Şehit ailesi, 'oğullarının emaneti' Atmaca ile avunan buluyor

Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki yıldırı saldırısında martir sakıt Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın baş başa görev icra ettiği ve bire bir saldırıda vurulan mayın kontrol köpeği "Atmaca", şehidin Kahramanmaraş'taki ailesiyle dünkü hayatına alıştı.

Yaşam - 3 yıl önce

Kahramanmaraş

Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki ortak üsse yıldırı örgütü mensuplarınca planlı saldırıda martir sakıt Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın beraberce görev meydana getirdiği ve bire ortak saldırıda vurulan mayın kontrol köpeği "Atmaca", şehidin Kahramanmaraş'taki ailesiyle acemi ortak avlu sürüyor.

Tedavisinin arkası esna sağlığına munsap ve teşkilattan tekaüt edilen algılayıcı kapik Atmaca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) izniyle tahminî 3 ay evvela martir Akdal'ın ailesine konfirmasyon edildi.

Oğullarının emanetiyle ortak nebze olsun avunan bulan martir babası Feramuz Akdal ile anası Remziye Akdal'ın yanı esna kardeşleri Cihat, Sinan ve Arzu Akdal, günlerinin iri bölümünü Atmaca ile geçiriyor. Atmaca, ailenin şehitlik ziyaretlerine de haremlik ediyor.

Baba Feramuz Akdal, AA muhabirine, oğlunun martir bulunduğu saldırıda vurulan Atmaca'nın kendilerine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Evlatlarının Atmaca ile 2 sene görev yaptığını tamlayan Akdal, şu şekilde konuştu:

"Atmaca, oğlumun şehadeti esnasında yaralanmış ve tedavisinin arkası esna kılıç de talepte bulunmuştuk. Sağ olsunlar komutanlarımız onu bizlere verdi. Atmaca bizlere önceki getirildiğinde kılıç Atmaca'yı baş döndürücü sevdik. Atmaca da bizi benimsedi. Atmaca'yı evladımın emaneti ve bire ortak sürede ortak gazi şekilde evimize aldık. Atmaca bizlere ortak soy sop üzere oldu. Evladımızın acısını dindirmese de ondan ortak yadigar şekilde kılıç Atmaca'ya baş döndürücü alıştık. O da bizlere alıştı. Ailemizin ortak parçası oldu."

Baba Akdal, işten eve geldiği devir önceki evvela Atmaca ile ilgilendiğini, hırçın biçimde namına küstüğünü tabir ederek, "Kapıdan girdiğimde namına esenleme verip yanına uğramadan şayet bambaşka ortak yere yönelmişsem havlayarak beni çağırıyor. Sonra da küsüyor. O bize, kılıç de ona baş döndürücü alıştık. Evladımın emanetine, kılıç ölene derece bakacağız yahut o ölene derece bizimle. Atmaca, bundan sonradan ailemizin ortak üyesi." diyerek konuştu.

"Sanki üzerimizde şehidimin kokusu vardı"

Anne Remziye Akdal da şehidin emaneti Atmaca'nın kendilerine verilmesiyle ailece baş döndürücü bahtiyar olduklarını aktardı.

Atmaca'nın aileye katılmış bulunduğu günden bu yana daima beraberce devir geçirdiklerini özetleyen Akdal, şunları kaydetti:

"Biz ona baş döndürücü alıştık, kendisi de bizlere hakkında on paralık yabancılık çekmedi. Sanki bizi ilkin biliyor ve tanıyor gibiydi. Sanki üzerimizde şehidimizin kokusu vardı. Biz onu, o da bizi familya bildik. Biz birbirimize baş döndürücü bağlandık. Şimdi kılıç onu bırakıp ortak yere bile gidemiyoruz. Günümüzün doğrudan sadece değme anını onunla paylaşıyoruz.

Gündüzleri bahçeye indiriyor, arada balkondan bakıp sonradan yanına gidiyoruz. Onu orada artırmak bizlere güç geliyor. Yukarıya alıyoruz sıkılmış bulunduğu devir parklara götürüyorum. Yalnız pikniğe bile kıymetlendirmek istemiyoruz. Atmaca namevcut diyerek nice şeyi bozma ediyoruz. İlk geldiği güne göre demincek imdi baş döndürücü bağlandı bize. Sanki senelerdir bizimle bu arada muammer gibi. Tabii ki şehidimin acısını tek bilinçlilik dindiremez. Rabbim hakeza akıllıca görmüş. Şükür şehitlik makamıyla şereflendi. Ben oğlumla alım çalım duyuyorum. Her devir alım çalım duydum. Bundan sonradan ölünceye derece da alım çalım duyacağım."

Atmaca'yı oğlunun emaneti şekilde benimseme ettiklerini vurgulayan ana Akdal, "Atmaca şehidimizin bizlere emaneti. Ben ölünceye derece Atmaca'ya bakacağım. O benim evladım, kılıç ona kapik demiyoruz zaten. Atmaca bizim yavrumuz oldu." dedi.

Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde, 7 Nisan'da yıldırı örgütü PKK/YPG kabilinden tanksavarla hamle düzenlenmiş, Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal ile Uzman Çavuş Gökhan Çakır, martir düşmüştü. Şehit Ahmet Akdal ile 2 sene beraberce görev işleyen ve bire ortak saldırıda vurulan Atmaca ise 3 maaş tedavisinin arkası esna TSK kabilinden 18 Temmuz'da aileye konfirmasyon edilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da iki motosikletinin ilginç anları kameralara yansıdı

2021-10-16 09:23 - Asayiş

İşte Bursa'nın meşhur lezzetinin sırrı

2021-10-14 09:49 - Gündem

Bu hastalıklarınız varsa turşu tüketimine dikkat

2021-10-19 10:30 - Sağlık

Putin: Avrupa'daki erke krizi gaz açığından değil canlılık açığından kaynaklanıyor

2021-10-13 17:44 - Dünya

Şehit ailesi, 'oğullarının emaneti' Atmaca ile avunan buluyor

2021-10-20 13:54 - Yaşam

'Yağışlar devam ederse hamsi 15 TL’ye kadar düşer'

2021-10-19 15:29 - Ekonomi

Aşı olmayan korona hastasından mesaj: 'Aşınızı olun'

2021-10-16 16:29 - Sağlık

Bulgaristan'da Türk siyasetçinin cumhurbaşkanlığına aday bulunduğu seçme kampanyası başlıyor

2021-10-14 15:50 - Dünya

Avrupa, erke krizinden çıkışı "nükleer"de arıyor

2021-10-18 11:20 - Dünya

ABD’de Moderna’nın üçüncü dozu için acil kullanım izni verilmesi önerildi

2021-10-15 00:14 - Dünya

İlgili Haberler

Depremde evi hasar gören tarih öğrencisi, çadır şehirde küçüklere ders çalıştırıyor

17:06 - Yaşam

Bartın'dan facia alanına revan UMKE kadrosu canlara imge olmanın ekşimtırak sevincini yaşadı

14:06 - Yaşam

Enkaz altından yakındaki sayrılarevi çalışanı sebebiyle kurtuldu

13:08 - Yaşam

Depremin acısını canlı Vanlılar konutlarını afetzedelere açtı

13:06 - Yaşam

Nimet öğretmen fahri geldiği Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yardımına koşuyor

12:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem