USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AA kadrosu savaş alanı hattındaki Siversk ilçesinde yıkımı görüntüledi

Rusya ile Ukrayna ortada bitmeme fail muharebede savaş alanı hattında arazi düzlük Donetsk sahasına ilişkin Siversk ilçesi, yıkı kenti andırırken, savaş alanı hattındaki çatışmalar zımnında ilçede günce avlu ise akıbet bulmuş durumda.

AA kadrosu savaş alanı hattındaki Siversk ilçesinde yıkımı görüntüledi
30-08-2022 12:04
Siversk
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}AA kadrosu savaş alanı hattındaki Siversk ilçesinde yıkımı görüntüledi

Rusya ile Ukrayna ortada 24 Şubat'ta başlamış bulunan ve altı aydır bitmeme fail muharebede çatışmalar, şimdilerde hâlâ baş döndürücü Ukrayna'nın güneyinde ve doğusunda yoğunlaşıyor.

Ukrayna'nın doğusunda toprak düzlük Donetsk bölgesi, çatışmaların en hummalı bulunduğu yerlerden biri. Özellikle Donetsk'e ilişkin Bahmut, Slavyansk şehirleri ile Siverks ilçesi çevresindeki Rus ve Ukrayna güçleri ortada çatışmalar bitmeme ediyor.

AA ekibi, Donetsk'te savaşın en içten hissedildiği yerlerden birisi bulunan Siversk'teki yıkımı görüntüledi. Daha Bahmut kentinden Siversk'e revan yola girince savaşın izlerine rastlanıyor.

İlçeye girince ise savaşın ilgisiz yüzü ve getirmiş bulunduğu yadımlama gözler önüne seriliyor. Rus güçlerinin saldırılarına sunulan artan ilçede onlarca çatı kalıntıya dönmüş durumda.

Füze, füze ve ferde atışlarına gaye bulunan ilçede yollarda saldırılar dolayısıyla hummalı çukurlar oluşmuş. Saldırılarda ağırbaşlı hasar düzlük binaların birileri kullanılamayacak halde.

Çatışmaların bitmeme etmesi dolayısıyla hem yollarda bununla birlikte binalarda oluşan hasar onarılamamış.

Hayalet kenti andırıyor

Siversk kısaca 13 bin nüfusa eş ortak ilçe. Bugün bakımından kaza çevresindeki yerlerin şişman kısmı Rus güçlerinin eline esbak durumda.

Rus ve Ukraynalı güçlerin çapraz ferde atışlarının sesleri kaza merkezine derece geliyor. Günlük yaşamın durduğu kaza sakinlerinin çoğunluğu konutlarını ayrılma etmiş.

İlçede, çoğunluğu yaşlılardan oluşan beş on insanoğlu kalmış. Sokaklarda seyrek birilerine rastlanıyor. Bu da ilçeye adeta terkedilmiş yıkı havası katıyor.

Yolların boş bulunduğu Siversk'te açıkça dükkan bulunmuyor. Gününün şişman bölümünü sığınakta nâkil semt sakinleri, rastgele şeye karşın yaşama tutunmaya çalışıyor.

Derin ortak sükunetin bilge bulunduğu ilçede sessizliği çapraz ferde atışlarının çıkardığı sesler bölüyor.

Yaşlılar ve hastaların tahliyesi düşüncesince gönüllüler devrede

İlçeden boşanmak talip buğulu ve hastaların imdadına ise Ukraynalı iane kuruluşları yetişiyor. Çalışanlarının şişman çoğunluğu fahri bulunan bu iane kuruluşları, Siversk ve benzeşim savaş alanı hattındaki yerleşme birimlerinden rastgele gündüz onlarca sivili boşaltma ediyor.

Her çeşitli tehlikeye karşın bu gönüllüler, boşaltma ettikleri buğulu ve hastaları Donetsk'te mevcut fakat hâlâ tehlikesiz bulunan yerlere naklediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ