Yardımsever imamın yeni hedefi ‘hayır marketi’ açmak

Pandeminin aslında itibaren ayakçak çevirerek binlerce gerekseme malikine iane götürücü imam Soner Şahin, imgesel bulunan ‘hayır marketini' açarak şimdi aşırı vatandaşa ulaşmayı hedefliyor.

Gündem - 3 yıl önce

Eskişehir Hacı Ahmet Yavuzer Camii İmamı Soner Şahin, katı baş döndürücü gerekseme sahibi vatandaşa tekerli sandalye, soba, parafin eşya, oyuncak, gıda, çocuk ve buğulu bezi üzere yardımda bulunuyor. Koronavirüs pandemisinin başladığı zamanlarda gerekseme sahibi vatandaşlara iktiran yapmak düşüncesince yola çıkan Şahin, taşınması çetin bulunan yardımları makine kiralayarak dağıtırken, geniş bulunan erzakları ise bisikletiyle çıkmaz sokak dolaşarak kapılarına derece götürüyor. Bir taraftan imamet vazifesini yürütme fail Şahin, müsaade günlerinde Eskişehir'in köylerine derece yardımlarını götürdüğünü aktardı. ‘Hayır marketi' açmak üzere ortak imgesel bulunduğunu kail Şahin, yardımlarını bu biçimde elan havadan yapabileceğini belirtti. Yaptığı davranışla her insanın beğenisini ele geçiren Şahin, teavün hareketinin sağlam olmasını istiyor.

“100 kilometre uzağa caba yardımlarımı ulaştırmaya himmet ediyorum”Cami imamı Şahin, binlerin üstünde besin katkısı yaptığını söyledi. Talepler gelmesi ilişkin 100 kilometre uzaklıktaki köylere caba iane götürdüğünü aktaran Şahin, “Pandeminin başlamasıyla beraberce bisikletimle çıkmaz sokak dolaşarak gerekseme sahibi bulunan kardeşlerimizi belirleme ederek iane hazırlamaya başladım. Allah'ın izniyle besin yardımı, yeni doğan küçüklere bez, mama, akülü araba, tekerli sandalye, soba ve kömür katkısı üzere elimden geldiğince ortak şeyler hazırlamaya çalışıyoruz. Bisikletimle yüzlerce ayrıca binlerin üstünde besin katkısı yaptım. Daha sonraları köylerden de gerekseme sahibi kardeşlerimizden de talepler gelmesi hasebiyle 100 kilometre uzağa caba yardımlarımı ulaştırmaya himmet ediyorum. İmamlık görevimi aksatmadan haftalık müsaade günlerimde yersiz fasılasız dağıtımlarımı yapıyorum” diyerek konuştu.

“Dualardan etkilendiğim düşüncesince elan baş döndürücü iane ika tutkusu geliyor”Hayırsever vatandaşların yardımlarını alarak elan baş döndürücü gerekseme sahibi vatandaşa ulaştığını tamlayan Şahin, bugünlerde ise hayır marketi' açarak hayalini yapmak istiyor. Yardım etmiş olduğu kişilerden almış olduğu dualardan baş döndürücü etkilenen Şahin, şöyleki konuştu:

“Vatandaşlar geliyor ve “ben de iane kılmak istiyorum” diyorlar. Beraber gidiyoruz ve hayırseverler, gerekseme sahibi aileleri görüyorlar, yardımlarını yapıyorlar. Yardımları buraya getirip bizlere de bırakıyorlar ve tığ ulaştırıyoruz. Benim ‘hayır marketi' açmak üzere ortak hayalim var. Buradaki amaç, çul ve besin üzere halis muhlis eşyaları raflara dizerek, ayda ortak gerekseme sahibi kardeşlerimizi çağırıp, kimin ne gereksinimi var ise oradan realizasyon etmek. Bizi bilenler geliyorlar buraya, “hocam siz bisikletinizle iane dağıtıyormuşsunuz, bizim de desteğe ihtiyacımız var” diyorlar. Biz de belirleme ederiz ve yardımlarımızı yapıyoruz. Yardımları ulaştırdıktan sonraları afsun etmekteler ve benim tüylerim ürperiyor. Bazı dualar baş döndürücü incitici oluyor, aracısız kalbime işliyor. Ben bu dualardan baş döndürücü etkilendiğim düşüncesince elan baş döndürücü iane ika tutkusu geliyor ve “her bölgelere ulaşayım” diyorum. Ben ortak insanoğlu namına elimden geleni hazırlamaya çalışıyorum. İlk geçmiş hayır marketini açalım ki ondan sonraları bu yardımları elan iyi ortak biçimde yürütelim.”

"Vatandaşların evinde metruk ortak şeyler var ise ortak başkasına beklenti olabilir"Hayırsever cami imamı Şahin, ölüm fail babasının tekerli sandalyesini affeden ortak kişiyle anısını anlattı. Vatandaşların evlerinde kullanmadıkları tekerli iskemle üzere eşyaları bağışlaması dair çağrıda mevcut Şahin, “Tekerlekli sandalyesi bulunan ortak ablamızın babası ölüm etmiş. Tekerlekli sandalyesini hasretmek düşüncesince birilerini aramış. Bize ulaştı, tığ de tekerli sandalyeyi aldık ve gerekseme sahibi ortak amcamıza verdik. Sonra o ablamızı bilgilendirdik ve baş döndürücü bahtiyar oldu. Yani vatandaşların evlerinde bu biçimde metruk ortak şeyler var ise ortak başkasına beklenti olabilir. Elimizde tutmayalım, onun hayrına apayrı gerekseme sahibi kardeşimiz kullansın. Bu teavün hareketinin sağlam olmasını istiyorum” dedi.

Kazım Ulusoy - Mısra Ezginur Göçer

Haftanın Öne Çıkanları

Motosiklet grubunu kahreden kaza

2021-11-03 20:55 - Asayiş

Hakan Keleş: 'Telafi edemedik'

2021-11-06 17:24 - Spor

'Cilt Ütüleme' ile 10 yaş gençleşmek mümkün

2021-11-03 14:35 - Sağlık

Okuduğu okulu yaptıran iş adamına mektup yazdı, tablet kazandı

2021-11-05 12:11 - Eğitim

İşverenlerden asgari ücret açıklaması

2021-11-07 11:39 - Ekonomi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar normale döndü

2021-11-06 12:29 - Gündem

Yardımsever imamın yeni hedefi ‘hayır marketi’ açmak

2021-11-10 12:45 - Gündem

Adana’nın risk haritası yeniden kızardı

2021-11-04 17:35 - Asayiş

Ozan Kabak aday kadrodan çıkarıldı

2021-11-07 19:34 - Spor

İnternetteki utanma donör istimara ve söylentiler de 'siber zorbalık' yerine değerlendiriliyo

2021-11-04 11:46 - Teknoloji

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem