Rinoplasti uzmanlarına maksimum sorulan soru: 'Estetikten sonra burnum düşer mi'

Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Uğur Yıldırım, maksimum duydukları probleminin rinoplasti (burun ameliyatı) işleminin peşi sıra 'burnun düşüp, düşmeyeceği' bulunduğunu söyledi.

Sağlık - 2 yıl önce

Son zamanlarda enikonu kalan rinoplasti işlemi, yanında nice suali da akıllara getiriyor. Burun estetiği yaptırmak talip yurttaşlar doktorlara en çok, “Estetik operasyonun arkası sıra burnum düşer mi?” sorusunu yöneltiyor.

Medicana İnternational Samsun Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Uğur Yıldırım, vatandaşların maksimum merek etmiş bulunduğu mevzulara duruluk getirdi. Nefes sorunu çekici hastaların rinoplasti de düşünüyorsa 2 ameliyatı ayrımsız anda olmasının şimdi güzel olduğuna yer veren Opr. Dr. Uğur Yıldırım, koku alma organı estetiğinde maksimum korkulan işlemlerin bundan sonra kullanılmadığına da uyanıklık çekti.

Rinoplasti işleminin 2. ek müşterek cerrahi karışma adına yapılırsa şimdi ağır geçebileceğini tabir fail Opr. Dr. Uğur Yıldırım, “Nefes sorunu zımnında cerrahi karışma kazanmak talip hastalar giderek müşterek çağ rinoplasti de düşünecekse ikisini müşterek arada yapılması şimdi akıllıcasına olacaktır. Çünkü evvel ameliyatta güzel duyu karışma yapılmayıp, yalnızca kakırdak eğriliğine karışma edilirse güzel duyu cerrahi karışma şimdi sonra yapıldığı devir dayanak noktası kıkırdaklar kaybolduğu düşüncesince dinleyerek ve ya kaburgadan kakırdak almamız gerekebilir. Bununla baş başa ikinci cerrahi karışma adına rinoplasti yapılırsa 2. cerrahi karışma şimdi güçlü geçebilir. Hastalar yalnızca kakırdak eğriliğine karışma edilirse şimdi tez toparlıyor. Rinoplasti de yapılırsa müddet az buçuk şimdi uzuyor lakin müşterek pestil sayı farkı 1 hafta içinde günce yaşantısına dönebilecek halde iyileşiyor” dedi.

“Eskiden geçer not tırnak ve çekicin namına kanamasız piezo cihazını kullanıyoruz”

Çok dert ve dem yitirilmesine sebep bulunan emektar insan yöntemlerin bundan sonra rafa kalktığına uyanıklık çenen Opr. Dr. Uğur Yıldırım, “Bu ameliyatta ağrıları düşürmek düşüncesince uygulayım bilimi ürünlerini kullanıyoruz. Özenli müşterek halde cerrahi karışma yaparak, kanamayı az tutup, adale dokularına, mızrap zarlarına ihtimam göstererek ameliyatı yaptığımızda şişlik, ödem, morartı ve dert çok şimdi az oluyor. Eskiden koku alma organı kemiklerine biçim hasretmek düşüncesince geçer not keski, çekiç kabil metodlar ego de engelleme kazanmak az daha nice operatör çeşidinden kullanılmıyor. Artık koku alma organı ameliyatlarında piezo dediğimiz aleti kullanıyoruz. Bu maşa esasta müşterek testere. Ultrasonik dalgalar ile kemiği kesmemize araştırma görevlisi oluyor. Sadece kaba dokuya dokunduğunda kesip, güzel dokuya dokunduğunda tek dokunca vermiyor. Bunu, elimizi kesmeyen müşterek testere adına düşünebiliriz. Böylece mızrap zarında tek zedelenmeye sebep olmayıp, kanamayı çok azaltıyor. Ödem, morartı ve nezif da az bulunduğu düşüncesince cerrahi karışma sonrası ağrılar da eskiye nazaran enikonu azalıyor. Ameliyat sayı farkı 1,5-2 sayaç genişliğinde sürer” diyerek konuştu.

“Eskiden geçer not tamponların namına acıtmayan silikon tampon kullanıyoruz”

Çıkartıldığı esnada hastalara şişman ateş verici sünger tamponların kullanılmadığını vurgulayan Dr. Uğur Yıldırım, “Ameliyat olduktan sonra pestil 1 çağ hastanede yatıyor ve dert muayeneleri yapılıyor. 2. çağ hastalar taburcu ediliyor. Silikon ve soluk almaya müsaade verici tamponlar 5. günde çıkartılıyor. 7. günde de burnun üzerinde toprak düzlük kalıpları çıkartıyoruz. Tamponlar da müşterek vakitler korkulan tamponlar kabil değil. Eskiden sünger tamponlar kullanılıyordu ve hastalar, ‘Tamponu çıkartırken beynimi çıkartıyorsunuz kabil hissediyoruz' diyorlardı lakin şu anda ise hastalar, ‘Hocam tamponu çıkarttınız mı?' diyerek soruyorlar. O sebepten tampon da koku alma organı ameliyatı olmaktan korkutacak müşterek aktif fiil olmaktan çıktı. 1. hafta böylece kalıpları aldıktan sonra hastalar ten rengindeki bantları 1 hafta kullanıp, 2. haftanın arkası sıra tek cerrahi karışma gök kabil yaşamına bitmeme edebiliyorlar” halinde konuştu.

“Burnum düşer mi sorusunu çok alıyorum"

En çok aldıkları sorulardan müşterek tanesinin de 'burun düşmesi' konusu üzerine bulunduğunu tamlayan Dr. Yıldırım, şunları söyledi:

“Estetik ameliyatların ardından, ‘burnum düşer mi?' sorusunu ego de çok alıyorum. İlk başlangıçta hastaların ne istimzaç etmek istediğini çok anlamıyordum. Çünkü ameliyattan elden sonra çektiğimiz fotoğraflara gereğince koku alma organı 6. ay ve 1. senesinde 1-2 mm koku alma organı ucu düşer, 10 etap de altta köşe aşağıya akıllıcasına toprak değiştirir. Bu bizim beklediğimiz müşterek şeydir ve ameliyatı da ona gereğince yaparız. Hayalimizdeki, ‘hah oldu' dedirtecek görüntüyü bunu delik önüne alarak yaparız. Ameliyattan sonra burnun beklenenden çok düşmesi ise alışılagelen müşterek gestalt değildir. Hepimizin burnu gözyaşı ile baş başa toprak çekimine yenmiş düşerek müşterek hacim sukut eğilimindedir. Estetik ameliyattan sonra çok ağırbaşlı kaynak bozukluğuna sebep bulunan müşterek koku alma organı ucu düşmesini beklemiyoruz. Burun ucu düşmesi esasta şimdi dolgun kaplı ve yaşı müterakki hastalarda olması şimdi şev müşterek durumdur. Bunun düşüncesince de cerrahi karışma sırasında bu durumun önüne geçilecek şimdi güzel destek sunar oluşturduğumuz yollar var. Bunları tercih ettiğimiz düşüncesince başımıza hakeza müşterek gestalt gelmiyor.”Erdi Demür 

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul Havalimanı'nda kalkış uçuşları da başladı

2022-01-25 22:28 - Gündem

İkinci el araç satışlarında 'kilometre dolandırıcılığı' PTT'nin hizmetiyle önleniyor

2022-01-19 11:21 - Gündem

Rinoplasti uzmanlarına maksimum sorulan soru: 'Estetikten sonra burnum düşer mi'

2022-01-26 10:06 - Sağlık

Akademisyenlerden ‘Açık Balkan’ inisiyatifi yorumu

2022-01-24 15:40 - Politika

Kamerun’da akşam kulübünde meydana mevrut patlamada baş döndürücü sayıda isim öldü

2022-01-23 13:34 - Dünya

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ekonomist ve akademisyenlerle ortak araya gelecek

2022-01-19 11:24 - Ekonomi

Bakan Varank, Türkiye'nin evvel lityum güçlü fosfat pil fabrikasının temel noktasını attı

2022-01-25 16:46 - Ekonomi

Türkiye Karate Federasyonunda rüçhan erek kurumsallaşma

2022-01-19 13:00 - Spor

Pınar Gültekin cinayetinde Savcılık mütalaayı verdi

2022-01-24 22:58 - Asayiş

Sarhoş kadının kullandığı araç içindeki 3 çocuğuyla ile beraber çukura düştü

2022-01-21 08:34 - Dünya

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düzlem iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi depremin yaralarını depremzede sağlıkçılarla sarıyor

13:08 - Sağlık

Dr. Levent Acar: 'Saç ekiminde doğal görünüm nasıl elde edilir'

10:08 - Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki amme hastanelerinin başhekimleriyle müşterek araya geldi

00:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem