Robotik cerrahide kozmetik mesail en organ indiriliyor

Prof. Dr. Abdulmuttalip Şimşek, "Günümüzde ıvır zıvır kesiden şişman ameliyatlar gerçekleştirmek ehemmiyetli bir vaziyete geldi. İnsanlar bundan böyle cerrahi müdahale tor kabil müşterek cilde cemaat olacaklar, robotik cerrahinin en şişman avantajlarından birisi de kozmetik son

Sağlık - 2 yıl önce

İstanbul

Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Robotik ve Rekonstrüktif Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Abdulmuttalip Şimşek, icra ettiği bağlanmış açıklamada pandemi zamanında kurulan ortak sayrılarevi olduklarını belirterek, bu proses içinde robotik cerrahi ile onkolojik ameliyatların mücahede kesmeden bitmeme ettiğini aktardı.

Bunun muştulu ortak gidiş bulunduğunu dile getiren Şimşek, "Hastalarımız bu biçimsiz vakitte onkoloji sorunlarından vareste oldular. Haftanın 3 haset onkolojik cerrahi müdahale hazırlamaya bitmeme ediyoruz. Bu süreçte Çam ve Sakura’da baş döndürücü sayıda kestanecik kanseri ameliyatı yaptık. Pandemi zamanında ameliyatların bozma edildiği, kısıtlandığı ortak devirde kılıç onkoloji olaylarımızı yapmış olduk." dedi.

Prof. Dr. Şimşek, müstevli sürecinde bu teknolojiyi kullanmanın hem pestil bununla müşterek esenlik mensubu açısından sakıncasız ortak müstevi sunduğuna aksan yaparak, kullandıkları robotik cerrahi ile minimum invazif cerrahi olanağı elde ettiklerini kaydetti.

Böylece hastanın iyileşmesi levent boylu devam eden kesiler açmadan cerrahi müdahale olanağı yakaladıklarını dile getiren Şimşek, "Özellikle robotik cerrahi ile kestanecik kanseri ameliyatı, hastanın geleceği için, lüzum kaçırmaması için, eşeysel fonksiyonlarını koruması düşüncesince en ülkü otama modeli." değerlendirmesinde bulundu.

"Pandemi zamanında robotik cerrahi hastanemizde mücahede kazandı"

Şimşek, pandemi zamanında ameliyatları güven içinde yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Çünkü robotik cerrahi ile bilinmiş olduğu neredeyse hastadan ırak ortak yerde çalışıyoruz, pestil başlangıcında elan az insanoğlu oluyor. Bir hemşire, ortak asistanımız ortak de duyum yitimi uzmanımız bulunuyor. Hava sirkülasyonu elan az oluyor, pandemi zamanında robotik cerrahi bizim hastanemizde mücahede kazandı, bu da ehemmiyetli ortak faktör. Hastanın endamsız müddette işine dönmesini sağlıyor.  Ciddi ortak kesi, çıban izi kalmıyor. Küçük deliklerden bizim yaptığımız ameliyatla beraberce hastalar hastanede dü güneş kalıyor, sonradan evine taburcu oluyor. Hastane enfeksiyon riskinden de endamsız müddette vareste oluyor."

Prof. Dr. Abdülmuttalip Şimşek, robotik cerrahinin de hızla gelişen teknolojinin gelişmelerinden hisse aldığını anlatarak, "Biz şu anda robotun 4 kolunu kullanarak, 4 ayrı yerden önemsiz insizyonla (kesi) cerrahi müdahale yapıyoruz. Yakın gelecekte ise bu ortak tane porta inecek. Yani ortak tane ortak 1,5 cm’lik noktadan girilecek, içerden ayrıntılar çeşitlilik halinde açılacak ve bunu şen ortak halde kullanabileceğiz. Amerika’da icraat sonuç noktaya geldi. Yakın gelecekte Türkiye’de prostat, sidik torbası kanseri ameliyatlarını, böbrek kanseri ameliyatlarını, başka branşların ameliyatlarını, ortak tane port robotik cerrahi ile ika imkanımız doğacaktır." ifadelerini kullandı.

"Robotik cerrahinin en iri avantajlarından birisi de kozmetik sonuçları"

Prof. Dr. Abdülmuttalip Şimşek, çağımızda önemsiz kesiden iri ameliyatlar yapmanın ehemmiyetli bir duruma geldiğine dikkati çekerek, şu halde bitmeme etti:

"1-1,5 cm’lik kesilerle yaptığımız düşüncesince iz caba kalmıyor. İnsanlar bundan sonradan cerrahi müdahale olgunlaşmamış kabilinden ortak cilde ehil olacaklar, robotik cerrahinin en iri avantajlarından birisi de kozmetik sonuçları. Şu anda yaptığımız dört kolla da birer cm'lik kesi oluyor. Bunlara arada sırada terzilik caba atmıyoruz.  Kendiliğinden iyileşiyor. Hastaları endamsız müddette taburcu ediyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

77 yıl önce sürgün edilen Ahıska Türkleri yaşadıkları acıları unutamıyor

2021-11-14 09:03 - Gündem

Ulaşım ve enformasyon planlarında 2023 damgası

2021-11-17 11:42 - Ekonomi

Yardımsever imamın yeni hedefi ‘hayır marketi’ açmak

2021-11-10 12:45 - Gündem

Avrasya Tüneli’nde Ata’ya saygı duruşu

2021-11-10 12:59 - Gündem

Kuru incirde 1 ayda 68 milyon dolarlık ihracat

2021-11-11 11:40 - Ekonomi

Bakan Varank: 'Türkiye'de 2 milyon araç üretme kapasitesi var'

2021-11-13 10:49 - Teknoloji

Fatih Tekke: 'Kaliteli bir kadroya sahibiz'

2021-11-12 18:19 - Spor

Avustralya’da 12 yaşından küçüklere korona aşısı

2021-11-14 12:17 - Sağlık

Acılara tutunup kendini şarkı laflarına verdi

2021-11-12 09:54 - Gündem

Dünya ve Türk halterinin unutulmaz ismi: Naim Süleymanoğlu

2021-11-17 11:09 - Spor

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düzlem iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Turgut Özal Tıp Merkezi depremin yaralarını depremzede sağlıkçılarla sarıyor

13:08 - Sağlık

Dr. Levent Acar: 'Saç ekiminde doğal görünüm nasıl elde edilir'

10:08 - Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki amme hastanelerinin başhekimleriyle müşterek araya geldi

00:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem