Türkiye'den 120 ülkeye kozmetik ihracatı

Yeni insan koronavirüs (Kovid-19) sürecinde dünkü pazarlara giren kozmetik sektörü, ihracatını artırmaya bitmeme ediyor.

Ekonomi - 2 yıl önce

Antalya

Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneğince (KÜAD) Antalya'da planlı 5. Uluslararası Kozmetik Kongresi'nde kesim temsilcileri, domestik ve ecnebi akademisyenler eşliğinde çevreye, cilde arkadaş ürünleri ve kullanılmamış karbon salımı sağlayacak ambalajları değerlendirdi.

KÜAD Başkanı Levent Kahrıman, AA muhabirine, kozmetik alanının Türkiye'de 1800'lü yılların sonlarına dayandığını, azımsanmayacak müşterek tarihe erbap bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de kozmetikte çoğu kez ecnebi şirketlerin bilgili bulunduğu kadar müşterek idrak bulunduğuna dikkati çekici Kahrıman, ülkede 100 yılı devirmiş kozmetik şirketlerinin bulunduğunu kaydetti.

Bunları yansıtabilmek düşüncesince kurultay kapsamında da önemsiz müşterek müze oluşturduklarını, kokuları, kozmetik dalında geçer malzemeleri müzede sergilediklerini özetleyen Kahrıman, müze ile kozmetiğin evveliyatına de enerji tuttuklarını dile getirdi.

Kahrıman, Türkiye'nin gül memleketi olduğunu, müşterek devre harbilik düşüncesince geçer sabunun da Türk müteşebbis çeşidinden evvel el gösteriş düşüncesince kullanıldığını tabir etti.

Türkiye'nin dünyada kozmetik dalında ehemmiyetli müşterek yurt konumunda olduğuna ayraç fail Kahrıman, "Sağlık Bakanlığının verilerine gereğince 3 bin 600 yöresinde istihsal noktayı var. Avrupa'da ve Orta Doğu'da nice şirketin üretimi burada yapılıyor. Alternatif istihsal merkeziyiz. Çok güzel kremler, parfümler, şampuan ürünleri üreten müşterek ülkeyiz. Çok müşterek tomar insanoğlu kaynağımız ve aşırı müşterek tomar çeşitliliğimiz var. Biyo, katıksız ve teknolojik kozmetik bundan sonra ülkemizde, AR-GE'leri meydana getirilen devletler arasında. Türkiye de müşterek kozmetik ülkesi olacak." sanarak konuştu.

Salgın sürecinde kozmetik ürünlerine istem arttı

Kongre başkanı Fuat Arslan da Türk kozmetik firmalarının çabucak yurt genelinde değil, dünyada ehemmiyetli müşterek potansiyele ulaştığını söyledi.

Sektörde ihracatın ithalatın uğrunda bulunduğunu aktaran Arslan, 1,1 bilyon dolarlık ihracatın gerçekleştirildiğini, akan açığın bulunmadığı nadir sektörlerden bir tanesi olduklarını dile getirdi.

Arslan, daima evolüsyon kaydeden sektörün, müstevli sürecinde de ehemmiyetli müşterek ivme kazandığını bildirdi.

Sektörün müstevli sürecine aşırı acele bütünleşmiş olabildiğini özetleyen Arslan, "Pandemi sürecinde dünkü yaklaşımlar, dünkü mahveden alışkanlıklarındaki tebeddülat kozmetiğe bulunan merakı artırdı. Özellikle hıfzıssıhha ürünleri kategorisinde pandemi devrinde emniyetsiz faziletkâr oranlarda satışlar gerçekleştirildi. Salgın sürecinde kesim küçülmedi, kusursuz tersine şimdi müşterek tomar çoğalma kaydetti. Her sene sayı farkı yüzdelik 10 büyüyen sektör, başta sonuç 2 senedir yüzdelik 20 seviyesinde çoğalma gerçekleştirdi." sanarak konuştu.

Dünya kozmetik alanının tecim kütlesinin ilerleyici senelerde 500 bilyon dolara yükselmesinin beklendiğine dikkati çekici Arslan, Türkiye'nin de bu pastadan payını artırarak almaya bitmeme edeceğini belirtti.

"Türkiye, kozmetikte bellik olma yolunda"

Arslan, Türk ürünlerine alakanın değme sabık sene arttığını dile getirerek, şöyleki konuştu:

"Sektörümüz coğrafi konum, güre göbek kadar ayrımlı avantajları aşırı güzel kullanmakta. Önümüzdeki süreçlerde Türkiye'nin müşterek kozmetik istihsal üssüne dönüşmesini bekliyoruz. Global markalarla bundan sonra evcil yöneticilerle teşrikimesai ihya noktasındalar. dışsatım noktasında başta pandemi sürecinde dünkü pazarlara gezinti olanağı bulduk. Daha ilkin ihracat yapmadığımız katı aşırı ülkeye teşrikimesai geliştirdik. En aşırı ihracatı hala Irak sahasına yapıyoruz. ABD, Avrupa, Uzak Doğu'da nice ülkeye ihracat kanalları oluşturduk. 120 ülkeye ihracat yapıyoruz. Gelecek sene da beklenenin üstünde müşterek ihracat gerçekleşmesini bekliyoruz."

Türk şirketlerin da aşırı güzel işlere imza attıklarını vurgulayan Arslan, arsıulusal fuarlara katılma paylarını yükselttiklerini, menfaatlerini değme devir dünkü trendlere hazırladıklarını kaydetti.

Arslan, Türkiye'den en müşterek tomar ihracatın saç, deri görev ürünleri, mülevven kozmetik ve hıfzıssıhha ürünlerinde gerçekleştirildiğini tabir ederek, "Türkiye kozmetik noktasında müşterek bellik olma uğrunda ilerliyor." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kendisini yetiştiren öğretmeninin çocuğuna muallimlik yapıyor

2021-11-24 13:09 - Yaşam

'Sigara kullanımı inmenin en büyük nedeni'

2021-11-22 14:09 - Sağlık

Siyah inci ‘zeytin’ dalından sofralara ulaştırılıyor

2021-11-26 16:35 - Ekonomi

Musaözü Göleti’nin suyu gün geçtikçe çekiliyor

2021-11-23 15:20 - Gündem

Acı tesadüf: Baba ile oğlu art arda öldü

2021-11-24 13:12 - Asayiş

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 2021 turizm hedefini 29 milyon ziyaretçi adına rötuşlu ettik

2021-11-25 14:26 - Politika

4. kattan atılan çöp poşetleri, dut ağacını çöplüğe çevirdi

2021-11-27 15:29 - Gündem

Muhammed'in öldüğü kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü

2021-11-22 08:07 - Asayiş

Türkiye, Etiyopya'daki vatandaşlarına ülkeden ayrılmalarını referans etti

2021-11-22 22:48 - Dünya

Enerjisa Enerji ve Teknosa LED aydınlatma dönüşümünü başlattı

2021-11-22 14:19 - Ekonomi

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:06 - Ekonomi

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

AB ekonomisi 2022'nin sonuç çeyreğinde küçüldü

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem