Yanan evladı düşüncesince icra ettiği silüet kremiyle ihracata hazırlanıyor

Gaziantep'te canlı Berivan Kızılcık, kısaca 4 sene evvel hesabına kaynak su dökülen kızının bedeninde dertli oluşmasının arkası sıra almış olduğu eğitimler kararı öz markasıyla ürettiği sabun ve kremleri, nice ildeki müşterilere ulaştırıyor.

Ekonomi - 2 yıl önce

Gaziantep

Gaziantep'te kaynak suyun kızının üstüne dökülmesinin peşi sıra nebati ürünlerden karaltı dindiren krem hazırlayan Berivan Kızılcık, meydana getirdiği tetkikat ve almış olduğu eğitimlerle özlük markasıyla sabun ve krem imal ederek bunları ülke dışına ihraç edecek duruma geldi.

Evli ve dü bebek anası Kızılcık, kestirmece 4 sene önceki 4 yaşındaki kızının üstüne kaymakamlık kararı kaynak su döktü. Kızının göğsünde çorlu izleri oluşması üstüne anne, çocuğunu doktora götürdü.

Doktorun kızının yeni yetmelik zamanına denli çorlu izlerinin geçmeyeceğini anlatım etmesi üstüne anne, nebati mahsulat üstünde emek vermek yaptı.

Kısa müddet içinde nebati mahsul ve yağlarla meydana getirdiği kremi kızının bedeninde oluşan yanıklar üstünde deneyen anne, müspet akıbet aldı.

Bunun üstüne Kızılcık, nebati mahsulat üstüne eğitimler almaya başladı, kestirmece müşterek sene önceki de Kadın Girişimci Destek Merkezi (KAGİDEM) içinde namına ilgilendiren işlik oluşturdu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) yüzdelik 75 dayanak noktası düzlük ana Kızılcık, nebati ürünlerden meydana getirdiği krem ve sabunları özlük markasıyla satmaya başladı.

"Amacım, insanoğlu sağlığına yardım sağlayacak mahsulat üretmek

Kızılcık, AA muhabirine, kızının başına mevrut fenomen sonra bu bölgede icraat hazırlamaya başladığını anlattı.

Hazırladığı mamüllerin Sağlık Bakanlığından musaddak bulunduğunu tamlayan Kızılcık, "Amacım, insanoğlu sağlığına yardım sağlayacak mahsulat üretmek. Özellikle karaltı kremi üretiyorum. Nemlendirici kremler, serum, saç görev yağları, ten tipine uyarınca sabunlar üretiyorum. İnsanın ihtiyacına uyarınca imalatlar yapıyoruz." dedi.

Ürettiği ürünlerinin satışını e-ticaret ve toplumsal iletişim araçları hesaplarından gerçekleştirdiğini bildiren Kızılcık, "Ayrıca 9 ürünümü eczanelere gönderdim. Şu anda dış satım düşüncesince Kıbrıs, Katar ve İngiltere ile görüşmelerimiz var. Bu devletlere göstermelik mahsul gönderdim. Çok beğenildi. Şimdi ise ülke dışı sertifikalar hazırlıyorum. Yaklaşık 1,5 senedir da gösteriş merkezlerine ürünlerimi satıyorum. Markam tescillendi. Daha da iyi işler yapacağıma inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"İnsanlara katkım olsun istedim"

Tarih öğretmeni bulunduğunu özetleyen Kızılcık, "Mesleğimi istekle yapıyordum. Hiç kimesne çocuğunun yaralanmasını ve gittikçe bedeninde lekenin kalmasını istemez. O proses içinde elbette ki çocuğumun göğsünde yaranın olması benim düşüncesince güç müşterek boyut oldu. Çünkü yaraya ego bozukluk oldum. İleride bu durumun dava oluşum edeceğini düşündüm. Ben de bu boyut üstüne neler yapabilirim sanarak düşündüm. Bitkisel mahsul ve yağlarla açılan kremin çocuğumu iyileştirmesi üstüne ego de kişilere katkım olsun istedim." sanarak konuştu.

Şu anda iri üç markaya kesim sabun üretimi yaptığını dile getiren Kızılcık, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yetişen karagülden sabunlar ürettiğini ve meydana getirdiği mamüllerin hiçbirinde kimyevi özellik kullanmadığını kaydetti.

"Annem kremi sürdü çorlu izleri geçti

Üzerine ısıdam su dökülen 8 yaşındaki Ecrin Kızılcık ise annesinin meydana getirdiği kremleri vücuduna sürdüğünü ve çorlu izlerinin kaybolduğunu belirtti.

Annesinin bunun üstüne evde krem üretimine başladığını dile getiren Kızılcık, "Şimdi özlük durumunda sabun ve kremler imal ederek menfaat sağlıyor." sanarak konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yanan evladı düşüncesince icra ettiği silüet kremiyle ihracata hazırlanıyor

2022-02-18 11:57 - Ekonomi

25 yıllık fotoğraf Lale Manço'yu duygulandırdı

2022-02-17 16:00 - Asayiş

Arif Şentürk sonuç yolculuğuna uğurlandı

2022-02-16 19:30 - Gündem

Fenerbahçe'de 8 eksik

2022-02-17 23:33 - Spor

Blinken: Rus birlikleri Ukrayna sınırına yaklaşmaya bitmeme ediyor

2022-02-16 18:54 - Dünya

Türkiye Uzay Ajansı dünyanın en şişman feza kongresi düşüncesince İstanbul'u sözlü gösterdi

2022-02-17 13:50 - Teknoloji

Ses kirliliği, Avrupa'da rastgele sene 12 bin er ölüme faktör oluyor

2022-02-17 19:21 - Sağlık

İsmini Osmanlıdan düzlük Bağdat'taki 105 salname ekin yuvası: Şahbender Kahvehanesi

2022-02-16 14:08 - Yaşam

Büyükçekmece’de motosiklet tamir dükkanındaki yangın paniği

2022-02-17 22:45 - Asayiş

Sultangazi'de polise saldırıda gözaltına alınan 26 şüpheli tutuklandı

2022-02-13 23:57 - Asayiş

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:06 - Ekonomi

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

AB ekonomisi 2022'nin sonuç çeyreğinde küçüldü

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem