USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB barhana fonlarından yararlanmada 'geri itmeler düşüncesince sistem ihdas şartı' talebi

Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) en şişman ikinci takım Sosyalistler ve Demokratlar, Avrupa Birliği'nin (AB) barhana fonlarından sadece art itmeleri aramak düşüncesince hür düzenek kuran devletlerin yararlandırılması talebinde bulundu.

AB barhana fonlarından yararlanmada 'geri itmeler düşüncesince sistem ihdas şartı' talebi
20-10-2021 12:24
Brüksel

İlerici Sosyalistler ve Demokratlar İttifakı Grubu, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e hitaben yazdıkları mektupta, akıbet devirde Avrupa medyasına yansıyan arka itmelere ilişikli olup bitenleri ve ide donör hali hatırlattı.

"Komisyon ve örgen ülkelerden gayrikanuni hudut dışı etmeye ilgili barhana politikalarına bağlı endişeleri ciddiye almalarını yüz kere istedik." denilen mektupta, AB'nin sadece millî makamların arka bildirimlerine dayanmasının kifayetli bulunmadığı vurgulandı.

Mektupta, bulunan bilgilerin millî yetkililerin görevlerini namına getirmediğini gösterdiğine ayraç edilerek, gayrikanuni hudut dışı etmelerin AB hukukuna karşıt bulunduğunun altı çizildi.

Bu sebeple Komisyon'dan yaklaşımını baştan değerlendirmesi, Polonya, Yunanistan ve Hırvatistan örneğinde ihlal prosedürleri başlatması mergup mektupta, şunlar kaydedildi:

"Komisyon'un benzeyen sürede Yunanistan'dan 15,83 milyon avroluk ek barhana finansmanı sağlamanın müşterek koşulu olarak, sınırındaki göçmenlerin arka itilmesini arkasında gelişmek ve engel temdit etmek düşüncesince serbest müşterek düzenek kurmasını istediğini biliyoruz. Bu yaklaşımın, Komisyon arka itmelerin sona erdiğine ilişikli kifayetli iddia elde edene ve sistemik arka itmelerde bulunan devletlerin AB hukukuna birlik adına uymasını sağlayana derece minimal adına topu topu barhana ve dehalet fonlarına uygulanması gerektiğine inanıyoruz."

Mektupta, "duvar örmenin" hal olmadığına ayraç edilerek, "Avrupalıları lekeleyen adamlık dışı arka itme politikası"na akıbet özgülemek düşüncesince mukteza topu topu önlemlerin katılması çağrısı yapıldı.

Geri itmeler

Başta Yunanistan edinmek az daha bazısı AB ülkelerinin mültecileri sınırlarından arka ittiklerine ilişikli haberler, akıbet devirde nice arsıulusal matbuat kuruluşunda degaje biçimde arazi aldı.

Son adına Alman Spiegel dergisi, Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD’nin Monitor programı, Fransız gazetesi Liberation, Sırp gazetesi Novosti ve RTL Hırvatistan Lighthouse Report, SRF Rundscha ve ARD Viyana ofisi kabilinden matbuat kuruluşları, Hırvatistan ve Yunanistan’da 8 aydan müşterek tomar devam eden araştırmalarını yayımladı. Bu haberlerde, arka itmeler ve mültecilere muteber sertlik belgelendi.

Görüntüler ve ifadeler kabilinden kanıtlarla verilen istihbarat üzerinde AB Komisyonu, güzeşte hafta haberlerin "çok ide verici" bulunduğunu belirtti.

AB Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, Yunanistan'ı gayrikanuni arka itmelere ilişikli olup bitenleri araştırmaya çağırdı.

Johansson, temmuzda da Yunanistan'ın mültecileri denizden Türkiye'ye akıllıcasına hoşnutluk dışı arka ittiğini bildirme etmiş, bunun "temel Avrupa değerlerinin ihlali" bulunduğunu söylemişti. Johansson, başkaca Yunan hükümetinin sınırlarına mevrut göçmenleri gayrikanuni biçimde hudut dışı etmeyi durdurması icap ettiğini dile getirmişti.

Geri itmeleri Birleşmiş Milletler (BM) ve nice insanoğlu hakları kuruluşu da gündeme getiriyor. Bu şirketlerin raporlarında, Yunanistan'ın Türkiye ile hudut bölgesi bulunan Meriç'teki esmer sınırlarını geçmeye çalışanlara delik yaşartıcı gaz, basınçlı su ve plastik kurşun kullandığı arazi alıyor.

Şiddetin tanıkları, Yunan hudut birimlerinin aşkın çelim kullanımı, darp, asıl cephane kullanımı, gayrikanuni bakı ve Türkiye'ye dizgesel arka itmeler de karışma aşkın sayıda ahbaplık ihlaline ayraç ediyor.

Tüm kanıtlara, haberlere ve izinli şirketlerin açıklamalarına karşın arka itmelere bağlı istihbarat gelmeye bitmeme ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ