Bakan Çavuşoğlu: Türkiye insanca ve müteşebbis aut politikasıyla barışa envestisman yapıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin insanca ve müteşebbis aut politikasıyla barışa envestisman yaptığını söyledi.

Politika - 2 yıl önce

Saraybosna

Çavuşoğlu, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları kapsamında, Türk girişimciler çeşidinden 2004'te kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin (IUS) 14. cevaz törenine katıldı.

IUS'a 2 diyar ortada güreşçi köprüsü olmasından ötürü teşekkürname fail Çavuşoğlu, "Saraybosna'ya ne devir gelsem burada kendimi evimde hissediyorum. Camiler, köprüler, Başçarşı ve elbette kahvehane içtiğim devir kuma tarihimizi hatırlıyorum." dedi.

Çavuşoğlu, mezuniyetin öğrenciler düşüncesince hayatlarının unutulmaz anlarından bir tanesi bulunduğunu dile getirerek, "Özveri ve yoğun düzen çalışmayla bilimsel niteliği bulunan yolculuğunuzun sonuna geldiniz. Fakat şurası unutmayın, hayattaki kâffesi çelim berk ahlak ile başlar. Her muvaffakiyetsizlik da ahlaki çöküşle başlar. Bunlar esasen rahmetli Aliya İzetbegoviç'in sözleri. Eğer sizler kendinize gönül rahatlığı selim davranır, değerlerinize inanırsanız korkacak müşterek nesne yok. Size tavsiyem tek devir vazgeçmeyin." diyerek konuştu.

IUS'taki deneyimlerin öğrencilerin gelecekteki kariyerlerini şekillendireceğini tamlayan Çavuşoğlu, "Bu darülfünun Bosna Hersek'in aşırı aydın ortamını özümleme ediyor. Çeşitlilik değme devir bilimsel niteliği bulunan başarılarınızı zenginleştirecek ve ufkunuzu genişletecektir." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, dönemin çabucak aktığını ve öğrenciler düşüncesince dünyanın okula başladıkları zamankinden aşırı ayrımlı bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Teknoloji sizin hâlâ önceki manzara edemediğiniz şeyleri yapmanızı sağlayacak. Size anca müşterek yarar verecek ki rastgele müşterek kısıtlılık olmaksızın bilgelik ve deneyime erişiminiz var. Ancak bunu çalışan müşterek biçimde denemeniz düşüncesince dünyanın kimi hastalıklardan kurtulması lazım. Irkçılık, ayrımcılık ve İslamofobi maatteessüf şu andan da yükselişte."

"Balkanlar, 1990'ların kişmiri günlerine dönmemeli"

Aşırıcılık ve hoşgörüsüzlüğün kırılgan grupları amaç aldığını ayraç fail Çavuşoğlu, "Bütün bunlar kapımızın mavera tarafında müşterek harpte yaşanıyor. Saraybosna da barışın ne derece ehemmiyetli müşterek bedel bulunduğunu biliyor. Aynı sürede savaşın değerinin barışın maliyetinden aşırı hâlâ faziletkâr bulunduğunu biliyoruz. Bu sebeple insancasına ve müteşebbis aut politikamızla barışa envestisman yapıyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ukrayna'da kanı kapatmak düşüncesince savaşım ettiğini söyleyerek, "Her devir diyaloğu kolaylaştırmaya çalıştık. Diplomasiyi kuruluş etmeye çalıştık. Ukrayna'nın egemenliğiyle ait berk müşterek vakfe sergiledik." halinde konuştu.

Ukrayna'daki savaşın araştırma ve diyalog kanalıyla çözülmesi icap ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Barış düşüncesince idman bizim sorumluluğumuz. Daha müşterek tomar arı dirilik kaybedilmeden bunu yapmalıyız. Suriye, Libya, Güney Kafkasya ve Balkanlar'da da değme devir kalımlı ve siyasal analizör düşüncesince diyaloğu destekledik." ifadelerini kullandı.

İnsani katkısı Afganistan'dan Yemen, Somali'ye derece vermeye bitmeme ettiklerini özetleyen Çavuşoğlu, "Bazı devletler düşüncesince Balkanlar müşterek hasiyet piyasası yerine değerlendirilir fakat bizim düşüncesince Balkanlar bizim müşterek parçamız, kılıç de bunun müşterek parçasıyız. Biz alanı bu biçimde görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bosna Hersek'in kavi günlerden geçtiğini tabir fail Çavuşoğlu, alanda ayrıksı müşterek çatışmaya müsaade verilmemesi icap ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alanda sulh ve istikrarın sağlanmasında bizzat etkileşim zarfında bulunduğunu anımsatan Çavuşoğlu, "Mesajımız basit. Diyalog, farklılıkları aşabilmenin müşterek kısmıdır. Balkanlar tek biçimde 1990'ların kişmiri günlerine dönmeyi hücre alamaz. Burası aşırı hâlâ iyisini adalet ediyor." dedi.

Çavuşoğlu, öğrencilere hedeflerine varmaları düşüncesince aşırı çalışmalarını öğütleyerek mezunları kutlama etti.

Bosna Hersek'teki temaslarına erte bitmeme edecek bulunan Çavuşoğlu, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, konseyin Hırvat üyesi Zeljko Komsic ve mevkidaşı Bisera Turkovic ile müşterek araya gelecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası Ağrı'da yapıldı

2022-06-11 17:03 - Spor

TRT Balkan Dijital Haber Platformu, yayına başladı

2022-06-16 01:02 - Gündem

'Sevgi Makası' projesiyle engellilere parasız güzellik salonu hizmeti veriliyor

2022-06-12 12:02 - Yaşam

Fren testi yaparken bariyerlere çarpıp takla attı: 1 yaralı

2022-06-14 09:04 - Asayiş

Özel bakımla yaşama tutunan kocaoğlan yavrusu 'Haçuvan' Bursa'ya gönderilecek

2022-06-14 12:04 - Yaşam

Türk zırhlı araç ve botları ihracatta gaza bastı

2022-06-16 12:03 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van Valiliğine ziyaret

2022-06-11 22:03 - Politika

İletişim Başkanlığından Brüksel'de 'Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği' paneli

2022-06-17 20:04 - Politika

Bakan Soylu, Afrin'de sızdırılmış girişiminde mevcut teröristlerin ele geçirildiğini açıkladı

2022-06-14 14:04 - Gündem

Buluşuyla tıp dünyasında çığır açtı: Stanford Üniversitesi tam burs verdi

2022-06-13 13:02 - Eğitim

İlgili Haberler

Çavuşoğlu: Moskova'da fen kurda murabba müşterek toplantı düşüncesince Rusya'dan çağırma aldık

16:09 - Politika

Bakan Çavuşoğlu: 'Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı düşüncesince Rusya’dan davet aldık'

14:07 - Politika

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria’da kalan hücum ve kuvvet eylemlerini kınadı

01:06 - Politika

Türkiye ile Brunei Darusselam ortada 5 geçim imzalandı

19:07 - Politika

Afet Yeniden bayındırlık Fonu kuruluyor

18:07 - Politika

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem