Fransız akademisyenler Kuşadası’ndaki yapı sistemini inceledi

Paris Upec Üniversitesi'nden 50 yapım mühendisliği talebesi ve 4 akademisyen, Türkiye ve Fransa'daki yapım yapı sistemini karşılaştırmak düşüncesince Kuşadası'na gelmiş olarak araştırmalarda bulundu.

Ekonomi - 2 yıl önce

Projelerde teknik, uygulayım bilimi ve geçer not nitelikli malzemeleri gören akademisyenler, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Ada Vizyon Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Meral, Avrupa'daki seyahatlerde gördükleri sistemleri gözlemlediklerini belirterek, vatandaşların hayat standartlarını arttırmak ve memnuniyeti bildirmek düşüncesince çalıştıklarını aktardı.

Türkiye'de ve dünyada envestisman denince akla geçmiş adına gayrimenkuller geliyor. Gayrimenkule envestisman gerçekleştirmek arzu edenler ise başta dayanıklı, güvenli, konforlu ve doğaya ahenkli planlara yöneliyor. Kuşadası ve etrafında çalışkanlık yayınlayan Ada Vizyon Yapı da, sektördeki tecrübesiyle bu bölgede ön plana çıkıyor. Yaptığı projelerle adından gır ettiren İbrahim Meral, Avrupa'nın da dikkatini çekti. Fransa'nın başkenti Paris'te mevcut Upec Universitesi'nden 4 akademisyen ve yapım mühendisliği bölümünden 50 öğrenci, Türkiye ve Fransa'daki yapı sistemlerini karşılaştırmak şartıyla Kuşadası'na geldi. Burada meydana getirilen projeleri inceleyici akademisyenler ve öğrenciler, geçer not nitelikli yapı malzemelerini ve yapım tekniklerini görür görmez şaşkınlığını gizleyemediler.

“Eksikleri bertaraf etmek düşüncesince çalışırken, artılarımızı henüz da arttırmak düşüncesince güç gösteriyoruz”

20 yılı fazla birlikte süredir yapım sektöründe bulunduğunu tabir fail Ada Vizyon Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Meral, başarıyı şahısların yüreğine tutabilecek planlar yaparak beğenilerini ve etraflıca vadede dostluklarını doğrultmak adına tanımladı. İbrahim Meral, “Şantiyelerimizde standartların altında olabilecek üretimler yapmıyoruz. İşimiz gereği Avrupa'da gezilerimiz oluyor. Orada meydana getirilen yapım sistemini yakından gözlemleme imkanımız oluyor. Eksiklerimizi ve artılarımızı görüyoruz. Eksikleri bertaraf etmek düşüncesince çalışırken, artılarımızı da henüz da arttırmak düşüncesince güç gösteriyoruz. Kısa vadeli hedeflerimiz ortada müşterilerimize verdiğimiz taahhütlerimizi birlikte zamanlar evvela aktarmak var. Uzun vadeli adına ise şahısların hayat standartlarını yükseltebilecek, farklı, doğaya akla yatkın planlar yapmak” dedi.

“Konut satın kabul etmek market alışverişine benzemez”

İnşaat sektöründeki başarısını işini bayıla bayıla yapmasına ve enerjisinin tümünü işine vermesine bağlayan Meral, Kuşadası'nın doğasının, ikliminin ve iklim sirkülasyonunun görkemli bulunduğunu belirterek, emlak yatırımı gerçekleştirmek isteyenlere şöyleki öneriler verdi: “Gayrimenkul yatırımı gerçekleştirmek talip vatandaşlara da öneriler sağlayan İbrahim Meral, “Uzun vadede düşünüp, neyi alacaklarını bilmeleri gerekiyor. Konut satın kabul etmek market alışverişine benzemez. O nedenden inşaatın halis muhlis detaylarını gözlemleyip, soruşturup ondan sonraları almalarını başvuru ediyorum. Neyi aldıklarını bilsinler.”

Güven eksikliğini alıcı memnuniyetiyle giderilecek

Gayrimenkul sektöründeki emniyet eksikliği kendince da mütekellim İbrahim Meral, “Toplum adına birtakım mevzularda eksiklerimiz var. Ticarete çelimsiz vadeli bakıyoruz. Oysa icap tecim gerekse ortamında bulunduğumuz bölüm etraflıca vadede yatırımlardır. Uzun vadede insanoğlu memnuniyetini meydan birlikte sektör. Yapmış olduğumuz diyaloglar ve satılan daireler şahısların memnuniyeti dair kurulursa ve çevreye duygun olursa emniyet eksikliğinin giderileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.İbrahim Meral, sonuç adına çevreci planlar yaptıklarının altını çizerek, “Doğadan aldığımızı baştan doğaya vermemiz gerekiyor. Dikeceğimiz rastgele fidan çocuklarımız düşüncesince birlikte oksijendir. İnşaat alanında mecburi adına sökmüş olduğumuz ağaçları ve henüz fazlasını tekrardan doğaya kazandırıyoruz” dedi.

Paris Upec Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Haci Kurkçu da Kuşadası'na ailece geldiklerini ve envestisman gerçekleştirmek istediklerinde Ada Vizyon Yapı ile tanıştıklarını belirterek, “Yaptıkları işin Avrupa standartlarında bulunduğunu görür görmez burada kat aldım. Daha sonraları yapım mühendisliği bölümünde okuyan 50 darülfünun öğrencimi, Fransa'daki yapı sistemi ile Türkiye'deki yapı sistemlerini karşılaştırmak şartıyla 1 haftalığına buraya getirdim. İbrahim komutan bizlere bu mevzuda aşırı asistan oldu. Kullanılan malzemeler ve yapım teknikleri adına aşırı profesyoneller. Bizim de burayı seçmemizin nedeni budur” niteleyerek konuştu.

Fransız akademisyenler öğrencilerle yapı sistemini inceledi

Paris Upec Üniversitesi'nden Türkiye'ye öğrencileriyle mevrut akademisyenler Prof. Pascal Gillet, Prof. Michael Maschek ve Prof. Said Lefki ise Türkiye'de yapı sistemlerini görmenin kendileri açısından aşırı şişman birlikte birikim bulunduğunu ve öğrencilere kullanışlı yetişek göstermelerinin mutluluğunu yaşadıklarını tabir ederek, Ada Vizyon Yapı'nın sistemini gördüklerinde şaşırdıklarını söylediler.

Salih Yılmazsoy - Ali Gözeten 

Haftanın Öne Çıkanları

Fransız akademisyenler Kuşadası’ndaki yapı sistemini inceledi

2022-04-26 17:53 - Ekonomi

Efsane güreşçi Yaşar Doğu'nun lakabı "Koca Yaşar" yerli çim türüne verildi

2022-04-23 13:21 - Spor

Bursa'da düşen eğitim uçağında Manisalı pilot hayatını kaybetti

2022-04-25 18:04 - Gündem

Mostar'da 5.7 büyüklüğünde deprem!

2022-04-23 08:06 - Dünya

Kanada, Ukrayna'ya acemi silah yardımında olduğunu açıkladı

2022-04-23 01:13 - Dünya

Ferrari, evren genelinde 458 ve 488 manken otomobillerini geri çağırdı

2022-04-22 21:25 - Ekonomi

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı evvel çeyrekte yüzdelik 20,8 arttı

2022-04-23 11:53 - Ekonomi

Bakan Soylu: “6 milyon e-imza kullanıcısı var, yeni sistemle bu sayının artmasını bekliyoruz”

2022-04-22 19:59 - Gündem

Paris'te kolluk 'dur' ihtarına uygunsuz sürücünün aracına biberli açtı, 2 ad öldü

2022-04-25 03:55 - Dünya

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'dan 'Özdemir Bayraktar' paylaşımı

2022-04-23 00:04 - Gündem

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:06 - Ekonomi

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

AB ekonomisi 2022'nin sonuç çeyreğinde küçüldü

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem