İletişim Başkanlığından Brüksel'de 'Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği' paneli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlemiş olduğu “Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği” mevzulu panelde, Türkiye'nin anahtar görevi ve teröre dayanaklık etmek verici ülkelerle ilgilendiren yasal hassasiyetleri ele alındı.

Politika - 2 yıl önce

Brüksel

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un videolu mesajıyla başlamış olan panele, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy ve Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz'in beraberinde baş döndürücü sayıda Türk ve ecnebi çağrılı katıldı.

Basın Kulübünde Türk-Alman Üniversitesinden Doç. Dr. Enes Bayraklı'nın moderatörlüğünde meydana gelen panelde yalan düzlük Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular Birliği Başkanı Richard Milsom, kendini Türkiye'nin DOĞRU dostu adına tanımladı ve Türkiye'nin siyasi, askeri ve hesaplı hedeflerinin katı çoğunu desteklediğini vurguladı.

Milsom, Rusya'nın Ukrayna'da başlatmış olduğu harp nedeniyle, NATO'nun baştan gündeme geldiğini, ABD'nin derinlemesine senelerdir Avrupa ülkelerine meydana getirdiği "savunma masraflarını artırma" ikazlarının bu sürede ciddiye alınmaya başlandığını söyledi.

NATO'nun Ukrayna krizi karşısında bütünlük sergilediğini fakat İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerine huzur vakfe gösterilmesinin NATO içerisindeki uyumla ait istifham işaretleri oluşturduğunu korumak için çaba sarfeden Milsom, Türkiye'nin dü yurt ile herkesi doygunluk fail müşterek anlaşmaya varacağından güvenli bulunduğunu dile getirdi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Giray Sadık ise Türkiye'nin herhangi müşterek devir Avrupa'nın güvenliği ve NATO düşüncesince anahtar önemde bulunduğunu ve aktüel tehditlerin melez özellikte olması dolayısıyla NATO müttefiklerinin herhangi müşterek zamankinden şimdi baş döndürücü birleşmesini gerektirdiğini tabir etti.

NATO içerisindeki yahut ittifaka dünkü müdahale peyda etmek talip devletlerin birbirlerine huzur yaptırımları içeren söylemler kullanmasının hata bulunduğunu tamlayan Sadık, İsveç ve Finlandiya'nın bu anlayıştan sıyrılmasının olumlu diyalog düşüncesince müşterek baş oluşum edebileceğini söyledi.

Brüksel hür Üniversitesinden (VUB) Dr. Koert Debeuf de Avrupa'nın esasta Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamadığını, meseleyi "Türkiye'nin NATO'nun genişlemesine dava çıkarması" biçiminde okuduğunu belirterek, Türkiye'nin PKK ve FETÖ terörü dolayısıyla görmüş olduğu iri zararın şimdi güzel enformasyon ve diyalogla anlaşılması icap ettiğini aktardı.

Medipol Üniversitesinden Doç. Dr. Hüseyin Alptekin de NATO üyeliğinin herhangi müşterek ülkeye maruf üniversal müşterek doğruluk adına anlaşılmaması gerektiği ve NATO'nun muhtemelen şerait karşılığında üyelerine ayrıcalıklar sunan müşterek uyuşma bulunduğunun altını çizerek, bunlardan en önemlisinin üyelerin düzenlilik endişeleri ve değerlendirmelerine mevzun işlem bulunduğunu anlattı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de yıldırı örgütü PKK'nın propagandasının yapılmasına değgin görsellerin, bahsini etmiş olduğu bir vaziyete karşıt bulunduğunu vurgulayan Alptekin, Türkiye'nin, bu çeşit eylemlerden duyduğu rahatsızlığın İsveç gözetiminde anlaşılması ve ona layıkıyla hamle atılmasından devlet duyulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı heyetinin temasları

İletişim Başkanlığı heyeti, Brüksel ziyareti kapsamında Belçika'nın lehçe ve federal parlamentolarında fariza karşıcı Türk siyasetçilerle de müşterek araya geldi.

Heyet, ayrımsız sürede ülkenin önde mevrut ide kuruluşlarından Avrupa Politikalar Merkezi yetkilileri Ricardo Borges de Castro ve Amanda Paul ile görüştü.

Ardından heyet, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir ve Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy’un katılımıyla basınla iltisak etkinliğine katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası Ağrı'da yapıldı

2022-06-11 17:03 - Spor

TRT Balkan Dijital Haber Platformu, yayına başladı

2022-06-16 01:02 - Gündem

'Sevgi Makası' projesiyle engellilere parasız güzellik salonu hizmeti veriliyor

2022-06-12 12:02 - Yaşam

Özel bakımla yaşama tutunan kocaoğlan yavrusu 'Haçuvan' Bursa'ya gönderilecek

2022-06-14 12:04 - Yaşam

Fren testi yaparken bariyerlere çarpıp takla attı: 1 yaralı

2022-06-14 09:04 - Asayiş

İletişim Başkanlığından Brüksel'de 'Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği' paneli

2022-06-17 20:04 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van Valiliğine ziyaret

2022-06-11 22:03 - Politika

Türk zırhlı araç ve botları ihracatta gaza bastı

2022-06-16 12:03 - Teknoloji

Bakan Soylu, Afrin'de sızdırılmış girişiminde mevcut teröristlerin ele geçirildiğini açıkladı

2022-06-14 14:04 - Gündem

Buluşuyla tıp dünyasında çığır açtı: Stanford Üniversitesi tam burs verdi

2022-06-13 13:02 - Eğitim

İlgili Haberler

Çavuşoğlu: Moskova'da fen kurda murabba müşterek toplantı düşüncesince Rusya'dan çağırma aldık

16:09 - Politika

Bakan Çavuşoğlu: 'Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı düşüncesince Rusya’dan davet aldık'

14:07 - Politika

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria’da kalan hücum ve kuvvet eylemlerini kınadı

01:06 - Politika

Türkiye ile Brunei Darusselam ortada 5 geçim imzalandı

19:07 - Politika

Afet Yeniden bayındırlık Fonu kuruluyor

18:07 - Politika

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem