Burak Elmas: 'Biz seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık'

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, 30 Nisan'da yapılması planlanan ve hâlâ sonradan silme edilen dehşet seçim umumi kurulunu yapmak düşüncesince ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi. Elmas, reis bey adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun dünkü seçim tarihin

Spor - 2 yıl önce

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Nef Stadyumu'nda gündeme müteallik açıklamalarda bulundu. Genel heyet daha sonra yaşanmış bulunan süreci özetleyen Elmas, "Galatasaray tahminî 1-1.5 aydır aşırı neşeli müşterek süreçten geçiyor. Bu proses bünyesinde nice türel dava, açıklama, nice özellik oldu. Bu mevzularda ego seçim sürecine hürmet duyarak, ilkin ön plana çıkmadan resmi umumi ağ internet sitemizden gelişimleri izahat hazırlamaya ihtimam gösterdik. İbra üzerinde bugüne derece tek konuşmadın. Herkesin düşkünlük etmiş bulunduğu seçim süreci ile tarzı duyuru ettikten sonraları bulunan gelişmelerle ilgilendiren kamuoyunu açıkça ve belirgin müşterek halde haberdar eylemek istiyorum. Yalan kusur istihbarat servis edilerek, şişman algılar yapılmaya çalışılıyor. Burada bundan hakeza belirgin alegori olanları söylememiz gerekiyor. Genel kurulumuz yapıldı. Sonunda hile kurulumuz yönetimsel yönden aklama edildi.

Bu senenin bütçesi onama edilmedi. Daha sonraları 87.22 maddesinden tahsil edilen bu kararın gereğini yapacağımızı paylaştık. Bütçenin onaylanmaması, Galatasaray derece nice şubesi bulunan müşterek spor kulübünü ağırbaşlı açıdan kilitliyor. Bütçe onaylanmadığı düşüncesince acele olarak, normalde umumi heyet tutanaklarını beklememiz gerekir. 1 ay süremiz var. Biz bunu beklemeden bütçesiz Galatasaray'ın kitleneceğini gördüğümüz düşüncesince ve Galatasaray'ın önünü ayırmak üzere, 23 Nisan-30 Nisan'a seçim neticesinde aldık. Bu seçim neticesinde meraklı arkadaşlarımız ve hususiyet departmanımız önüme getirdiğinde seçim cevabında 28.1 ve 87.22 maddeleri gereğinde seçim neticesinde katılması gerektiğiyle ilgilendiren değişmeyen yazılmıştı. Genel heyet raporu elimize ulaşmadığı düşüncesince 87.22 maddeden değişmeyen almamız beklenen olmadığını, 28.1'den de bütçemiz de onaylanmadığı düşüncesince acele müşterek değişmeyen almamız gerektiğinden 28.1'den değişmeyen aldık.

Arkasına da şehr sakıt benim. 87.22 alsak doğrudan bozma olurdu. Sonrasında aşırı ilginç süreçler gelişti. İlk ilkin emektar Dernekler Masası'ndan denetim geldi. Profesyonel arkadaşlarımız bunun rutin bulunduğu düşündüklerini söylediler. Daha sonraları raporun çıkması ve yargıevi kapısı kapısı başvurusu elan ağırbaşlı müşterek araştırı bulunduğunu bu raporda tahsil edilen kararlar cevabında nizamname maddelerimiz ve alışılagelen umumi kuruldaki birtakımı türel görmedikleri maddelerle ilgilendiren İstanbul Valiliği'nin müşterek hazırlık başvurusu bulunduğu öğrendik. Burada müşterek seçim süreci bulunduğu için, seçim dönemini götürücü sedir başkanımız, ilkin seçimde bu raporda arazi düzlük hukuka akla yatkın sıfır eylemler ile ilgilendiren yan olmasını müstelzim divanı müdür sedir başkanımız ve dü adayımızı toplantıya çağırdık. Bu kararları bu arada almamız gerektiğiniz söyleyerek karşı toplantımızı yaptık. Kulübün bulunan hususiyet departmanı, seçim sürecinde de bana ilişkin bulunduğu düşüncesince kendilerinin de akla yatkın göreceği müşterek hukukçuya vererek kulübün savunmasını saydam müşterek halde onlarla bu arada dışarıdaki müşterek hukukçunun yapmasını söyledim. Onlar da Galatasaray direktörlerine güvendiklerini bu süreci Petek hanımın götürmesi gerektiği ve bu proses bünyesinde bu mevzunun bünyesinde olacaklarını belirttiler. Kendileriyle müşterek komite kuruldu. Ondan sonraları seçimle ilgilendiren tahsil edilen kararlar bu komisyonla ilgilendiren kişilerle paylaşıldı. Birinci hazırlık neticesinde reddedildi. Daha sonraları istinaf başvurusu yapmış oldu valilik. Genel heyet ile uyanıklık 2-3 sorun açıldı. Bir tanesi Selçuk Erdoğmuş, o zat oylaması ile ilgilendiren açtı. Daha sonraları müşterek üyemiz çeşidinden oluşturulan sorun ile ilgilendiren hazırlık neticesinde verildi. Çarşamba haset acele alegori kuma yürüttüğümüz müşterek komite murafaa istendi.

Bütün itirazlar acilen yapıldı. Çarşamba haset hazırlık neticesinde alındı. Cuma haset duruşmada hazırlık neticesinde kaldırıldı. Bu hazırlık neticesinde kaldırılırken, bizim talebimiz olmamasına karşın bizim seçilme hakkımız üzerinde müşterek değişmeyen verildi. Bizim de istersek seçime duhul üzerinde değişmeyen verilmiş. Bizi aşırı şaşırttı. Öyle müşterek talebimiz yoktu. Tedbir neticesinde kalktıktan sonraları adaylarla yeniden müşterek musahabe yaptık. Kararı baş başa verilmesi icap ettiğini söyledim. 30'una derece türel bariyer olup, olmadığını sordum. Bunun beklenen olmadığını söylediler. Başvuru olabileceğini ancak hakeza kararın çıkmasının düşüt bulunduğunu söylediler. Arzu ederlerse dünkü müşterek değişmeyen alınarak, yeniden sorun açılamayacak halde müşterek seçim duyuru ika üzerinde da görüşleri sorulduğunda, bulunan seçim sürecine bitmeme ika neticesinde aldılar. Biz bu karara uyduk. Tedbir neticesinde kalktıktan sonraları üyemiz istinaf başvurusu yaptık. Bizim, istinaf başvurusunun bulunduğu gündüz rastgele müşterek bilgimiz yokken 16.00 yöreleri İstinaf Mahkemesi'nin aldığı tez edilen değişmeyen arasında dolaşmaya başladı. UYAP da hakeza müşterek kararın olmadığını söyledi. Kim bunu servis ettiyse müşterek gündüz önceleri bu neticesinde biliyorlardı. Bu değişmeyen daha sonra ağırbaşlı onur suikasti ve linç başladı. Akşamüstü iş tedricen büyüdü. Ciddi tahsil edilen müşterek hazırlık kararının benim tarafımdan aldırıldığına müteveccih kampanya yapılmaya başlandı. Biz dört başı mamur bunlar olurken, kulübümüze kazanmış karar, sorun ile ilgilendiren bilgimiz olmadı, bu sabaha kadar. Biz bu davanın sonucunu bu sabahleyin öğrendik.

Adaylarımızla toplandık. Bu sorun ile ilgilendiren konuştuk. Onlara anca müşterek gidişat olduğunu, bizi de maksatlı alegori ortamında çalışıldığını dile getirdim. Onların görüşleri ile açınmak istediğimi söyledim. Kendileri bana açıkça ve belirgin müşterek halde 21-28 Mayıs'a bu seçimin ertelenmesini istek ettiklerini söylediler. Galatasaray'ın geçirdiği bu 1 ay, aşırı çetince 1 ay oldu. Çok çetince dönemeler yaşadık. Bütçe ile ilgilendiren endişemiz bulunduğunu söyledik. Yeni alınacak kararla 1 ay elan Galatasaray'ın bütçesiz gideceğini, bütçe ile ilgilendiren ağırbaşlı sorunlarımızı bulunduğunu söyledik. Onlar 21-28 Mayıs alegori bu zamanı istediler. Onun haricinde müşterek zamanı onama etmeyeceklerini söylediler. Seçimin iptalinde bizim sözlü olma hakkımızın adına gelmediği düşüncesince hazırlık konduğu düşüncesince tığ ahit de hile oturmuş dostlarım ve ego erte yapılması olasıdır seçimde sözlü olma niyetimizin olmadığını, bu tarzı yapılması takdirde de bizim müşterek doğruluk kaybetmeyeceğimizi belirterek mahkemeye başvurduk. Bu tedbirin kalkması düşüncesince ahit başvurduk. Yarım vakit ilkin reddedildi" sanarak konuştu.

"Biz seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık"

Galatasaray'ın ağırbaşlı açıdan kaosun içerisine itildiğini vurgulayan Elmas, "Bu kaosu yapanlarla, bu kaosu strateji ederek devamını getirmek isteyenlerle dört başı mamur camiamız uğraş etmeli. Burada nice çatı da üretilerek ilkin içtimai medyada, taraftarlarımızın da kusur yönlendirilmeye çalışıldığını görüyorum. ‘İstifa etsin, seçim bitmeme eder' diyorlar. Tüzüğümüzde istifa yahut yönetimsel ibrasızlık yapılacak her çeşitli seçimin 1 ay müddeti var. İstifa ne sağlar, pakt başsız kalır. Galatasaray nice kararın şayet başbuğ ve hile oturmuş üyesi olmasaydı, Galatasaray başsız kalır, aşırı ağırbaşlı kararlarda değişmeyen alamazdı. Galatasaray bugüne derece aşırı dehşet seçim oldu. Galatasaray tarihinde yöntemince istifa etmiş 1 başbuğ vardır. Seçimlerin önünü ayırmak düşüncesince hakeza istifaya lazım bulunmuyor. Biz seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık" halinde konuştu.

"Galatasaray'ın bütçesini onaylamayarak, Galatasaray'ı kitlediler"

Göreve geldiklerinden itibaren her özellik ile uğraş ettiklerini vurgulayan Başkan Elmas, “Engellenmeye çalışıldık. Biz pes etmedik. Galatasaray'ın geleceğini etkileyecek aşırı ehemmiyetli mevzuda saydam davranıp, yolumuzdan tek sapmadık. Yaptırmamak düşüncesince beş altı eğin oldu. Bu uğraş maatteessüf alışılagelen umumi kurulda da bitmeme etti. 25 milyon Euro arttırma dirimsel yapmış, 5 milyon Euro maliyetlerini azaltmış, sunmuş bulunduğu bütçe uymuş müşterek hile kurulunu finansal alegori aklama etmemeye çalıştılar. Galatasaray'ın bütçesini onaylamayarak, Galatasaray'ı kitlediler. Bugün tahsil edilen değişmeyen da Galatasaray'ı kitledi. Bunun da maksatlı yapıldığını düşünüyorum. Bunun düşüncesince ağırbaşlı çalışan, mescitte uyurken oylama düşüncesince aşağıya indirilen kişilerle ilgilendiren düzenleme yapan, Galatasaray yönetiminin aklama olmaması düşüncesince etkin arkadaşlarımız maatteessüf seçim sürecinde sözlü olmadılar. Bunlar istediklerini aldılar demin neşe tatilindeler. İlk el türel kaosun içerisine düşmedik. Adnan Polat, Mustafa Cengiz zamanında de yaşadık. Biz bu seçimin yapılması düşüncesince elimizden gelen her şeyi yaptık. Tüzük değişikliğini umumi kurula getirmemiz düşüncesince bizlere bası yaptılar. Hatta aklama olmamamız düşüncesince kusursuz seçim evveliyat klasörlerle düzen bağı evrakları gelmeye başladı. Galatasaray haricen görüldüğü derece dümdüz değil. Ciddi açıdan uğraş var. Galatasaray'ın kişilerden bağımsız, insanların çiftliği olmadan, gecele gitmesiyle ilgilendiren ağırbaşlı müşterek dayanım var. Ben bunların ilkin yapıldığını düşünüyorum. Galatasaray ahit borcunu ifa kılmak az daha en bahtlı pakt bulunmasına bu planların yaptırılmak istenmemesi, Galatasaray'ın gerçekte kayyuma gitmesini müşterek grup güruhlar bulunduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki hafta lazım açıklamaları yapma neticesinde verdik"

Galatasaray Başkan Adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun isteklerini aldıklarını kail Burak Elmas, "Herkes müşterek an ilkin değişmeyen vermemizi istiyor. Biz de 24 vakit geçmemiş kararın üstünden Galatasaray'ın geleceğini ağırbaşlı etkileyecek konuların varlığı esnasında ağırbaşlı açıdan danışma eylemek istiyoruz. Eski başkanlarımızla da görüştüm. Adayların meydana getirdiği çalışmaların hakkaniyetsiz müşterek halde namevcut sayılmasını onama edemeyiz. Seçimle ilgilendiren Galatasaray'a en yakın, Galatasaray'ı kitlemeyecek halde müşterek gün izah az daha bu hafta sonu beş altı danışma yaparak gelecek hafta lazım açıklamaları yapma neticesinde verdik. En akla yatkın neticesinde vermeye çalışacağız" dedi.

Aday olacak mısınız? Sorusuna Elmas, "Hayır şu anda Galatasaray'ın önceliği değil. Birinci önceliği beraberlik ile Galatasaray'ı bu kaostan çıkarmamız lazım" sanarak yanıt verdi. Burak Elmas, sorun açan ve tedbiri aldıran Fırat Develioğlu ile sedir başkanı ile konuştuklarını, davayı çekmesini istediklerini söylediklerini tabir etti.Birkaç parça töhmet duyurusunda bulunacağını tabir fail Elmas, "23 Nisan evveliyat tedbirin kalktığı görüşmede tahsil edilen kararın dibine düşülen öz ve dün servis edilen, bizim de neticesinde bilmediğimiz istinaf neticesinde ile ilgilendiren bunun gerisinde ne bulunduğu ile ilgilendiren töhmet duyurusunda bulunacağım. Bu ithamlarla ilgilendiren görevde olayım, sıfır gereğini yapacağım" açıklamasında bulundu.

Yarın Galatasaray Lisesi'nde birtakımı üyelerin imza toplayacağının hatırlatılması üzerinde Başkan Elmas, "Ben bu imza konusunu destekliyorum. Hatta erte gidip ego de imzalayacağım. Yönetim oturmuş dostlarım da imza verecek. Farklı sebeplerle Galatasaray demokrasine dahil edilmez" halinde konuştu.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

Haftanın Öne Çıkanları

Öğrenciler sınıflara maskesiz girmenin mutluluğunu yaşadı

2022-04-27 11:46 - Sağlık

Dev kruvaziyer gemisi ‘Costa Venezia’ İstanbul’a yanaştı

2022-04-27 22:12 - Ekonomi

Fransız akademisyenler Kuşadası’ndaki yapı sistemini inceledi

2022-04-26 17:53 - Ekonomi

Rusya, yarın Polonya’ya gaz akışını kesecek

2022-04-27 04:34 - Dünya

Efsane güreşçi Yaşar Doğu'nun lakabı "Koca Yaşar" yerli çim türüne verildi

2022-04-23 13:21 - Spor

Burak Elmas: 'Biz seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık'

2022-04-29 20:46 - Spor

IKBY’de terör örgütü PKK’ya büyük darbe: 1 ton patlayıcı ele geçirildi

2022-04-26 21:04 - Asayiş

Bursa'da düşen eğitim uçağında Manisalı pilot hayatını kaybetti

2022-04-25 18:04 - Gündem

Mostar'da 5.7 büyüklüğünde deprem!

2022-04-23 08:06 - Dünya

Kanada, Ukrayna'ya acemi silah yardımında olduğunu açıkladı

2022-04-23 01:13 - Dünya

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino ile alakalı "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:05 - Spor

THY Euroleague: Maccabi Tel Aviv: 78 - Fenerbahçe Beko: 74

00:06 - Spor

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2024 Paralimpik Oyunları gayesi düşüncesince çalışıyor

15:08 - Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'

23:06 - Spor

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem