Hobi adına başladığı Wushu Tai Chi'de Avrupa şampiyonu peyda etmek istiyor

Gaziantep'te kestirmece 4 sene ilk yakalandığı ve kurtulduğu kanserin etkilerini bertaraf etmek düşüncesince uğraşı namına başladığı Tai Chi sporunda il ve Türkiye birincilikleri elde fail ev kadını Özlem Kalenderoğlu, Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Gaziantep

Gaziantep'te kurtulduğu kanserin etkilerini bertaraf eylemek düşüncesince başladığı Wushu Tai Chi sporunda ehemmiyetli dereceler elde fail ev hanımı Özlem Kalenderoğlu, Avrupa Şampiyonası'nda değerli madalya düşüncesince boğuşmak istiyor.

Dört sene ilk döl yatağı kanserine yakalanan ve tedavisinin peşi esna sağlığına munsap 41 yaşındaki Kalenderoğlu, rahatsızlığının ve salgının verdiği sorunları kazanç üzere spora yöneldi. Wushu Kung Fu Federasyonu İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Şeyhmus Çakmak'a başvuran, gövde ve zihindeki enerjiyi düzenleyerek metin ve stabil olunmasına ulama sağlayıcı Tai Chi dalında spora süregelen Kalenderoğlu, tabii ve ormanlık bölgelerde çalışmalarını sürdürdü.

Sporla kendisini şimdi dobra hisseden ve kanserin verdiği yorgunluğunu gideren Kalenderoğlu, Gaziantep ve Türkiye şampiyonalarında birincilik elde etti. Kalenderoğlu, katılmaya doğruluk kazanılmış bulunduğu ve doğacak sene mayıs ayında Bulgaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda da değerli madalya hedefliyor.

Özlem Kalenderoğlu, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kanser tedavisinin oluşturduğu mental yorgunluğun birlikte salgının da etkisiyle oluşan problemlerini sporla bertaraf eylemek düşüncesince Wushu Tai Chi'ye başladığını anlattı.

Normalde hayatında aşırı aceleci akım fail birisi olduğunu, sakinliğe, yavaşlamaya ihtiyacının bulunduğunu ayırt ettiğini dile getiren Kalenderoğlu, "Tai chi ile sakinleşme bana kudret etti. Sonrasında da yarışlara katılmaya başladım." dedi.

Hobi adına başladığı sporda şampiyonalara hazırlanarak konkur serüvenine girdiğini dile getiren Kalenderoğlu şu şekilde konuştu:

"Her açıdan sporla rahatsızlıklarımı atlattım. Çevremde benim kabilinden iğbirar geçiren, kanser bulunan dostlarım var. Onlara da sporu kaynak ettim ve başladılar. Onlar da sporun müspet etkilerini görüyor. Tai chi sporunda nefesin ön planda olması, sporun şimdi müspet etkilerini alıyoruz. Tai chi'nin ciddi ve sakinlikle yapıldığını görür görmez 'bu mükemmel bana göre' dedim. Hızlı hareketlerle başağrısı yaşıyorsunuz, bunda sonuç adım rahatlıyorsunuz. Yarışlara katıldığımda müsabakalardaki heyecanı, yaşadığımızda aşırı esenlik aldım. Sonrasındaki Türkiye Şampiyonası'nda şimdi da cümbüş vericiydi. Türkiye birinciliğini yaşadık, gayem Avrupa, evren birinciliğidir."

Şeyhmus Çakmak: "Spora tek devir gelmek düşüncesince geç değil"

Wushu Kung Fu Federasyonu İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Şeyhmus Çakmak ise Kalenderoğlu'nu sağlığa ehemmiyetli katkıları bulunduğu düşüncesince bu branşa yönlendirdiklerini belirtti.

Sorunlarını yenen sporcunun çalışmalarını sürdürürken ortak amacının olmasını istediklerini tabir fail Çakmak, şunları kaydetti:

"Sonra il şampiyonasına hazırlanmaya değişmeyen verdik ve tai chi dalının kılıçlı versiyonuyla yarışmalara hazırlanmaya başlandı. Orada birincilik elde etti, koskoca muvaffakiyet örneği sergiledi. Bunun peşi esna Türkiye Şampiyonası'nda emniyetsiz ortak dip izleyici eşliğinde birinciliği kazandı. Tabii önümüzde ortak Avrupa Şampiyonluğu var. '40 yaşından sonradan ulusal sportmen mümkün miyim' sorusuna da buradan ortak yanıt gelsin, beli olabilirsiniz. Spora tek devir gelmek düşüncesince geç değil. Çin'de bu sporu 90 yaşına genişliğinde yapanlar var. Biz de bu süreçte şahısların hayatına ulama sağlamak, kaygılarından, çıkmazlarından çevirmek istiyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Donetsk'te Ukrayna'nın attığı füzeyle yaşamını kaybeden 20 çırçıplak anıldı

2022-03-16 11:51 - Dünya

Türkiye güzeli Yeşilçam yıldızı 'aile mirası' hastalığını 'Darülaceze sahnesi'nd

2022-03-19 19:44 - Yaşam

Suriye'de fariza işleyen jandarma komando er er Bingöl'e döndü

2022-03-15 11:16 - Gündem

Ukrayna'dan boşaltma edilen Azerbaycan vatandaşları Türkiye'ye minnettar

2022-03-19 16:46 - Gündem

14 Mart 2022 Pazartesi okullar tatil mi?

2022-03-13 22:12 - Gündem

TOGG eksi 40 derecede test edildi

2022-03-14 15:00 - Teknoloji

Ukrayna’da savaşın ortasında kalan Ahıska Türkü kadın: 'Bu bomba seslerine dayanamıyoruz'

2022-03-17 12:27 - Asayiş

Zelenskiy'nin İsrail'deki genosit müzesinde görüşme talebi reddedildi

2022-03-13 21:14 - Dünya

OSD ocak-şubat zamanına bağlı verileri açıkladı

2022-03-14 11:01 - Ekonomi

Akıllı çiplerle 15 dakikada dert teşhisi koyan 'nano-laboratuvarlar' kuruluyor

2022-03-17 11:49 - Teknoloji

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara imge olmanın ekşimtırak sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi çalışanı sebebiyle kurtuldu

13:08 - Yaşam

Depremin acısını canlı Vanlılar konutlarını afetzedelere açtı

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem