Hastanede cerrah adına şifa, temaşa sahnesinde ise mevki dağıtıyor

Antalya'da bellek ve asap cerrahı Okan Cinemre, güneş içinde gerçekleştirdiği ameliyatlar ile hastalarını sağlığına kavuştururken, gece olunca ise temaşa sahnesinde emprovizasyon meydana getirdiği gösterilerle seyircilerin yüzünü güldürüyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Antalya

Antalya'da canlı beyin ve asap cerrahı Op. Dr. Okan Cinemre, çağ içinde ameliyatlarını yaptığı, otama etmiş olduğu hastalarının iflah bulmasını sağlarken, akşam olunca ise emprovizasyon temaşa gösterisiyle seyircilerini gülümsetiyor.

Antalya'daki hususi birlikte hastanede bellek ve asap cerrahı adına fariza işleyen Cinemre, eksperlik alanındaki kıymetli çalışmalarının yanında, ekstrem kişiliği ve temaşa sahnesindeki başarısıyla dikkati çekiyor.

Görev meydana getirdiği hastanedeki mesaisine değme sabahleyin restore ettirdiği al mülevven 1975 manken 'Vosvos'uyla mevrut Cinemre, manken vesait ve objelerle süslediği odasında hastalarını yoklama ederek güne başlıyor.

Bazen saatler devam eden operasyonlar meydana getiren Cinemre, hastalarına iflah olmanın verdiği huzurla kavi tabiplik mesaisini bitiriyor.

Cinemre'nin hastaneden ayrıldıktan sonradan ameliyathane ışıklarından temaşa sahnelerinin ışıltı ışıklarına uzanan, kişi deyimiyle "beyinden gönüllere revan yolculuk" serüveni başlıyor.

Bahçeli Kültür Sanat'ta Kırmızı Kalem Sanat grubuyla "Ayan Beyan Doğaçlama" anlı şanlı emprovizasyon temaşa oyununu 7 senedir sahneleyen Cinemre, replikleriyle seyircilerini güldürüyor.

Sahnede de kıymetli performansı ile kişilerin gönüllerine girmeyi başaran Cinemre, gösterilerinin arkası esna izleyicileri kabilinden ayakta alkışlanıyor.

Cinemre, bire birlikte sürede ayrımlı oyunlarda direktörlük yapıyor ve hasta öykülerinden derlediği çelimsiz oyunlar yazıyor.

"Tiyatroyla tababet eğitimi esnasında tanıştım"

Okan Cinemre, AA muhabirine, firez ve sanat ile bulunan bağının ortaöğretim yıllarına uzandığını, tiyatroyla tanışmasının ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesindeki tababet eğitimi esnasında gerçekleştiğini söyledi.

Hekimliğe başladıktan sonradan da tiyatrodan kopamadığını dile getiren Cinemre, "Beyin cerrahı adına hayatla ahiret yolculuğu ortada birlikte iş yapıyoruz. Bizim motivasyonumuza, umuda gereksinim duyan insanlarla çalışıyoruz. Bunları verebilmek düşüncesince evvel kendinizde olması lazım. Sıkıntı, acı, ölümle taraf yana olma duygusu, birlikte insanoğlunun elinizde ölmesi, yenilmişliği hissetme duygusu. Bunlar düşüncesince doğrusu aşırı kalpsiz olmanız gerekiyor ki aşırı doktor dostum hakeza değil. Sanat, bu yaşamda can sağlığımı etkileyen vaziyetleri aşmamı sağlayıcı en ehemmiyetli şey" ifadelerini kullandı.

"İkisinden bir tanesini yeğleme etmem aşırı zor"

Kendisinin yazdığı hasta öykülerinden oluşan çelimsiz oyunlarının bulunduğunu aktaran Cinemre, "Beni sonsuz hastanede doktor önlüğü ile gören eşhas temaşa gösterisine ulaşınca sangılık yaşıyor. Hatta yanıma gelip 'Size aşırı eğik birlikte doktor var' diyen izleyicilerim oldu. Tiyatro vizyona gelip ondan sonra hastanede gören izleyicilerim de beni hasta sanıp 'geçmiş olsun' dileğinde bulunuyor. Durumu öğrendiklerinde şaşırıyorlar." dedi.

"Her dü düzlük da kalburüstü meslekler. İkisinden bir tanesini yeğleme etmem aşırı zor" diyen Cinemre, şöyleki bitmeme etti:

"Dönüp baktığımda nice insanoğlunun yaşamına aracısız dokunduğum birlikte mesleğim var. Bıraktığınızda beş altı çağ içinde ölecek kullanıcılarını yaşama döndürebiliyorsunuz. Sanat ise topluluğun yaşamına hasiyet edebileceğin birlikte lafı dile getirebilmek. Bir cerrah adına birlikte insanoğlunun yaşamını kurtarabilirsiniz fakat birlikte artist adına topluluğun değiş ve dönüşümüne yardım sağlayabilirsiniz."

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul Havalimanı'nda kalkış uçuşları da başladı

2022-01-25 22:28 - Gündem

KKTC’deki Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi hakkında soruşturma başlatılacak

2022-01-29 20:07 - Dünya

Yaralı köpek 'Ömür'ü yaşama bağlayan zorlu yolculuk

2022-01-27 11:56 - Yaşam

Rinoplasti uzmanlarına maksimum sorulan soru: 'Estetikten sonra burnum düşer mi'

2022-01-26 10:06 - Sağlık

Akademisyenlerden ‘Açık Balkan’ inisiyatifi yorumu

2022-01-24 15:40 - Politika

Kamerun’da akşam kulübünde meydana mevrut patlamada baş döndürücü sayıda isim öldü

2022-01-23 13:34 - Dünya

Bakan Varank, Türkiye'nin evvel lityum güçlü fosfat pil fabrikasının temel noktasını attı

2022-01-25 16:46 - Ekonomi

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ailesi Fındıklı’da taziyeleri kabul ediyor

2022-01-28 13:41 - Asayiş

Pınar Gültekin cinayetinde Savcılık mütalaayı verdi

2022-01-24 22:58 - Asayiş

Yargıtay'dan sadakatsiz eş kararı!

2022-01-29 09:44 - Gündem

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara imge olmanın ekşimtırak sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi çalışanı sebebiyle kurtuldu

13:08 - Yaşam

Depremin acısını canlı Vanlılar konutlarını afetzedelere açtı

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem