Paralimpik kemankeş Öznur Cüre, azmiyle sahn mücadelesinde maksadı 12'den vurdu

Trafik kazası sonrası inme kaldıktan sonraları paralimpik okçulukta Türkiye'yi temessül etmeye başlamış olan emektar tekvandocu Öznur Cüre, azmi ve disipliniyle arsıulusal organizasyonlarda birbirinden ehemmiyetli başarılara imza atıyor.

Spor - 2 yıl önce

Konya

Öznur'un, 2014'te ailesiyle Ordu'dan İstanbul'a dönerken geçirdikleri gidiş geliş ilçesinin peşi sıra belden aşağısı selamünkavlen kaldı.

Spordan kurtulmak istemeyen ve arayışa giren 25 yaşındaki milli sporcu, milli kemankeş Bahattin Hekimoğlu'nun davetiyle mal okçuluğa yöneldi.

Babasının indinde sene sırtında taşıyarak antrenmanlara götürmüş olduğu Öznur, toy kariyerinde de başarılarıyla dikkati çekiyor.

Milli okçu, Tokyo Olimpiyatları'nda partneri Bülent Korkmaz ile makaralı keman açıkça derslik alengir ekipman kategorisinde Türkiye hesabına oyunlar tarihinin evvel madalyasını kazandı.

İslami Dayanışma Oyunları'nda boğuşmak düşüncesince Konya'ya mevrut Öznur, oyunların açım seremonisinde sporcu yeminini kıraat gururunu da yaşadı.

"Bunların bütünü emeklerimizin karşılığı"

Milli formayı 4 senedir giyen Öznur Cüre, AA muhabirine, yaşamının devamını inmeli geçireceğini öğrendiğinde aşırı ağladığını lakin spor sebebiyle bundan böyle bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Tokyo Olimpiyatları'nın kendisi düşüncesince aşırı ayrı indinde noktayı bulunduğunu vurgulayan Öznur, katıldıkları kategoride Türkiye'nin oyunlar tarihindeki evvel madalyasını kazanmanın güvenilmez indinde önsezi bulunduğunu dile getirdi.

Tüm dünyanın izlediği müsabakalarda bu başarıyı yakalamanın kendisini dört dörtlük hissettirdiğine dikkati çekici Öznur, "Olimpiyatlardan sonraları on paralık es vermedik. Dünya şampiyonasına katılıp, evren şampiyonu olduk. Mükemmel duygulardı. Tabii bunların bütünü emeklerimizin karşılığı. Atışları indinde tane başıma yapsam da arkamda iri indinde kol var. Onların gözünde o gururu gördükçe elan da azmediyorsunuz ve düzen bağı çalışıyoruz." niteleyerek konuştu.

"Bütün kotaları toplayıp Paris'e bomba kadar gideceğiz"

Geçtiğimiz hafta Roma'da planlı Avrupa Şampiyonası'nda da hayallerinden birisini gerçekleştirdiğini, katılmış olduğu üç kategoride aşırı istediği üç madalyaya ehil bulunduğunu özetleyen Öznur, "Bireyselde ikincilik, alengir takımda üçüncülük ve takımda giranbaha madalya kazandık. Tüm renkleri toplayıp geldim. Bir aydır on paralık eve uğramadık." ifadelerini kullandı.

İslami Dayanışma Oyunları'nda da muvaffakiyet düşüncesince savaş ettiklerini özetleyen Öznur, şunları söyledi:

"Burada sporcu yeminini okuyacağım haberini aldığımda İtalya'da yarışmadaydım. 'Allah'ım bunu bana hakkıyla kader ettiğin düşüncesince aşırı teşekkürname ederim' niteleyerek afsun ettim. Çünkü indinde sporcu düşüncesince aşırı ehemmiyetli indinde nesne bu. Benimle beraberce bütün sporculara kalıp peyda eylemek kadar indinde durum. Ben bu işi hakkımla yapıyorum ki şükürler olsun kalben ve bütün inancımla yemin ettiğimi, yemin içtiğimi her insana gösterdim. Sahnedeyken giranbaha maçına çıkmak gibiydim. Nabzım aşırı faziletli atıyordu. Binlerce insanoğlunun ve mutluluk adamlarının zarfında bu şerefe erişmiş peyda eylemek benim düşüncesince aşırı iri indinde gururdu."

Aldıkları rastgele basamak ve madalyanın onları Paris Olimpiyatları'na elan da yakınlaştırdığına yer veren Öznur, "Gerçekten aşırı indinde tomar çalışıyoruz. Ülkemizi asimilasyon eylemek düşüncesince buradayız. Tabii ki bunu madalyayla taçlandırmak istiyoruz. Bütün kotaları toplayıp Paris'e bomba kadar gideceğiz." niteleyerek laflarını tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

İSKİ kazısında su borusu patlayınca ev ve iş yerlerini su bastı

2022-08-10 23:05 - Gündem

Tuzla'da 3 işçinin öldüğü boya fabrikasındaki patlamaya bağlı iddianame hazırlandı

2022-08-11 18:04 - Gündem

Otomobilden cephane çıktı

2022-08-11 11:05 - Asayiş

PFDK'den 4 Süper Lig takımına dünyalık cezası

2022-08-12 05:03 - Spor

Devrilen hafriyat kamyonuna çarpmamak düşüncesince akaryakıt istasyonuna daldı

2022-08-11 17:05 - Asayiş

Jesus: "7 farklı oyuncu da istediklerimizi karşıladı"

2022-08-12 02:04 - Spor

Paralimpik kemankeş Öznur Cüre, azmiyle sahn mücadelesinde maksadı 12'den vurdu

2022-08-12 12:07 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5. İslami Dayanışma Oyunları'nı başlattı

2022-08-10 05:02 - Spor

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Kredi ihtiyacı geçmiş dönemlere göre çok ama çok artmıştır”

2022-08-11 04:02 - Eğitim

Samsun'da minibüs tırla çarpıştı: 1 ölü

2022-08-11 09:06 - Asayiş

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino ile alakalı "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:05 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

00:06 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:08 - Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem