını ve bu kültüre ulama hazırlamaya bitmeme edeceklerini kail Yılmaz, "Türkülerini dinlediğiniz devir Arif Şentürk'ün kimliği meydana çıkıyor, kişi aslı de buydu." dedi.

"Elinde büyüdüm, bizlere aşırı obje öğretti"

Sanatçı Cüneyt Şentürk, Şentürk'ün vefat etmesiyle Rumeli türkülerinin babasız kaldığını belirterek, "Benim müziğimin babası derdim gelişigüzel devir Arif ağabey. Elinde büyüdüm, bizlere aşırı obje öğretti. Çok şeylerimize de punt tanıdı bozulmamış olsun. Çınarımızı kaybettik. Allah yağmur eylesin. Tüm Rumeli camiasının, tamamı Türkiye'nin, Avrupa'da canlı Rumelili Türklerin başı bozulmamış olsun." ifadelerini kullandı.

TRT sanatçısı Fuat Erenoğlu ise Şentürk ile 50 yıl süresince katı aşırı yerde baş başa konserler verdiklerini ve Rumeli Balkan türkülerini bu arada söylediklerini anlattı.

Cenaze törenine eli uz sanatçının kızı İnci Kilimci, oğlu Uğur Şentürk, kardeşi Sabri Şentürk ve ailesinin yanı esna Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Ekrem Pehlivan ve Rüstem Avcı'nın da ortada bulunmuş yer aldığı Rumeli türküleriyle maruf sanatçılar, Balkan dernekleri temsilcileri ile zanaat camiasından dostları, sevenleri katıldı.

Tabutunun hesabına Türk bayrağı ve Yıldız Spor forması serilen Arif Şentürk'ün cenazesi hâlâ sonradan Yedikule Mezarlığı'na defnedildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gümüşhane’de okullara kar tatili | 10 şubat Gümüşhane'de okullar tatil mi?

2022-02-10 08:07 - Eğitim

Arif Şentürk sonuç yolculuğuna uğurlandı

2022-02-16 19:30 - Gündem

Blinken: Rus birlikleri Ukrayna sınırına yaklaşmaya bitmeme ediyor

2022-02-16 18:54 - Dünya

Hatay’da nesli tükenme tehlikesi altındaki Akdeniz foku görüldü

2022-02-10 07:58 - Gündem

İsmini Osmanlıdan düzlük Bağdat'taki 105 salname ekin yuvası: Şahbender Kahvehanesi

2022-02-16 14:08 - Yaşam

Sultangazi'de polise saldırıda gözaltına alınan 26 şüpheli tutuklandı

2022-02-13 23:57 - Asayiş

Esenyurt’ta bir kebapçıda motokurye olarak işe başlayan şahıs, ikinci siparişinde motosikleti çaldı

2022-02-16 13:20 - Asayiş

Kalekim, 'Kur Kur Korumalı Mevduat Hesabı' açtı

2022-02-09 23:41 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE ziyareti öncesi, Burj Khalifa'ya Türk bayrağı yansıtıldı

2022-02-13 23:34 - Dünya

Denizlispor - Trabzonspor Maç Anlatımı

2022-02-09 21:19 - Spor

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem