Petrol Ofisi, Texaco madeni yağ ürünlerinin Türkiye'deki ilk üretimine başladı

Petrol Ofisi, Petrol Ofisi ile Chevron Brands International (Chevron) ortada imzalanan barışma kapsamında Texaco madeni yağ ürünlerinin üretimine başladığını duyurdu.

Ekonomi - 2 yıl önce

Petrol Ofisi ve Chevron'un, Texaco markalı madeni yağların Türkiye'deki üretim, satı ve marketing faaliyetlerini havi anlaşması Eylül 2020'de imzalanmıştı. Sözleşme kapsamında, Chevron'un Texaco markalı madeni yağlarının satı ve pazarlaması, Türkiye'nin en degaje madeni yağ dağıtma ve satı ağının sahibi, pazarda iddialı çoğalma planları ile öne çıkan Petrol Ofisi kabilinden yapılacak. Anlaşma ile Texaco'nun dünyaca adlı sanlı Havoline ve Delo markalı ürünleri de Türkiye'de üretilip satılacak. İş donanması kapsamında ilk etapta, Texaco markalı bireşimli binek araba motosiklet yağları, ağırbaşlı araç motosiklet yağları, hidrolik, dişli ve doğal patırtı yağı lambası lambası motosiklet yağlarının üretimine başlandı. Ürün yelpazesi, Türkiye'de ilk kat üretilecek kimi hususi serilerle beraberce kâffesi Texaco ürünlerini kapsayacak biçimde genişleyecek.

“Anlaşma, gelişimin ve yapılacak katkının başlangıcını simgeliyor”

Köklü geçmişi ile Türkiye sıvıyakıt ve madeni yağlar pazarlarındaki gücünün, Petrol Ofisi'ni bölüm önderi yerine değişik kıldığını vurgulayan Petrol Ofisi CEO'su Selim Şiper, "Ancak kâffesi gücümüze ve büyüklüğümüze karşın elimizdekilerle yetinmiyoruz ve rastgele bölgede gelişmeyi hedefliyoruz. 2020 senesinde pandemi koşullarına rağmen, çalışkanlık gösterdiğimiz rastgele alanda, rastgele iş kolunda beklentilerin aşırı üstünde başarımızı yayınlayan rakamlar kaydedildi. Bu mütekait senelerde yeniliklere, bedel üretmeye de bitmeme ettik.

En ehemmiyetli dayanıklı ise madeni yağlar alanındaydı. Covid-19 devrinde Chevron ile kâffesi görüşmelerimizi kuma yıldan çelimsiz müddet içinde tamamlayarak, Eylül 2020 fiktif ile Chevron'un madeni yağlarda anne markası bulunan Texaco ürünlerinin Türkiye'deki üretimi engelleme kâffesi faaliyetlerini üstlendik. Şimdi ise hazırlıkları tamamlayarak bu teşrikimesai kapsamındaki ilk Texaco markalı mamüllerin üretimine başlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu dobra iş birliğinin göstergesi ve ilk adımı bulunan anlaşma, bundan sonra gelişimin ve yapılacak katkının başlangıcını simgeliyor. Bu ilk üretimin Petrol Ofisi, Chevron ve memleketimiz düşüncesince yararlı olmasını diliyorum” biçiminde konuştu.

“Petrol Ofisi kabilinden çelimli kuma iş ortağı ile hedeflerimize ulaşacağımızdan eminiz”

Chevron Avrupa Genel Müdürü ve Küresel Denizcilik Madeni Yağları Genel Müdürü Pat McCloud, “Türkiye, Chevron düşüncesince ehemmiyetli kuma alışveriş ve Petrol Ofisi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinden alım çalım duyuyoruz” dedi. İki evren markasının 70 sene önceye ilgilendiren ilişkilerine özen çekici McCloud, “Petrol Ofisi ile izlemsel ilişkimizde toy kuma sahife açmaktan nefis izzeti ve cümbüş duyuyoruz. Chevron ve Petrol Ofisi iş birliğiyle, Türkiye madeni yağlar pazarında Texaco markasını lazım mahveden nezdinde, gerekse ticari ve sınai anlamda büyütmeye kararlıyız. Vizyonumuz, Türkiye'de çalışan kuma alışveriş oranı elde etmektir. Chevron yerine Petrol Ofisi kabilinden çelimli kuma iş ortağı ile güven, adalet ve performansa alakadar kuma hedeflerimize ulaşacağımızdan eminiz” dedi.

“70 yıla uzanan kırkyıllık ve değerli iş birliği, kuma yukarı seviyeye taşındı”

Pazar oranı ile bulunduğu derece 400'ü fazla ürün çeşitliliği, en iri dağıtım, satı ağı, üretim ve ambarlama kapasitesi ile Türkiye'nin en iri madeni yağ markası olduklarını tamlayan Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, “Chevron da kişi dalında evren markalarından biri. Bu dü çelimli markanın 70 yıla uzanan kırkyıllık ve değerli kuma birlikteliği var. Uzun süredir bitmeme fail bu iş birliğinde, derya yağlarında bulunduğu kabilinden akıbet senelerde nice değerli plan yaşama geçirildi. Bugün ise bu iş birliğini kuma yukarı seviyeye taşıdık. Bu kapsamlı, etraflıca vadeli barışma ve süregelen üretim ile Chevron'la toy kuma çağa girerken kırkyıllık iş birliğimizi şimdi da güçlendirdik ve çelimli çoğalma yolculuğumuza istikrarlı, kendiliğinden emniyetli kuma biçimde bitmeme ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum’da şiddetli fırtına hayatı felç etti, okulların çatıları kağıt gibi uçtu

2021-12-20 17:19 - Asayiş

AB: Ukrayna'ya için saldırganlığın çın neticeleri ve çın bedeli olur

2021-12-17 00:50 - Dünya

Sanatçı İzzet Altınmeşe'nin oğlu hayatını kaybetti

2021-12-19 15:35 - Magazin

Omikron’dan bir iyi bir de kötü haber

2021-12-21 14:20 - Sağlık

Çin’de otoyol köprüsü çöktü: Ölü ve yaralılar var

2021-12-18 17:44 - Dünya

Ünlü şarkıcı Gülçin Ergül taburcu oldu

2021-12-15 16:59 - Magazin

Aksaray’da etkili olan kar yağışı ağaçları devirdi

2021-12-18 08:23 - Asayiş

Türkiye tahıl piyasası 2022'de 10 bilyon dolarlık dış satım hedefliyor

2021-12-15 18:38 - Ekonomi

Doç. Dr. Yüzbaşıoğlu'ndan 'kış aylarının kelimesiz katili' karbonmonoksit uyarısı

2021-12-16 11:35 - Sağlık

ABD'de siyahi Floyd'u öldürmekten 22,5 sene ukubet düzlük Chauvin suçunu itiraf etti

2021-12-15 19:38 - Dünya

İlgili Haberler

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:06 - Ekonomi

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

AB ekonomisi 2022'nin sonuç çeyreğinde küçüldü

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kadın kooperatiflerine güzeşte sene 13,7 milyon teklik bağış sağlandı

13:06 - Ekonomi

Endonezya'da heyelanda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

12:08 - Dünya

Depremzede hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de üretime yardım sağlıyor

19:06 - Ekonomi

Mardin'in Midyat ilçesinde konuk edilen depremzede dallar düşüncesince sirk gösterisi yapıldı

18:07 - Gündem

Mahkemeden "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e erişim engeli

17:07 - Gündem