Down sendromlu ulusal atlet Emirhan'ın dünya şampiyonasındaki şişman başarısı

Çekya'da meydana gelen Dünya Down Sendromlular Şampiyonası'nda da 5 altın, ikişer sim ve tunç madalya elde eden Emirhan, müşterek dünya şampiyonasında en aşkın madalya elde eden Türk sportmen oldu.

Spor - 2 yıl önce

Tekirdağ

Down sendromlu ulusal sportmen Emirhan Akçakoca, Çekya'da planlı dünya şampiyonasında 5'i giranbaha 9 madalya ile dönüp iri birlikte başarıya imza attı.

Geçen sene İtalya'da planlı SUDS Avrupa Oyunları'nda (Trigames 2021) 100 m. ile triatlonda dünya rekoru kırarak Avrupa şampiyonu bulunan 17 yaşındaki Emirhan, Çekya'daki Dünya Down Sendromlular Şampiyonası'nda da 5 altın, ikişer sim ve tunç madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Milli sporcu, şampiyonada kazanılmış olduğu 9 madalyayla birlikte dünya şampiyonasında en birlikte tomar madalya ele geçiren Türk sportmen olmayı da başardı.

"Rakiplerim çetin olsa da hepsini geçmeyi başardım"

Elde etmiş olduğu başarılarla ilişik AA muhabirine açıklamada mevcut Emirhan, hedefinin herhangi birlikte devir kalbindeki kullanmakta olanları bahtiyar kılmak bulunduğunu söyledi.

Ülkesine herhangi birlikte devir dobra derecelerle dönmeyi başardığını aktaran Emirhan, "Şampiyonada dayanıklı rakiplerim vardı. Aldığım madalyalarla hâlâ elleme seviyelere geldim. Çalışmalarıma bitmeme yazar bundan ahir şampiyonalarda da dobra başarılar elde etmeye bitmeme edeceğim." dedi.

Her devir ay bulutsuz bayrağı en elleme biçimde savurmak istediğini vurgulayan Emirhan, "Rakiplerim çetin olsa da hepsini geçmeyi başardım. Türkiye düşüncesince hâlâ elleme dereceler yaparak hâlâ birlikte tomar madalya edinmeyi düşünüyorum. Madalya kabul kılmak emeksiz değil, madalya kabul kılmak hoppadak muvaffakiyet elde etmek. Burada hoppadak ailemin değil, ülkemin beni desteklemesi en elleme dereceleri elde etmemi sağladı. Çalışmalarıma bitmeme ederek herhangi birlikte devir şampiyonalarda dobra bayrağımızı savurmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Baba Akçakoca: "Gururlandık"

Baba Hilmi Akçakoca da çocuklarına desteklerini esirgemeyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkürname ederek, evlatlarının almış olduğu derecelerle herhangi birlikte devir gururlandıklarını dile getirdi.

Antrenör Lokman Öksüz ise Emirhan'ın Avrupa'dan sonra, dünya şampiyonluğunu da kazanmasının aşırı müjdeli bulunduğunu belirtti.

Emirhan'ın herhangi birlikte sene derecelerini artırdığını ve başarılarını yükselterek kendisini göstermeye bitmeme ettiğine ayraç fail Öksüz, "Avrupa şampiyonasında aldığımız dereceleri, dünya şampiyonasında da artırarak aldık. Emirhan herhangi birlikte devir azimle çalışarak, şampiyonalarda emeklerini karşılığını alarak ülkemizi en elleme biçimde temessül ediyor." niteleyerek konuştu.

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün de Emirhan'ın başarılarına herhangi birlikte devir yenisini eklemeyi başardığının altını çizdi.

Emirhan'ın hem Tekirdağ'ın aynı zamanda Türkiye'nin gururu bulunduğunu vurgulayan Üzgün "Emirhan gitmeden bizlere 'bayrağımızı dalgalandıracağım' niteleyerek uydurma verdi. Bizler de onun düşüncesince afsun ettik. O sözünü tuttu Türkiye'mizi, Tekirdağ'ımızı gururlandırdı. Ben namına canı içten teşekkürname ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası Bodrum'da başladı

2022-06-25 18:04 - Spor

Otomotiv sektörüne taraf verecek efkâr iri ihsanıhümayun düşüncesince savaş etti

2022-06-25 12:04 - Teknoloji

Kaş’ta Hadise rüzgarı esti

2022-06-26 09:04 - Magazin

Esenyurt’ta iki grup arasında araç park kavgası: 2 yaralı

2022-06-23 08:03 - Asayiş

Suudi Arabistan’ın kapıları açması kiralık araçlara olan talebi artırdı

2022-06-25 13:04 - Ekonomi

'Vehbi Koç Vakfı İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilki BioNTech'in kurucuları Şahin v

2022-06-26 02:02 - Gündem

İBB'ye ait İSTAÇ tırı 2 araca çarptı: 2 yaralı

2022-06-26 05:02 - Asayiş

Down sendromlu ulusal atlet Emirhan'ın dünya şampiyonasındaki şişman başarısı

2022-06-29 12:05 - Spor

Konya'daki 9. Bilim Festivali sona erdi

2022-06-27 04:01 - Teknoloji

Köln'de 'Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı' düzenlendi

2022-06-26 01:03 - Dünya

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino ile alakalı "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:05 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

00:06 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:08 - Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem