'Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilki BioNTech'in kurucuları Şahin v

Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilki Kovid-19 aşısını geliştiren Türk menşeli bilgi kullanıcılarını Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'e verildi.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

Vehbi Koç Vakfı, değme sene sırayla sağlık, terbiye ve hars sahalarında yüksek başarıları ölçüm ve özendirme etmiş olduğu "Vehbi Koç Ödülü" kapsamında acemi hissedar ihsanıhümayun kategorisi başlattı. Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün evvel kazananları ise BioNTech'in kurucuları, Kovid-19 aşısını geliştiren Türk asıllı hile kullanmakta olanları Şahin ve Türeci oldu.

Koç Üniversitesi'nde planlı törende ödülü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Türeci ve Şahin'e ikram etti. Koç Holding onur Başkanı ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı Rahmi M. Koç ise profesörlere onur Doktorası diplomalarını verdi.

Törende mütekellim Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Cihan Özsönmez, Kovid-19'un, 2. Dünya Savaşı'ndan sonraları dünyanın yaşamış olduğu en şişman sıkıntı bulunduğunu belirterek, bu felaketin şişman seviyede geride verilmiş olmasını hile insanlarına, esenlik çalışanlarına ve onların sürdürdüğü global iş donanmasına verecekli olduklarını söyledi.

Daha ilkin yepyeni hissedar çabucak aşıların sunulduğunu dile getiren Özsönmez, değme şeyin geride kalmadığını fakat meyus olmadıklarını anlattı.

"Ödülü, yüreğiyle bu ülkeye ilişikli bireylere hasretmek istiyoruz"

Cihan Özsönmez, ödülü, global yahut lehçe çapta etkili, ehemmiyetli hastalıkların aşılmasında ve adamlık düşüncesince acemi imkanların yaratılmasında yılgı başarılar elde fail bireylere vereceklerini kaydederek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Çok değer verdiğimiz bu ödülümüzü, hepsi evren düşüncesince yarar oluşturma başarısını göstermiş ve bundan sonraları nerede yaşarsa yaşa geçmişiyle ve ondan da önemlisi yüreğiyle bu ülkeye ilişikli bireylere hasretmek istiyoruz. Böylece, ahit maatteessüf akıllarında geleceğe ilişikli sert aşırı istifham göstergesi bulunduğunu bildiğim tertemiz gençlerimize 'Evet, ego de yapabilirim, kılıç de yapabiliriz.' azmini aşılayacağımıza, onlara çelim ve sabah yeli vereceğimize inanıyoruz."

Özsönmez, ödülü piyasa Şahin ve Türeci'nin önderlik ettikleri yenilikçi ilmî icraat yardımıyla çabucak geliştirilen aşıyla, Kovid-19 esnasında milyonlarca yaşamın kurtarılmasına aracısız yardım sağladığını belirterek, onların salgına erinç maruz mücadeleye sunmuş olduğu katkılardan bahsetti.

Bugüne derece sert aşırı ihsanıhümayun meydan Prof. Dr. Türeci ile Prof. Dr. Şahin'in Yunanistan'da "İmparatoriçe Theophano" ödülüne müstahak görüldüklerini anımsatan Özsönmez, ikilinin bu ülkeye gittiğinde Selanik'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi görüşme ettiklerini ve oradaki hatırat defterine yazdıkları notları hatırlattı.

Özsönmez, "Büyük Mustafa Kemal Atatürk çeşidinden kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile baş başa doğan ve attığı değme adımda onun 'muasır medeniyet' ülküsüne iş etmeye devim bilimi Vehbi Koç Vakfı olarak, insanlığa yüksek iş ödülümüzün ilkini sizlere ikram buyurmak bizim düşüncesince hissedar şereftir." ifadelerini kullandı.

"Bu hususi ödüle müstahak görülmekten ötürü aşırı mutluyuz"

Prof. Dr. Özlem Türeci de bu prestijli ödüle müstahak görülmenin kendileri düşüncesince şişman hissedar haysiyet bulunduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Çünkü kabadayı hissedar değişmeyen almanın, adsız sansız hissedar yolu seçmenin, stabilizasyon ve azim ile ilerlemenin yanı esna adamlık düşüncesince ayırt yaratmanın ve insanlığa yardım sağlamanın ölçüm edilmesi düşüncesince süper yiğit olmanıza ister yok. İnsanlığa iş etmeyi ödüllendiren bu hususi ödüle müstahak görülmekten ötürü aşırı mutluyuz. Vehbi Koç Vakfını, bu ödülü başlatmada gösterdiği kararlılığı düşüncesince ölçüm ediyor, ödülün nice kişiye sabah yeli vermesini ve güdeleme sağlamasını umuyoruz."

Prof. Dr. Uğur Şahin ise kendilerine evvel defa ödülü almak isteyip istemedikleri sorulduğunda aşırı bahtiyar olduklarını belirterek, "En ilkin biricik hissedar kişiyi kurtarmayla başladık. Bireyselleştirilmiş tababet ile insanlığı kurtarmayı başardık. Tek hissedar insanı kurtarabilirseniz, insanlığı da kurtarabilirsiniz. Ben de buna benzeşim hissedar alıntıyı öldürmek istiyorum: Bir kişiyi eğitebilirseniz, insanlığı da eğitebilirsiniz." şeklinde konuştu.

Törene Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Y. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Caroline N. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu ile holdingin kimi yukarı dozaj yöneticileri ve davetliler katıldı.

- 200 bin dolarlık ihsanıhümayun ilmî tetkikat ve öğrenciler düşüncesince harcanacak

Tören evveliyat planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Cihan Özsönmez, ödülün 200 bin dolarlık karşılığı bulunduğunu söyledi.

Özsönmez, Türeci ile Şahin'in bu ödülü akçe namına edinmeyi yeğleme etmediklerini, bahis konusu tutarın kuma belirlenecek AR-GE emekleri ve gerekseme sahibi öğrenciler düşüncesince kullanılacağını bildirdi.

Türeci ve Şahin'den matbuat toplantısı

Basın toplantısında gazetecilerin soruları yanıt veren Prof. Dr. Özlem Türeci, çalışmalarına evvel başladıkları andan itibaren planlarının "insanlığa iş etmek" bulunduğunu belirterek, dokunmabana düşüncesince derman ve yenilikçi otama şekilleri yetiştirmek düşüncesince çalıştıklarını söyledi.

Bilimsel icraat düşüncesince bundan sonraları henüz hissedar tomar konuşu imkanlarının bulunduğunu aktaran Türeci, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bizim yazık duyduğumuz dokunmabana hastaları ile ilgilendiren hissettiğimiz yazık arttı. Geliştirdiğimiz bilimin bundan sonraları bambaşka ağırbaşlı hastalıklara da iş edebileceğini düşünüyoruz. Sıtma, tüberküloz, otoimmün kabil hastalıklarla ilgilendiren icraat yapmak, az buçuk henüz bollanmak istiyoruz. Hem dünyanın bambaşka coğrafyalarına aynı zamanda bambaşka maraz dallarında bollanmak istiyoruz. Bunu sürdürülebilir gerçekleştirmek istiyoruz. Bu gayretlerimiz hissedar bileşen tesiri yapacaktır. Yavaş ağır çalışmalarımızı ilerleteceğiz."

"Türkiye'de henüz enerjik peyda buyurmak istiyoruz"

Prof. Dr. Özlem Türeci, esenlik mensuplarının müstevli sürecindeki fedakarlıklarına ilişikli hissedar kıymetlendirme üzerine, "Zorlu dönemlerden geçtik, geçiyoruz. Bütün etibba pandemi ile mücadelede en ön cephedeydi. Biz onlarla alım çalım duyuyoruz. Türkiye'deki esenlik mensuplarının yaptıklarıyla alım çalım duyuyoruz. Yurttaşların onlara güvenmesi gerekiyor." niteleyerek konuştu.

Türkiye'deki Kovid-19'a müteveccih hem kamusal aynı zamanda hususi çalışmalara yer veren Türeci, telkih kampanyalarındaki ve salgınla mücadelesindeki çalışmaların aşırı güzel bulunduğunu anlattı.

Türeci, bundan ahir çalışmalarının ne yönde olacağına ilişikli hissedar soruya, "Faaliyetlerimiz henüz aşırı kanserle savaşım dalında bitmeme edecek. Kovid-19 çalışmalarımız da bitmeme ediyor. Çalışmalarımızı Türkiye'ye de yansıtmak istiyoruz. Türkiye'deki hastanelerle baş başa idman istiyoruz. Koç Vakfı hakikaten bu bölgede enerjik hissedar kuruluş. Türkiye'de az buçuk henüz enerjik peyda buyurmak istiyoruz." karşılığını verdi.

"Kanser aşısı ile ilgilendiren Faz-2 çalışmalarımız sürüyor"

Prof. Dr. Türeci, Türkiye'de aşırı dobra yetik çoluk çocuk olduğunu, kendilerinin de aşırı sayıda müracaat aldığını belirterek, ilmî açıdan kendini dobra yetiştirmiş öğrencilerin bulunduğunu anlattı.

Kanserle ilgilendiren emekleri sorulan Türeci, çabucak otama üstüne değil kanseri önlemeye müteveccih çalışmalarının da sürdüğünü kaydederek, "Şu anda halihazırda bitmeme fail klinik çalışmalarımız mevcut kişiselleşmiş telkih emekleri ile ilgili. Pek aşırı dokunmabana tipi üstüne çalışıyoruz. Şu anda söz gelimi Faz-2 çalışmalarına bitmeme ettiğimiz hissedar telkih çalışmamız mevcut dokunmabana ile ilgili. 3 ila 5 sene içinde bu aşının dokunmabana hastalarına uygulanıp uygulanmayacağını görebileceğimizi umuyorum." ifadelerini kullandı.

Kovid19'da evvel başlangıçtaki virüs bundan sonraları yok"

Prof. Dr. Uğur Şahin, Kovid-19 ile ilgilendiren hissedar soruyu, "İlk virüsü devim bilimi biçimde arama dibine almış durumdayız. Yani evvel başlangıçtaki virüs namevcut artık. Aşılama kampanyası güzel oldu. Şimdi Omicron var. Bu değişke aşırı değişik başlangıçtaki virüsten. Virüs değişiyor, buna tekâmül diyoruz. Bu en gine buyana beklediğimiz hissedar şeydi." niteleyerek cevapladı.

Bundan ahir süreçte Kovid-19 ile ilgilendiren beklentilerinin sorulması üstüne Şahin, şunları söyledi:

"2020'de bana sorulduğunda, 'Bu virüs minimum 10 sene bizimle olur.' demiştim. Buna bağlanmak zorundayız. Buna erinç yapacağımız dü minval var. Bir tanesi aşıları benimsemek. Şu anda Omicron aşısına benzeyen frekansta bulunan aşılar geliştiriyoruz. Yeni aşının onayını önümüzdeki sonbahar-kış kabil almaya çalışacağız. İkincisi acemi alışılagelen namına bunu almak zorundayız. Yaz sonu, güz kabil gine maskelerimizi takmaya başlayabiliriz."

"Yeni hissedar pandemiye erinç hızlıca telkih üretebilecek potansiyele sahibiz"

Prof. Dr. Uğur Şahin, acemi telkih emekleri hakkında, mRNA teknolojisiyle telkih üretimi üstünde çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu yöntemle sıtma, HIV, verem kabil sert aşırı emraz üstüne sert aşırı telkih çalışmalarımız var. Henüz kamuoyuna duyurmadığımız çalışmalarımız da var. Yeni hissedar pandemi ile karşılaşırsak elimizdeki teknolojiyi acemi hissedar telkih düşüncesince kullanabilecek potansiyele sahibiz. Yeni hissedar virüsle başa çıkabilecek teknolojiye cemaat olacağımızı gerçekleştirme edebilirim. Bu hissedar dü hafta da hissedar dü ay da sürebilir fakat levent boylu süreceğini zannetmiyorum. Koronavirüs pandemisinde gösterdiğimiz aceleci tepkiyi göstereceğimizi düşünüyorum."

"Türkiye'de klinik araştırmalarımızı artıracağız"

Uğur Şahin, Türkiye'deki klinik çalışmalarına ilişikli hissedar soruya karşılık, şu açıklamalarda bulundu:

"Elbette Türkiye'de dokunmabana ve immünoterapiler kapsamındaki klinik araştırmalarımızı çoğaltmak istiyoruz. Bunun üstüne çalışmalarımız sürüyor. Bir yapılış ile baş başa Türkiye'de klinik hissedar kadro kurmak istiyoruz. Türkiye'de hissedar umumi başmuallim görevlendirdik ve klinik ekibimiz düşüncesince çalışmalarımız sürüyor. Öyle kestirim ederiz ki önümüzdeki sene BioNTech markası altında klinik çalışmalarımızı başlatacağız. Ayrıca iş birliklerimiz kapsamında Türkiye'de bitmeme fail kimi klinik çalışmalarımız var. Akciğer kanseri ile ilgilendiren çalışmalarımız da bunlar arasında. Hem telkih aynı zamanda immünoterapi ile ilgilendiren çalışmalarımızla ilgilendiren önümüzdeki çağda henüz hissedar tomar hile paylaşacağız."

"Yanlış bilgilerle savaşım hepsi topluluğun sorumluluğu"

Uğur Şahin, telkih ile ilgilendiren tenkitlerin hatırlatılması üzerine, gerçeklerin bundan sonraları asıl namına algılanmadığı ve sorgulandığı hissedar çağda yaşadıklarını söyledi.

Medyaya burada gerçekleri göstermek ve maşer ile bilimi buluşturmak düşüncesince şişman fariza düştüğünü dile getiren Şahin, dezenformasyonu ve kusur bilgilerin yayılmasını önlemeleri icap ettiğini bildirdi.

Şahin, "Bu tuzak teorilerinin önüne devredilmek çabucak hile insanlarının değil eksiksiz topluluğun sorumluluğu." niteleyerek konuştu.

"Olaylı geçmeyecek güz ve kışın bizi beklediğini söyleyebiliriz"

Prof. Dr. Uğur Şahin, Omicron varyantının hatırlatılması ve aşıdan uzaklaşılması şeklinde kullanmakta olanları neyin beklediğinin sorulması üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gelecekte bizi neyin beklediğini bilmiyoruz fakat en azından aşırı dip ve hadiseli geçmeyecek hissedar güz ve kışın bizi beklediğini söyleyebiliriz. Ancak şurası da delalet buyurmak geçişsiz ki acemi hissedar dalavere kapıda. Bunun dokuncasız olacağına ilişikli elimizde hissedar data yok. O nedenden tedarikli olmaktadır yarar var. Hazırlığı yapmalı ve en biçimsiz senaryoyu düşünmemiz gerekiyor. Omicron'a uyarlanan aşılarımızın kullanılabilir bulunduğunu bildirmek isterim. Çünkü hissedar ahir dalganın arama dışına çıkmaması düşüncesince buna hazırlamamız gerekiyor."

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası Bodrum'da başladı

2022-06-25 18:04 - Spor

Otomotiv sektörüne taraf verecek efkâr iri ihsanıhümayun düşüncesince savaş etti

2022-06-25 12:04 - Teknoloji

Esenyurt’ta iki grup arasında araç park kavgası: 2 yaralı

2022-06-23 08:03 - Asayiş

Suudi Arabistan’ın kapıları açması kiralık araçlara olan talebi artırdı

2022-06-25 13:04 - Ekonomi

Altay tankı ve Fırtına obüsü düşüncesince kuvvet grubu arayışı

2022-06-22 03:03 - Gündem

Üsküp'te TRT Balkan Dijital Haber Platformu'nun tanıtımı yapıldı

2022-06-21 04:03 - Dünya

'Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilki BioNTech'in kurucuları Şahin v

2022-06-26 02:02 - Gündem

Rafet El Roman, Trabzonspor düşüncesince bestelediği şarkıyı ilk kez konserinde söyledi

2022-06-19 02:03 - Magazin

Dilovası’nda 70 yaş üstü babalar bir araya geldi, duygusal anlar yaşandı

2022-06-20 05:02 - Gündem

Köln'de 'Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı' düzenlendi

2022-06-26 01:03 - Dünya

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem