Dilovası’nda 70 yaş üstü babalar bir araya geldi, duygusal anlar yaşandı

Dilovası'nda canlı 70 yaş üstü topu topu babalar, kendileri düşüncesince planlı programda bir araya geldi. Duygusal anların yaşandığı programda, Babalar Günü kutlandı.

Gündem - 2 yıl önce

Dilovası'nda canlı 70 yaş üstü babalar, kendileri düşüncesince planlı programda bir araya geldi. Yaklaşık 500 bireyin katılmış bulunduğu program, devir zamane duygusal anlara oyunluk oldu. Dilovası Kaymakamı Doktor Metin Kubilay, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve domestik yönetimler reis yardımcısı Cemil Yaman, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İlahiyatçı Mehmet Ali Sarı da, planlı etkinliğe katıldı. Programın açım konuşmasını özne İlahiyatçı Mehmet Ali Sarı, “Biz eş yerine 7.5 yıl İsveç'te kaldık. Toplumunu tanıdık. İsveç topluluğunda eş tanınmaz. Çocuk, 16-17 yaşına geldiği devir aileden kopar kişi dairesinde oturur, talih ona iş verir. Anneye babaya gereksinimi kalmaz. Bizim toplumumuzda ise anne, babaya tamamıyla muhtacız. Anne baba, anne ve ağababa yerine torunlarını büyütür, onlarla bu arada yaşar ve onların kucaklarında ölür. Babalar Günü kültürümüze muahharen mevrut bir vakadır lakin şikayetimiz yoktur. Bu fırsat ile burada toplandık. Birbirimizi gördük. Günümüzün güç şartlarında birbirimize göremezken, bu fırsat ile gördük. Bugünleri düşünüp meydana çıkartanlara teşekkürname ediyorum” dedi.

"Bizler yazık yapabiliriz lakin affedecek sizlersiniz"

Programda mütekellim Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Söz konusu baba olunca ego az buçuk duygusallaştım. Baba dostlarım, ellerinde büyüdüğüm büyüklerim burada bizimle birlikteler. Onları görür görmez baba aklıma geliyor, onunla yaptığım şakalar aklıma geliyor. Doğum bulunduğu üzere ahiret yolculuğu da hak. Ben ölen topu topu babalara rahmet, yaşayanlara da dimdik ömürler diliyorum. Baba hakkıyla çınardır, meyvesiz. Bir çınardır. Başınıza bir obje vardığında sırtınızı yaslayacağınız kişidir. Baba sevgisini aşırı hissettirmez lakin kendisi ölüm edince gündüz günden ağırlığını hissediyorsunuz. En küçük bir obje de güçlü babanızı aramıştınız lakin bundan muahharen o yok. Babam merhametliydi, bir nebze de ona çektiysem ne bahtiyar bana. Ben bunu Allah rızası düşüncesince yaptım, politik bir hedef yoktur. İnşallah bundan muahharen bir arada olacağız. Babayı, anneyi anımsamak bir günce değil, onları herhangi bir devir hatırlayacağız. Siz elinizi, şefkatinizi ve bilgelik birikiminizi bizlerden esirgemeyin. Bizler yazık yapabiliriz lakin affedecek sizlersiniz. Babalar ‘Seni seviyorum' kelimesini katı kullanmaz lakin sevgisini ve gözyaşını içerisine akıtır bunu bilirim. Ben de bir çocuğunuz yerine söylüyorum. İstersiniz çocuğunuzun yaşı 50 olsun, onlara sevginizi belirtin. Evlatlar ne olursa olsun muhabbet cümlesini istihbar etmek ister. Bir baba düşüncesince soy sop herhangi bir devir küçüktür. Bizler sizleri aşırı seviyoruz, dobra ki varsınız. Ben bir çocuğunuz yerine sizin herhangi bir devir emrinizdeyim. İlçemizde herhangi bir ilden büyüklerimiz var. İsveç'te, Avrupa'da eş terimi yok. Belirli yaştan muahharen çocuklarını önemsemiyorlar bile. Bu nedenle dobra ki varsınız, sizin sayenizde memleketimiz ayakta. Bu örf ve adetlerimiz, inancımız yardımıyla memleketimiz ayakta. Pandemi hasebiyle az buçuk ayrı kaldık, teessürat yaşadık lakin sizin kıymetinizi herhangi bir devir biliyoruz. Çünkü siz çınarsınız, lokomotifsiniz. Biz evlatlar bir obje yaptığımızı zannederiz lakin babanın gölgesinde yaparız. Babam gittikten muahharen kendimi bekâr hissetmeye başladım. Baba olmayınca kendimizi örtüsüz hissediyoruz" diyerek konuştu.

"Dünü de gördük bu haset de. Bu günümüze bin defa şükür"

Başkan Şayir, konuşmasına şu şekilde bitmeme etti: "İnancımız yardımıyla zorlukları aştık, bundan muahharen da aşacağız. Etrafımızda bir güruh düşkün oldu, hani hürriyet gelecekti. Ama sizler bunun farkındasınız. 20 yaşındaki gençlere bunu söylemeye çalışıyoruz lakin bizi anlayamıyorlar. Kendimizi elbette anlatım edeceğimiz de şaşırıyoruz. Hanginiz doğal doğal taş hasım lambası kuyruklarında beklemedi. Bir hafta süresince traktöre süt kabul etmek düşüncesince süt beklediğimi hatırlıyorum. Vita antagonist vardı margarin de değil. O vakitler babam taşımalık işi ile uğraşırdı ve köylere antagonist götürdüğünde oluşan kuyrukları hatırlıyorum. Dünü de gördük bu haset de. Bu günümüze binlerce defa şükürler olsun. Bizi de bir arada markajcı budur. Herbirimiz bire bir kaplardan kemirmek yemedik mi, Anadolu'da aşırı sepici mı vardı. Tek tabakta hepsi yemeğini yiyordu. Unuttuk mu, hayır. Sabah, öğlen vakti ve tün ezanı zeytin peynirle güneş geçirilirdi. Hayvan parasız olunca kesilip ağırlama edilirdi, bunları gördük. Bu günümüze bin defa şükür. İnşallah bu etkinliği tradisyon biçimine getireceğiz. İlçemizin güzelleşmesi düşüncesince herhangi bir şeyi yapıyoruz. Ülkemizin geleceği düşüncesince yavrularımız denktaş ve dobra koşullarda okusun diyerek topu topu imkanlarımızı seferber ettik."Konuşma daha sonra programa katılanlara armağan verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Dünya şampiyonu yumruk oyuncusu Hatice Akbaş'ın muvaffakiyet hikayesi 'Dangal' filmine benziyor

2022-06-18 15:02 - Spor

TRT Balkan Dijital Haber Platformu, yayına başladı

2022-06-16 01:02 - Gündem

Özel bakımla yaşama tutunan kocaoğlan yavrusu 'Haçuvan' Bursa'ya gönderilecek

2022-06-14 12:04 - Yaşam

Fren testi yaparken bariyerlere çarpıp takla attı: 1 yaralı

2022-06-14 09:04 - Asayiş

İletişim Başkanlığından Brüksel'de 'Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği' paneli

2022-06-17 20:04 - Politika

Türk zırhlı araç ve botları ihracatta gaza bastı

2022-06-16 12:03 - Teknoloji

Yurtta YKS heyecanı

2022-06-18 12:03 - Eğitim

Milyonlarca öğrenci telaşta... YKS'nin ilk oturumu başladı!

2022-06-18 14:04 - Eğitim

Bakan Soylu, Afrin'de sızdırılmış girişiminde mevcut teröristlerin ele geçirildiğini açıkladı

2022-06-14 14:04 - Gündem

Buluşuyla tıp dünyasında çığır açtı: Stanford Üniversitesi tam burs verdi

2022-06-13 13:02 - Eğitim

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem