YEE kabilinden planlı 'Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı' b

Yunus Emre Enstitüsü, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliği teşrikimesai ile Bosna Hersek'in bağımsızlığını baştan kazanmasının 30. sene dönümüne hususi yetişek programı düzenliyor.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

YEE İstanbul Eğitim Merkezinde planlı "Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı"nın açılışına YEE Başkanı Prof. Dr. onur Ateş ve Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç katıldı.

Açılışta mütekellim Ateş, Türkiye ile Bosna Hersek ortada tarihten mevrut ülfet ve hısımlık ilişkilerini gelişigüzel bölgede hâlâ da güçlendirmeye çalıştıklarını, dü diyar arasındaki ilişkilere, kültürel ve insanca bölgelerde hâlâ aşırı içerik kazandırılmasına iri ehemmiyet atfettiklerini söyledi.

Kültürlerin birbirlerinin tamamlayıcıları olduğuna yer veren Ateş, "Yunus Emre Enstitüsü kurulduktan sonradan önce merkezimiz Saraybosna'da açıldı. Bu da Bosna Hersek'in Türkiye ve Yunus Emre Enstitüsü düşüncesince ne denli ehemmiyetli bulunduğunu gösteriyor. Aynı sürede Bosna Hersek'i Türk hars diplerinin yansıması şekilde şu demek oluyor ki beraberce yaşadığımız ve oluşturduğumuz müşterek medeniyetin parçası şekilde görüyoruz." niteleyerek konuştu.

Şeref Ateş, canlı müşterek aksiyon şekli şekilde 'barış'ı önemsediklerini vurgulayarak, YEE şekilde asliye amaçlarının 'selam' kültürünü dünyada yaygınlaştırmak şekilde açıkladı.

Büyükelçi Adis Alagiç ise Yunus Emre Enstitüsünün Balkanlardaki barışın hâlâ da güçlendirilmesi namına iyice ehemmiyetli müşterek fariza edindiğine dikkati çekerek, Yunus'un üniversal sulh mesajını, Enstitünün yürütmüş bulunduğu eğitim, hars ve zanaat faaliyetleri kapsamında başarıyla eksiksiz evren ülkelerine ulaştırdığını anlatım etti.

Böyle müşterek programın parçası olmaktan duyduğunu mutluluğu dile getiren Alagiç, gelecekte de Yunus Emre Enstitüsü ile beraberce böylesine yararlı, kişiye yapışık ilmî etkinlikler yaparak evren barışına ulama gelmek istediklerini aktardı.

Alagiç, Boşnakların gereksinim duyan gelişigüzel şeyin Türkiye'de bulunduğunu vurgulayarak, "Girişimcilik, taharri memuru polis maşer kuruluşları ve dernekçilik, ticaret, yatırımlar, gelecek teknoloji, devletçi anlayış. Bütün bunlardan hâlâ aşırı etkileşime girerek yararlanma edebiliriz. Özellikle zaman başlamış bulunan programla beraberce yazışma dalında ehemmiyetli katkılar sunulacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Üç hafta süresince bitmeme edecek Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı, "Stratejik Analiz", "Stratejik İletişim" ve "Stratejik Angajman" modülleri üstünden ilerleyecek.

Türkiye'nin önde mevrut akademisyen, diplomat, bürokrat, sanatçı, iş insanı, er ve gazetecilerinin katkıları ile seminerler ve işlik emekleri ekseninde kılgılı şekilde bitmeme edecek programa, Türkiye'de yaşayan, Türkiye'de yüksek tahsil görmüş yahut görülmektedir olan, Türkçe bilici Bosna Hersek vatandaşları katılacak.

Programda Adis Alagiç, Deniz Ülke Arıboğan, Havva Kök Arslan, onur Ateş, Şekip Avdagiç, Melih Barut, Mesut Hakkı Caşin, Burak Küntay, Fikret Özer, Erkan Saka, Hasan Şehoviç, Görgün Taner, Emel Topçu, Erhan Türbedar, Osman Can Ünver, Ali Murat Vural ve Ahmet Yıldız edep bilimi bilimi ve seminer özgülemek düşüncesince arazi alacak.

Programın ikinci etabının ise Saraybosna'da yapılması planlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul’da metrelerce yükseklikteki cam zemin üzerinde adrenalin dolu yürüyüş

2022-02-19 13:46 - Gündem

Fiyat artışlarına inat mobilyada yüzde 40 indirim yaptı

2022-02-19 14:08 - Ekonomi

Yanan evladı düşüncesince icra ettiği silüet kremiyle ihracata hazırlanıyor

2022-02-18 11:57 - Ekonomi

Turkcell’in 2021 yılı finansal raporu açıklandı

2022-02-18 19:20 - Ekonomi

25 yıllık fotoğraf Lale Manço'yu duygulandırdı

2022-02-17 16:00 - Asayiş

Arif Şentürk sonuç yolculuğuna uğurlandı

2022-02-16 19:30 - Gündem

Fenerbahçe'de 8 eksik

2022-02-17 23:33 - Spor

Seyir sırasında yangın çıkan lüks araç hamile gemi Atlas Okyanusu'nda sürükleniyor

2022-02-18 23:00 - Dünya

Blinken: Rus birlikleri Ukrayna sınırına yaklaşmaya bitmeme ediyor

2022-02-16 18:54 - Dünya

Adem Çakıcı’ya silahlı saldırı soruşturmasında 3 gözaltı

2022-02-18 12:30 - Asayiş

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e denli işlev vermeyecek

12:08 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:07 - Gündem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

09:07 - Gündem

'Kentsel dönüşümü beslemek gibi kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıy

02:07 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi onama edildi

01:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem