Kreşte tepki çeken görüntü

Mersin'de hususi birlikte kreşte, küçüklere güçlükle kemirmek yedirilmiş olduğu anlara bağlı sahneler tepki çekti. Görüntülerin toplumsal medyada yayınlanmasının peşi sıra birtakımı veliler, çocuk yuvası yönetimi ve başka sorumlular üzerine şikayetçi oldu.

Gündem - 2 yıl önce

İddiaya mucibince olay, özek Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi'ndeki birlikte anaokulunda meydana geldi. Cep telefonu kamerası ile çekilerek toplumsal medyada gösterilen görüntülerde, kreşte fariza özne öğretmenlerin, yaşları 3 ile 5 ortada mütebeddil ufaklıklara ıkıl ıkıl kemirmek yedirmeye çalışmış olduğu anlamış olur arazi aldı. Bu tam öğretmenlerin ufaklıklara uyguladığı işlem ise tepkiye illet oldu. Görüntülerin ortaya çıkmasının peşi sıra bazısı veliler, yetiştirme yurdu yönetimi ve öteki sorumlular kendisince şikayetçi oldu. Velilerin şikayeti üstüne Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğünce bazısı yetiştirme yurdu yöneticileri ve görüntülerde arazi düzlük öğretmenin, ifadesine başvurulmak az daha gözaltına alındığı öğrenildi.

“Kızım gelişigüzel devir ağlıyordu, kreşe kıymetlendirmek istemiyordu”

Kreş yönetimi ve sorumlulardan şikayetçi bulunan velilerden Fatma Çelik Yılmaz, İHA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, şu anda 5 yaşlarında bulunan kızını sabık sene ayrımsız kreşe gönderdiğini söyledi. Kızının, evvel ilkin biraz devir kreşe kıymetlendirmek istediğini, fakat hâlâ sonraları istemediğini tamlayan ana Yılmaz, “Kızıma illet kıymetlendirmek istemediğini sormuş oldum güçlükle söylemedi. Bir ayın böylece artık, ‘Gitmek istemiyorum' demeye başladı. Her devir ağlıyordu ve ‘Bana ıkıl ıkıl kemirmek yediriyorlar. Arkadaşlarıma ıkıl ıkıl kemirmek yediriyorlar, kızıyorlar' diyordu. Bunu öğrendikten sonraları devrisi haset gittim, evladı okuldan aldım” dedi. Durumu kreşin müdürü ile görüştüğünü özetleyen Yılmaz, “Müdür, anca birlikte bilinçlilik olmadığını söyleyerek, ‘Tabii ki kollar kemirmek resmetmek istemez. O nedenden tığ de bu biçimde şuncacık mecbur etmek zorundayız, aç kalmaması düşüncesince kabilinden şeyler söylemişti'. Ücretini ödedik, gelişigüzel şeyini orada bırakıp hâlâ sonraları çıkıp geldik” niteleyerek konuştu.

“Kızım ruh bilimsel kendisine çirkin durumda. Bir senedir hala tesirini yaşıyoruz”

Kızının kreşte birlikte ay kalmasına karşın hala tesirinin bitmeme ettiğini kaydeden Yılmaz, “Benim kızım hala okula giderken ‘Anne bana ıkıl ıkıl kemirmek yedirecekler mi' niteleyerek soruyor ve ‘Yemek kemirmek istemiyorum. O nedenden okula kıymetlendirmek istemiyorum' diyor. Tüm devir yetişek kabul etmek hesabına şu anda elden sağlıksız devir gidebiliyor. O da kemirmek yememek şartıyla. Yemek yemeden art geliyor. Kızım kreşe giderken 4 yaşındaydı ve tığ birlikte senedir bu problemi yaşıyoruz. Hala bunun tesiri bitmeme ediyor. Psikolojik kendisine çirkin durumda” ifadelerini kullandı.

“Şikayetçi oldum. Cezalandırılmalarını istiyorum”

Bugün toplumsal medyada ayrımsız kreşte ufaklıklara ıkıl ıkıl kemirmek yedirilen birlikte videoteyp gördüğünü tamlayan Yılmaz, çocuğunun bahtiyar biçimde okula gitmesi gerekirken bundan sonraları kıymetlendirmek istemediğini, toplumsallaşmak istemediğini vurguladı. Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelmiş şekilde şikayetçi bulunduğunu kaydeden Anne Yılmaz, “Ben videoyu geç gördüm. Bazı ailelerin de şikayetçi olduklarını duydum. Şu anda sorumlular kendisince gereğini yapıyorlar. Yaptıklarının yanlarına kalmamasını ve cezalandırılmalarını istiyorum. Ayrıca, sarıklı olup olmadıklarının da sorgulanmasını istiyorum” dedi.

Kıymet Gökçe- Koray Ünlü

Haftanın Öne Çıkanları

Fransız akademisyenler Kuşadası’ndaki yapı sistemini inceledi

2022-04-26 17:53 - Ekonomi

Efsane güreşçi Yaşar Doğu'nun lakabı "Koca Yaşar" yerli çim türüne verildi

2022-04-23 13:21 - Spor

Bursa'da düşen eğitim uçağında Manisalı pilot hayatını kaybetti

2022-04-25 18:04 - Gündem

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı evvel çeyrekte yüzdelik 20,8 arttı

2022-04-23 11:53 - Ekonomi

Mostar'da 5.7 büyüklüğünde deprem!

2022-04-23 08:06 - Dünya

Kanada, Ukrayna'ya acemi silah yardımında olduğunu açıkladı

2022-04-23 01:13 - Dünya

Ferrari, evren genelinde 458 ve 488 manken otomobillerini geri çağırdı

2022-04-22 21:25 - Ekonomi

Bakan Soylu: “6 milyon e-imza kullanıcısı var, yeni sistemle bu sayının artmasını bekliyoruz”

2022-04-22 19:59 - Gündem

Paris'te kolluk 'dur' ihtarına uygunsuz sürücünün aracına biberli açtı, 2 ad öldü

2022-04-25 03:55 - Dünya

Kültür ve Turizm Bakanlığı 154 kontratlı personel alacak

2022-04-26 08:55 - Gündem

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem