Yakın Doğu Üniversitesi, eğitim kalitesinde dünyada ilk 10’da

Londra merkezli Times Higher Education (THE) kabilinden piyasaya çıkan “2022 Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması”nda Yakın Doğu Üniversitesi “Eğitim Kalitesi”nde 7'inci yerine dünya çapında ilk 10'da arazi aldı.

Eğitim - 2 yıl önce

Yakın Doğu Üniversitesi, Londra merkezli arsıulusal derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) kabilinden herhangi birlikte sene açıklayan “Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması”nda “Eğitim Kalitesi” (Quality Education) kategorisinde 7'inci tam arazi alarak, bu bölgede dünyada ilk 10'a giriş başarısı gösterdi. Yakın Doğu Üniversitesi, ayrımsız listede güzeşte sene 30'uncu tam arazi alıyordu. Bu sene eğitim kalitesi kategorisinde 23 esna yükselen Yakın Doğu Üniversitesi, bu bölgede Türkiye ve Kıbrıs üniversiteleri ortada da birlikte numara oldu.

Araştırma, üniversitelerinin içtimai ve kazançlı alandaki etkinliğini gösteriyorTimes Higher Education'ın Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (Sustainable Development Goals-SDG) doğrultusunda dünya genelindeki üniversitelerinin içtimai ve kazançlı alandaki etkilerini ölçtüğü tetkikte “Sağlık ve Refah”, “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” ile “Eğitim Kalitesi” ilkin kazanmak üzere, “Cinsiyet Eşitliği”, “İyi İş ve Ekonomik Büyüme”, “Endüstri”, “Yenilik ve Altyapı”, “Azaltılmış Eşitsizlikler”, “Sürdürülebilir kent ve Toplumlar”, “Sorumlu Tüketim ve Üretim”, “İklim Çalışmaları”, “Hedefler İçin Ortaklıklar” üzere başlıklar arazi alıyor.

Times Higher Education'ın hayattaki üniversiteleri, bu hedeflerin gerçekleştirilmesine bitirdikleri katkıları çözümleme ederek sıraladığı Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması sıralamasında birlikte baş döndürücü ölçüt arazi alıyor. Londra merkezli arsıulusal derecelendirme kuruluşu, hazırladığı tertip ile dünya genelindeki üniversiteleri şimdi dobra birlikte taayyüş katkıda bulunmaları düşüncesince isteklendirme etmeyi amaçlıyor.

“Yakın Doğu Ailesi'nin herhangi birlikte biricik ferdinin eş emeğinin birlikte sonucudur”Gücünü ilmî üretkenlikten düzlük müteşebbis birlikte darülfünun olduklarını vurgulayan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Üniversite 4.0 vizyonuyla ortaya koyduğumuz misyon, gücünü; ülkemize, Türkiye'mize ve dünyamıza duyduğumuz sorumluluktan alıyor” dedi. “Sürdürülebilir birlikte kalkınma ve mekân düşüncesince planlar geliştirmeye bitmeme ediyoruz. Sanatsal etkinliğimizle hayat bölgemizi ve camiası çevirmek düşüncesince çalışırken; çabucak teoriye değil pratiğe ve uygulamaya alakalı eğitim modelimizle sürdürülebilir birlikte doğacak kuracak toy nesiller yetiştiriyoruz” ifadesini kullandı.

Nisan kocaoğlan başlangıcında AD Scientific Index'in yayımladığı dünyanın en dobra bilgelik müşterilerini ve üniversitelerinin sırlandığı listede, Yakın Doğu Üniversitesi'nin dünyada 15 bin 175 darülfünun ortada 552'nci sırada; Avrupa'da ise 3 bin 126 darülfünun ortada 230'uncu tam arazi aldığını da hatırlatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Times Higher Education'ın açıklamış olduğu Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması'nda eğitim kalitesi dalında güzeşte yıla layıkıyla 23 adım terfian dünya çapında ilk 10 darülfünun ortada arazi almamız; ilmî üretkenliğimiz, somutlaştırdığımız projelerimiz ve sanat içerikli üretimimizle maşeri kâr çoğaltma amacında akla yatkın işler yaptığımızı gösteriyor. Bu gurur, Yakın Doğu Ailesi'nin herhangi birlikte biricik ferdinin eş emeğinin birlikte sonucudur” ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Öğrenciler sınıflara maskesiz girmenin mutluluğunu yaşadı

2022-04-27 11:46 - Sağlık

Dev kruvaziyer gemisi ‘Costa Venezia’ İstanbul’a yanaştı

2022-04-27 22:12 - Ekonomi

Fransız akademisyenler Kuşadası’ndaki yapı sistemini inceledi

2022-04-26 17:53 - Ekonomi

Rusya, yarın Polonya’ya gaz akışını kesecek

2022-04-27 04:34 - Dünya

Efsane güreşçi Yaşar Doğu'nun lakabı "Koca Yaşar" yerli çim türüne verildi

2022-04-23 13:21 - Spor

Mostar'da 5.7 büyüklüğünde deprem!

2022-04-23 08:06 - Dünya

IKBY’de terör örgütü PKK’ya büyük darbe: 1 ton patlayıcı ele geçirildi

2022-04-26 21:04 - Asayiş

Bursa'da düşen eğitim uçağında Manisalı pilot hayatını kaybetti

2022-04-25 18:04 - Gündem

Baharın tonlarına bürünen Akdamar Adası 'Badem Çiçeği Festivali'ne hazır

2022-04-27 11:37 - Yaşam

Kanada, Ukrayna'ya acemi silah yardımında olduğunu açıkladı

2022-04-23 01:13 - Dünya

İlgili Haberler

Doğa Koleji velileri ‘okullarının depreme dayanıksız olduğu’nu iddia etti

09:06 - Eğitim

Bakan Özer açıkladı! İşte okulların açılacağı tarihler

13:06 - Eğitim

Üniversite öğrencileri dikkat, yatay geçiş imkânı düşüncesince akıbet gün 3 Şubat

09:07 - Eğitim

Dağcı babadan oğluna ilginç karne hediyesi

13:09 - Eğitim

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'

12:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem