Bakan Özer: “1 milyon gencimizi meslek eğitim merkezleriyle buluşturacağız”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022'nin sonuna denli 1 milyon genci mesleksel eğitim merkezleriyle buluşturacaklarını belirterek, “Mesleki eğitim merkezlerine eşya yaptıran topu topu gençlerimize ayda bin 275 TL talih namına dayanaklık etmek veriyoruz. İş kazalarına ve meslek ra

Eğitim - 2 yıl önce

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla “Mesleki Eğitimi Tercih Eden Öğrencileri Destekleme İş Birliği Protokolü” imzalandı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde meydana gelen imza törenine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı. Burada mütekellim Bakan Özer, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkürname ederek, “Bursa'da başlamış bulunan mesleksel eğitimi motivasyon etmeyle ait öğrencilere burs programının yanan meşalesi Gaziantep'e sıçradı. Biliyorsunuz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız 5 bin parça öğrencimizi 2022-2023 eğitim tedrisat senesinde mesleksel eğitimi yeğleme etmiş bulunduğu devir ayda 300 TL burs ödeme taahhüdünde bulundu. Birlikte tören düzeni imzaladık. Sonra Gaziantep'e gittik. Gaziantep'te açılışlarımız, ortaklık protokollerimiz vardı. Bir tanesi de Şahinbey Belediyesi'nin sınırlama olmadan ilçede mesleksel eğitim merkezini yeğleme fail topu topu gençlerimize 1 Temmuz tarihinden itibaren 12 ay sebebiyle ayda 500 TL burs programını başlatmış olduk. Sonra Konya'mıza ileti gönderdik. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız sağlıklı olsun bugün bizi bihakkın Konya'dan meslek eğitimiyle ait beniz bihakkın dönmemiz düşüncesince aşırı ehemmiyetli tek numara tedbir yaptı. Ben menfaatlerini kutluyorum. Çalışma dostlarını kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız bihakkın tek numara kıstak insanı. İnsanlara görev etmekten, onların hayatlarına güzellikler katmaktan şişman bereket almaktadır ki her insana baht imkânsız bu. Şimdi de mesleksel öğrenime gönlünden 3 bin öğrenciye 12 ay süreyle ayda 300 TL'lik burs verecek. Tabii kılıç burada tek numara değişke yapacağız ve bu sayıyı 5 bin öğrenciye çıkaracağız” dedi.

“159 bin bulunan çırak-kalfa sayısı 530 bine çıktı”

Mesleki eğitim merkezlerini topu topu Türkiye'de güçlendirmeye çalıştıklarını kail Bakan Özer, “Mesleki eğitim merkezleri bildiğiniz bunun şeklinde haftada 1 çağ okula 4 çağ işletmeye revan saf mesleksel eğitimin Türkiye'deki karşılığı. 25 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımızın destekleriyle yürürlüğe giren 3300 izlemsel Mesleki Eğitim Kanunundaki ehemmiyetli değişiklikten sonradan 159 bin bulunan çırak-kalfa sayısı bu ülkede 530 bine çıktı. Bugün sebebiyle 530 bin çırak-kalfadan bahsediyoruz. Kat skor uygulamasından geçmiş Türkiye'deki mesleksel eğitim merkezlerindeki çırak-kalfa sayısı 249 bin 774'müş. Bugünkü gelinen nokta, katsayı uygulamasının hasarlarını bundan böyle otama eden, acemi açılımlarla aşırı şimdi çelimli şeyler söyleyen, geleceğe umutla icra vekili tek numara meslek eğitimi inşası. Cumhurbaşkanımızın da kamuoyuyla paylaşmış bulunduğu üzere 2022'nin sonuna denli 1 milyon gencimizi meslek eğitim merkezleriyle buluşturacağız. Mesleki eğitim merkezlerine yük yaptıran topu topu gençlerimize ayda bin 275 TL bereket şekilde dayanak noktası veriyoruz. İş kazalarına ve meslek rahatsızlıklarına huzur da sigorta alıyoruz. 3. senenin böylece da kalfa olanlar yüzdelik 30 alıyordu, onu da yüzdelik 50'ye çıkardık. Dolayısıyla o kardeşlerimiz de 2 bin 125 TL sevap alıyor. İşte bu burslarla o okuyan gençlerimiz bin 275 fazlalık 300, 2 bin 125 fazlalık 300 TL ile yollarına bitmeme edecek. Bunun ülkemizin başta önemsiz ve mutedil ölçekli dal düşüncesince aşırı kalburüstü olduğuna inanıyorum. Konya'mız da bihakkın önemsiz ve mutedil ölçekli işletmelerin en münteşir bulunan illerimizden tek numara tanesi. Onun düşüncesince bu plan aşırı kıymetli. Tarım dalında mesleksel eğitim merkezleri aşırı tanınmıyor. Genelde değme daim meslek liseleri hesabına programlar yapılıyor. Tarımda mesleksel eğitim merkezlerini de bu vesileyle başlatmış olalım. Bu burs programından da ağırlıklı şekilde tarımda mesleksel eğitim merkezlerinde toprak alacakları yararlandıralım. Dolayısıyla dü güzelliği tek numara noktada birleştirmiş olalım. Ben bu protokolün hayırlara fırsat olmasını diliyorum. Faydalanıcılarına başarılar diliyorum. İnşallah el birliğiyle valiliklerimiz, bakanlıklarımız, milletvekillerimiz, şehremaneti başkanlarımızla beraberce bundan böyle meslek eğitiminde acemi tek numara hikaye, acemi tek numara kalkınma hamlesini topu topu Türkiye'de bugün Konya'da bulunduğumuz düşüncesince Konya'dan başlatarak, iyi tek numara baş yapacağız. Katkıda mevcut topu topu düzentileme arkadaşlarıma aşırı teşekkürname ediyorum” biçiminde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in göreve geldiği günden itibaren mesleksel eğitim noktasında aşırı ağırbaşlı icraat yürüttüğüne aksan yaptı. Yerel yönetimler şekilde mesleksel eğitim dair arkalamak düşüncesince efor harcama ettiklerini kaydeden Başkan Uğur İbrahim Altay, “İnşallah bugün bu imza töreniyle beraberce mesleksel eğitimi yeğleme fail 3 bin öğrencimize 12 ay süresince 300 TL'lik burs desteği elde etmiş olacağız. Amacımız Cumhurbaşkanımızın anlatım etmiş bulunduğu şekilde; üreten, ihraç fail ve bu vesileyle gelişen tek numara yurt ortaya çıkarmak. Bunun düşüncesince Konya Büyükşehir Belediyesi şekilde elimizden mevrut değme şeyi hazırlamaya bundan sonradan da hız edeceğiz. Bakanımıza hem Konya'ya teşriflerinden hem de başta mesleksel öğrenime gösterdiği destekten ötürü teşekkürname ediyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, “Hem mesleksel eğitimin tekamülü hem eğimin ortak gereksinimlerle bu arada belediyelerimizle bu arada bire tek numara noktada buluşarak desteklenmesi aşırı önemli. Konyalılar hesabına Milli Eğitim Bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürname ediyorum. İnsanın çevreyle alakalı olması, evlatların okurken bire tek numara sürede başta mesleksel eğitimle bu arada aşırı şimdi işle, aşırı şimdi öğretiyle, aşırı şimdi çevreyle alakalı olması hem mesleksel kapasitenin geliştirilmesi hem velut olması hem de kişinin ve camianın tekamül etmesi açısında aşırı önemli. Bakanlığımızın açtığı bu yatak eğitime, marifete aşırı şişman ulama sunacak” niteleyerek konuştu.

Konuşmaların peşi sıra Konya'da mesleksel eğitimi yeğleme eden, yamaklık eğitimi meydan 5 bin öğrenciye maaş 300 TL burs olanağı sunacak protokolün imzaları atıldı.

Enver Furkan Çelebioğlu - Arda Akın Akkoca

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası Bodrum'da başladı

2022-06-25 18:04 - Spor

Esenyurt’ta iki grup arasında araç park kavgası: 2 yaralı

2022-06-23 08:03 - Asayiş

Otomotiv sektörüne taraf verecek efkâr iri ihsanıhümayun düşüncesince savaş etti

2022-06-25 12:04 - Teknoloji

Kaş’ta Hadise rüzgarı esti

2022-06-26 09:04 - Magazin

Suudi Arabistan’ın kapıları açması kiralık araçlara olan talebi artırdı

2022-06-25 13:04 - Ekonomi

Altay tankı ve Fırtına obüsü düşüncesince kuvvet grubu arayışı

2022-06-22 03:03 - Gündem

Üsküp'te TRT Balkan Dijital Haber Platformu'nun tanıtımı yapıldı

2022-06-21 04:03 - Dünya

'Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilki BioNTech'in kurucuları Şahin v

2022-06-26 02:02 - Gündem

İBB'ye ait İSTAÇ tırı 2 araca çarptı: 2 yaralı

2022-06-26 05:02 - Asayiş

Dilovası’nda 70 yaş üstü babalar bir araya geldi, duygusal anlar yaşandı

2022-06-20 05:02 - Gündem

İlgili Haberler

Doğa Koleji velileri ‘okullarının depreme dayanıksız olduğu’nu iddia etti

09:06 - Eğitim

Bakan Özer açıkladı! İşte okulların açılacağı tarihler

13:06 - Eğitim

Üniversite öğrencileri dikkat, yatay geçiş imkânı düşüncesince akıbet gün 3 Şubat

09:07 - Eğitim

Dağcı babadan oğluna ilginç karne hediyesi

13:09 - Eğitim

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'

12:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem