Dünya'daki şoför krizi Türkiye’ye de yansıyabilir

Dünya'nın ciharıyek birlikte kriz biçimine mevrut ve marketlerdeki rafların yersiz kalmasına denli uzanan şoför eksikliği için, Türkiye'den binlerce ad şoför olabilmek düşüncesince iklim dışına kıymetlendirmek düşüncesince başvurma ediyor. Ülke süresince 100 bin şoför a

Ekonomi - 3 yıl önce

İngiltere'de destan gösteren, henüz sonraları ortak başlangıç döndürücü evren ülkesinde de gündeme mevrut şoför krizi düşüncesince Türkiye'den şoför istenilmeye başladı. Türkiye'nin ciharıyek yanından binlerce can gayrimenkul dışına şoför olabilmek düşüncesince başvurma ederken, Türkiye'de de ilerleyici senelerde dava oluşmaması düşüncesince Düzce Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz şoförlüğün dizge liselerinde öğretilmeye başlaması icap ettiğini söyledi.

Türkiye'de 100 bin şoför açığı var

Dünya genelinde şoför gereksinimi bulunduğu üzere Türkiye'de de ihtiyacın mevcut bulunduğunu ayraç fail Yılmaz, “Hem Türkiye'miz de hem Düzce ölçeğinde şu görüldü ki, bundan sonraları ortak dizge grubunun başlangıç döndürücü ehemmiyetli bulunduğu görüldü. Yani ortak uzlaştırıcı ortak yerden alıp ortak yere iletmek elhasıl sığırtmaç mesleğinin önemi ortaya çıktı. Ticaret odalarımız, dizge odalarımız buna ehemmiyet vermeli. Meslek liselerinde bundan sonraları sürücülük mesleğinin oluşturulması lazım. Bugün dünyada şoför gereksinimi var. Arkadan şoför gelmediği düşüncesince dava yaşanıyor. Fabrikada imal edilen mallar namına ulaştırılmazsa tek atasözü anlatım etmez, bulunduğu yerde kalır.

Bunu getirecek, atıf ve dümen edecek şoförler lazım. Arkadan gelmiyor. Şu anda Türkiye'de 800 bin ticari anahtar var, 700 bin şoför var. 100 bin şoför Türkiye'de de bariz var. Birileri sığırtmaç kursuna başvuruyor, ehliyetini almaktadır henüz sonraları yaşama giriyor. Bizler senelerdir bu işi gerçekleştirmek istedik. Fakat eksiğimiz var, sürücülük mesleği bundan sonraları öz saygı görmesi geçişsiz dedik. Fakat arkadan ne dizge odaları bu işe girdi ne de ayrıksı birileri. Her dalda çörek açıldı lakin sürücülük mesleğini geliştirecek kurslar açılmadı. Bugün dünyada gerekseme kendisine karşımıza çıktı. İngiltere bizlere şoför gönderin diyor. Almanya bizlere şoför gönderin diyor. Yok arkadan mevrut ortak şoför yok” dedi.

“Şoförlük başlangıç döndürücü dobra ortak meslek”

Ürünlerin taşınmasında başlangıç rolde bulunan kamyon ve tır şoförlerinin mesleğinin dobra ortak dizge bulunduğunu tamlayan Başkan Yılmaz, “Konya'dan un gelecek, Edirne'den un gelecek. Kim getirecek? Bu nite gelecek. Hava yolu ile olsa pilota gerekseme var. Tren ile olsa Makiniste gerekseme var. Bu kapıya nite taşınacak. Marketlere raflara nite ulaştırılacak? Biz kamyoncular taşıyacağız bunu. Kıymetimiz mahsus değil. Şoförlük başlangıç döndürücü dobra ortak meslek. Geçmişte bunu develerle, düşünce otomobilleri ile yapanlar vardı. Bu ortak nevi taşıma. Bu kişilerin ihtiyaçları, evlatların gereksinimleri evlerimizin gereksinimlerini biz taşıyoruz. Avrupa devletleri şoför noksanlığı ihtiraz ortaya çıktı. Geçmişte Amerika'da oldu. Oradan ibret çıkaramadık. Türkiye'den ortak bölüm insanoğlu tır şoförü edinmek düşüncesince Amerika'ya gitti” sanarak konuştu.

Korona virüs salgınında kişilerin evlerinin kapısına denli mamüllerin taşındığını tamlayan Düzce Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz, eşyaların drone ile taşınamayacağını belirterek, “Pandemi eskiden evinizin kapısına denli internetten siparişini verdiğiniz verim kapıya denli geliyor. Bu mevrut ürünleri kamyonlar, tırlar taşıyor. Drone ile taşımıyorlar ürünleri. Bunu ortak şoför getiriyor. Bunların bütünü giderse ağır ortak başağrısı olacak. Ürünler kapınıza denli gelemeyecek. Ununuz taşınmayacak, bunun düşüncesince tedbir katılması gerekiyor” halinde konuştu.

Enes Bektaş-Ali Yıldız

Haftanın Öne Çıkanları

Bu hastalıklarınız varsa turşu tüketimine dikkat

2021-10-19 10:30 - Sağlık

Küçük kaşifler bilim şenliğinde buluştu

2021-10-22 13:01 - Eğitim

İstanbul’da Özbek fenomen kadına şantaj

2021-10-23 09:17 - Asayiş

Şehit ailesi, 'oğullarının emaneti' Atmaca ile avunan buluyor

2021-10-20 13:54 - Yaşam

Uğur Şahin ve hasret Türeci, İspanya'da Asturias Prensesi ödülünü aldı

2021-10-22 22:44 - Dünya

'Yağışlar devam ederse hamsi 15 TL’ye kadar düşer'

2021-10-19 15:29 - Ekonomi

Kooperatifler Kanunu TBMM’de kabul edildi

2021-10-21 23:39 - Gündem

Aşı olmayan korona hastasından mesaj: 'Aşınızı olun'

2021-10-16 16:29 - Sağlık

Avrupa, erke krizinden çıkışı "nükleer"de arıyor

2021-10-18 11:20 - Dünya

Volaris Havayolu şirketi El Salvador’da Bitcoin ile ödeme kabul edecek

2021-10-22 13:29 - Dünya

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:06 - Ekonomi

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

AB ekonomisi 2022'nin sonuç çeyreğinde küçüldü

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem