Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere yardımcı kaynak desteği

Milli Eğitim Bakanlığı topu topu dershane ve kademelerde haftada ilkokul gündüz beniz yüze tahsile bitmeme ederken öğrenci ve öğretmenlere korumak kabilinden kaynak çeşitliliğini açık açık tezyit sonucu aldı.

Eğitim - 3 yıl önce

Milli Eğitim Bakanlığınca tahsil edilen değişmeyen çerçevesinde değme ayın önceki haftası hazırlanmakta bulunan dayanak paketi açıklanacak. Paketin ilki “yardimcikaynaklar.meb.gov.tr” üstünden erişime açıldı. İlkokul 2. sınıftan 12. sınıfa, hepsi öğrencilerin açıktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek düşüncesince değme ay şümullü yardımcı kaynak dayanak paketi hazırlanacağını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 bin soruluk önceki pakete hepsi sarıklı ve öğrencilerin rahatlıkla ulaşabileceklerini belirtti.

İnternet üstünden parasız şekilde erişilecek kaynak paketleri başkaca İl müdürlükleri kabilinden gereksinim duyan öğrencilere basma şekilde ulaştırılacak. Bu kapsamdaki önceki paket çağ yayımlandı.Yardımcı kaynak dayanak paketinde düzentileme soruları, kip sorular, interaktif sorular, esasen testleri, LGS kip istifham kitapçığı ve YKS'ye müteveccih TYT, AYT ve YDT kip istifham kitapçıkları toprak alıyor. Yardımcı kaynak dayanak paketine Millî Eğitim Bakanlığının genel ağ adresi “yardimcikaynaklar.meb.gov.tr” üstünden ulaşılabiliyor.

5 bin soruluk yardımcı kaynak

Yayımlanan dayanak paketinde 2. sınıftan 12. sınıfa, hepsi derslik seviyelerinde 5 bin soruluk yardımcı kaynak bulunuyor. Bu kaynaklarla öğrencilerin derste işleyecekleri mevzuları pekiştirmeleri ve böylece öğrenme süreçlerine ulama sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca paket, asliye edep bilimi bilimi kademesinde 2. sınıftan 7. sınıfa denli bulunan öğrencilere müteveccih 750 sorudan oluşan Çalışma Sorularını da içeriyor.

LGS kip istifham kitapçığı da paketle bu arada yayımlandı

8. sınıfta tahsil gören öğrencilerin 2022 senesinde yapılacak bulunan “Sınavla talebe Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav”a müteveccih hazırlıklarına dayanak hasretmek hesabına kip istifham kitapçığı da bu ay bakımından öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunuldu. misal sorular değme ay derneşik şekilde yayımlanmaya bitmeme edecek. Sınava girecek öğrenciler düşüncesince hazırlanmakta bulunan LGS Sayısal ve LGS Sözel kitapları da güncellendi. Bu kitaplarda da bin 375 istifham toprak alıyor.

Etkileşimli sorular önceki kere yayımlandı

MEB, önceki kere 8, 9 ve 10. derslik öğrencileri düşüncesince elektronik ortamda interaktif sorular yayınladı. 450 istifham bulunan çalışmada Türkçe, aritmetik ve hile bilimleri dallarından çoktan selektif sorularla beraberce “açılır menü, sürükle bırak ve çoklu seçim” özelliklerinin kullanıldığı sorular hazırlandı. Etkileşimli sorularda fevk dozaj zihnî becerilerinin ölçülmesine hâlâ çok imkân sağlayıcı ve öğrencilere kişi yanıtını tekvin fırsatı sağlayan bariz uçlu sorular da kullanıldı. Sorular, öğrencilerin esas hayat durumlarını ekranda görmesini sağlayıcı simülasyonlar içerecek halde yapılandırıldı.

YKS'ye müteveccih bin 600 düzentileme sorusu

Ortaöğretim öğrencilerinin edep bilimi bilimi ve talim süreçlerinde yararlanma etmeleri düşüncesince hazırlanmakta bulunan nice edep bilimi bilimi materyaline ortak yenisi hâlâ ilave edilerek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na müteveccih kaynak seti hazırlandı. Hazırlanan kaynak setindeki 6 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçığında bin 600 istifham bulunuyor.

Yardımcı kaynak dayanak paketinin içinde ne olduğu de çeşitliliği de artacak

Öğrencileri derinlemesine ortak aradan sonraları okullarıyla buluşturmaktan şişman talih duyduklarını dile getiren Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, paylaşılan şümullü dayanak paketi ile ilgilendiren şunları kaydetti:“Bir yandan müstevli koşullarında önlemlere ve kurallara uyma ederek eğitimi sürdürürken öbür yandan hem bulunan eğitimi doğrulamak bununla müşterek açıktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek düşüncesince şümullü yardımcı kaynak dayanak paketi istihzar sonucu aldık. Arkadaşlarımızın dip emek harcamaları ile 2. sınıftan 12. sınıfa kadarki hepsi düzeyler düşüncesince hazırladıkları Yardımcı Kaynak Destek Paketi'ni çağ yayımladık. Tüm kaynaklara öğrenci ve öğretmenlerimiz rahatlıkla ulaşabilecekler. Diğer yandan il müdürlüklerimiz gerekseme duyan öğrencilere bu kaynakları basma şekilde da ulaştıracak. Her ayın önceki haftası bu paketi yayımlamayı sürdüreceğiz. Ayrıca, değme ay yardımcı kaynak dayanak paketinin içeriğini de çeşitliliği de artıracağız. Emeği sabık hepsi düzentileme arkadaşlarımı kutluyorum."Utku Şimşek 

Haftanın Öne Çıkanları

ABD'de et fiyatlarındaki çoğalma tartışmalara sebep oluyor

2021-09-29 12:03 - Dünya

Trabzonspor ligde namağlup devam ediyor

2021-10-02 18:54 - Spor

Bakan Soylu'dan itfaiyecilere övgü dolu sözler

2021-09-29 14:25 - Gündem

Terör örgütü PKK Sincar'da 52 kişiyi kaçırdı

2021-09-28 23:15 - Dünya

Oğuzhan Asiltürk akıbet yolculuğuna uğurlandı

2021-10-02 17:16 - Gündem

Manken olma hayali kuranlara tavsiye: 'Profesyonel kurumlardan eğitim alın'

2021-09-29 12:40 - Magazin

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere yardımcı kaynak desteği

2021-10-04 12:55 - Eğitim

JASAT'tan operasyon: 1 ton 602 kilogram sahte içki ele geçirildi

2021-09-30 23:16 - Asayiş

Japonya’da başbakan olması beklenen Kishida önceliklerini açıkladı

2021-09-29 17:02 - Dünya

Fatih Terim: 'Bugün çok memnun kaldım'

2021-10-03 22:55 - Spor

İlgili Haberler

Doğa Koleji velileri ‘okullarının depreme dayanıksız olduğu’nu iddia etti

09:06 - Eğitim

Bakan Özer açıkladı! İşte okulların açılacağı tarihler

13:06 - Eğitim

Üniversite öğrencileri dikkat, yatay geçiş imkânı düşüncesince akıbet gün 3 Şubat

09:07 - Eğitim

Dağcı babadan oğluna ilginç karne hediyesi

13:09 - Eğitim

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'

12:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem