Küçük kaşifler bilim şenliğinde buluştu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında planlı "Esenyurt Bilim Şenliği-Sokakta Bilim Var" projesi yaşama geçirildi. Şenlikte Esenyurt ilçesinde ilişkin okullarda terbiye gören ekol öncesi, ilkokul, rüştiye v

Eğitim - 3 yıl önce

Bilim kültürünün ve iletişiminin topluluğun elan degaje kesimlerine yaygınlaştırılmasının ve bilim - uygulayım bilimi arasındaki etkileşimin etkinlikler eliyle kavratılmasının amaçlandığı TÜBİTAK 4007 Esenyurt Bilim Şenliği- Sokakta Bilim Var, Recep Tayyip Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde esbak başladı. Esenyurt Kaymakamlığı, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Esenyurt Üniversitesi ve Kızılay paydaşlığında hazırlanmakta olan bilim şenliğinde; meslek öncesi, ilkokul, rüştiye ve ortaöğretim öğrencileri; zeka oyunları, robot kurt yapımı, yoğurtta imtihan kiti ile yardım maddesi tayini kabilinden muhtelif projelerini sundu. 35 atölye, 10 proje, 6 görüşme ve birlikte rasat etkinliğinin toprak almış olduğu şenlik, 23 Ekim evveliyatına denli sürecek.

“Öğrencilerimiz tecrübe ederek ve yaşayarak öğreniyor”Şenliğin açım konuşmasını meydana getiren Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, konuşmasında bilim ve teknolojide manzara etmeden teceddüt üretmenin muhtemel olmadığına değinerek, “Ülkemizde 2023 hedeflerine ve 2053 ufkuna akıllıca yürüyüşümüzü sürdürürken, ilmî çalışmaların kültürel etkinliklerle birlikte araya getirilmesi şişman ehemmiyet taşıyor. Hiç elbette bilim şenlikleri en temelde bu maksata fariza ediyor. Öğrencilerimizin hazırladıkları projelerle deme elde eden şenlikler onların alçalma duygusunu tetikliyor. Aynı sürede uyanıklık duydukları ilmî bölgede çalışmalarını motivasyon ediyor. Böylece plan odaklı akıntı ika kültürünü kazanıyorlar. Öğrencilerimiz tecrübe ederek ve yaşayarak öğreniyorlar. İnanıyorum ki bu şenliğe dahil olan herhangi birlikte tek numara öğrencimiz, gitgide öz girişimleriyle şişman projelerde toprak alacaklardır. Onların ortaya koyacağı temiz icraat da 2053 ufkuyla akıntı fail ülkemizin ilmî ve teknolojik gelişimine ehemmiyetli eğik sunacaktır” dedi.

“Bilim şenlikleri öğrencilere bilimin önemini aşılıyor”Üniversite yerine bilim şenliğini desteklemekten çevre alım çalım duyduklarını tabir fail İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Görevlisi Ömer Serdar Sonceley, “Öğrencililerimize bilimi tanıtmak, bilimin önemini etkilemek ve ürettikleri projelerle ileriye çevrilmiş heveslerini yükseltmek bunun şeklinde meydana gelen şenliğimiz TÜBİTAK çeşidinden destekleniyor. Üniversite yerine bu çeşit projeleri herhangi birlikte devir ilmî yerine desteklemeye çalışıyoruz. Bizim de TÜBİTAK 4007 projeleri kapsamında tabiat bilimleri, mühendislik, teknoloji, içtimai ve beşeri bilimler, zirai ulum ve tıbbi ulum sahalarında projelerimiz var. Nitekim diyar yerine çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmemiz düşüncesince temelleri bu kurda atmamız gerekiyor. Son senelerde Türkiye genelinde meydana gelen bilimsel, teknolojik ve defans uran alanındaki gelişmelerin paralelinde projelerimizi gerçekleştirdiğimiz takdirde diyar yerine elan da gelişeceğimiz kanaatindeyim” niteleyerek konuştu.

Öğrencilerin beniz yüze interaktif ortamlarda bilim-teknoloji ve sanatı deneyimlemesini getirmek düşüncesince bu projeyi yaşama geçirdiklerini tabir fail TÜBİTAK 4007 Esenyurt Bilim Şenliği Sokakta Bilim Var projesinin koordinatörü Merve Arıkardın ise şenlikle ilgilendiren şu bilgilere toprak verdi:

“Esenyurt Bilim Şenliği-Sokakta Bilim Var TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri terviç Programı çeşidinden destekleniyor. Burada 35 atölyede öğrencilerimiz STEM'den robotiğe bilim kurgudan sanata ve dubara tabanlı çalışmalara denli bilim uygulayım bilimi ve sanatın ayrımlı alanlarını deneyimliyorlar. Söyleşilerimizle de ilmî farkındalığın kazanılmasını amaçlıyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da iki motosikletinin ilginç anları kameralara yansıdı

2021-10-16 09:23 - Asayiş

Bu hastalıklarınız varsa turşu tüketimine dikkat

2021-10-19 10:30 - Sağlık

Küçük kaşifler bilim şenliğinde buluştu

2021-10-22 13:01 - Eğitim

Şehit ailesi, 'oğullarının emaneti' Atmaca ile avunan buluyor

2021-10-20 13:54 - Yaşam

'Yağışlar devam ederse hamsi 15 TL’ye kadar düşer'

2021-10-19 15:29 - Ekonomi

Aşı olmayan korona hastasından mesaj: 'Aşınızı olun'

2021-10-16 16:29 - Sağlık

Avrupa, erke krizinden çıkışı "nükleer"de arıyor

2021-10-18 11:20 - Dünya

Kooperatifler Kanunu TBMM’de kabul edildi

2021-10-21 23:39 - Gündem

ABD’de meydana getirilen araştırma, Pfizer-BioNTech aşısının ergenlerde etkinliğini kanıtladı

2021-10-19 22:18 - Sağlık

26 kovan içinde 200 kilo balını çaldılar

2021-10-20 13:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Doğa Koleji velileri ‘okullarının depreme dayanıksız olduğu’nu iddia etti

09:06 - Eğitim

Bakan Özer açıkladı! İşte okulların açılacağı tarihler

13:06 - Eğitim

Üniversite öğrencileri dikkat, yatay geçiş imkânı düşüncesince akıbet gün 3 Şubat

09:07 - Eğitim

Dağcı babadan oğluna ilginç karne hediyesi

13:09 - Eğitim

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'

12:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem