USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB devletleri elektrik tüketimlerini yüzdelik 10 azaltmayı hedefliyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, örgen devletlerde elektrik tüketiminin yüzdelik 10 azaltılmasını, derin saatlerde ise tüketimin mecburi namına yüzdelik 5 düşürülmesini öneri etti.

AB devletleri elektrik tüketimlerini yüzdelik 10 azaltmayı hedefliyor
14-09-2022 18:07
Brüksel

AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve AB Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, AB Komisyonu'nun erke krizine gönül rahatlığı hazırladığı tedbirleri içeren paketin detaylarına bağlı Strazburg'da matbuat toplantısı düzenledi.

Timmermans, Avrupa'daki erke piyasalarında sunma ve istem ortada koyu ortak ahenksizlik bulunduğuna ayraç ederek, "Savaş öncesindeki bereketli ve ehven müstehase yakıtlar periyodunun arka gelmeyeceğini anlamamız gerekiyor." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in enerjiyi ortak tabanca yerine kullandığını kail Timmermans, bu yüzden bölük ve işletmelerin aşkın erdemli erke faturalarıyla karşılaştığını vurguladı.

Timmermans, enerjideki bulunan durumun piyasaların işleyişine bırakılamayacağını Avrupa'da milyonlarca ferdin acele yardıma gerekseme duyduğunu anlattı.

Enerji krizine gönül rahatlığı hazırladıkları dünkü tedbirler dair Timmermans, "Paket, ilk önce Avrupa'nın elektrik tüketiminde yüzdelik 10'luk ortak eksilme getiriyor." sanarak konuştu.

Elektrik tüketimin en hararetli bulunduğu saatlerde tüketimin yüzdelik 5 oranında düşürülmesi gerekeceğini tamlayan Timmermans, sonunda en fiyatlı çalışkanlık yayınlayan natürel gaz santrallerinin elan az çalışacağını ve bunun erke fiyatlarını düşüreceğini anlattı.

Timmermans, elektrik kullanımın hararetli saatlerde yüzdelik 5 azaltılması hedefinin mecburi olacağını vurguladı.

"Fosil mahrukat firmalarından el birliği yardımı isteyeceğiz"

Enerji kriziyle başa büyümek düşüncesince gaz ve elektrik tüketimini azaltmanın ehemmiyetli olduğuna ayraç fail Timmermans, "Talebi azaltma, erke piyasasının baştan dengelenmesine asistan olur. Enerji faturalarını düşürür. Emisyonları azaltır ve bizi Rusya'nın gaz oyunlarına gönül rahatlığı korur." değerlendirmesinde bulundu.

Timmermans, "Paketimiz, Ukrayna'daki savaşın beş altı erke şirketine getirmiş bulunduğu istisnai ortak tomar karları ve gelirleri almak ve baştan darmadağın etmek düşüncesince de ortak düzenek önermektedir." ifadesini kullandı.

Gaz santrallerinin son adım erdemli pres maliyetlerine cemaat bulunduğunu ve elektrik piyasasında tutarları belirlediğini kail Timmermans, "Bu durumda, elan bağan pres maliyetlerine cemaat üreticiler dehşet karlar elde ediyor. Marjinal üreticilerin gelirlerini megavatsaat başına 180 ekü ile sınırlamayı öneri ediyoruz." dedi.

Timmermans, bu seviyenin yenilenebilir kabilinden yatırımlara kar marjı ve envestisman teşviki sağlayacağını belirterek, organ devletlerin bu uygulamayla haneleri ve işletmeleri sübvanse etmek düşüncesince 117 milyara genişliğinde pınar sağlayabileceğini anlattı.

Elektrik sektörü haricinde arazi düzlük müstehase mahrukat firmalarının da bulunan etraf koşullarından aşkın derecede çıkar sağladığına ayraç fail Timmermans, "Fosil mahrukat firmalarından el birliği yardımı isteyeceğiz." ifadesini kullandı.

Timmermans, organ devletlerin bu deposu tüketicileri desteklemekte kullanabileceğini anlattı.

Bu evrede Avrupa'da erke fiyatların erdemli bulunduğunu ve bu krize bedava ortak hal olmadığını vurgulayan Timmermans, "Sadece bu şita değil, doğacak kışlar da ağır olacak." dedi.

Elektrik tutarları sürdürülemez seviyelerde

Üye ülkelerden elektrik tüketimlerini düşürmeye isteklendirme ettiklerini anlatım fail Simson da hararetli saatler düşüncesince yüzdelik 5 tüketimi azaltmaya müteveccih bağlayıcı ortak amaç belirlediklerini bildirdi.

Simson, "Elektrik tutarları sürdürülemez seviyelerde." değerlendirmesinde bulundu.

Yoğun saatleri tespit ve talebi indirmek düşüncesince makul önlemleri organ devletlerin seçeceğine dikkati çekici Simson, bunun AB genelinde fiyatlar üstündeki baskıyı azaltacağını, sunma güvenliği ve fasıla riskini düşüreceğini anlatım etti.

Simson, bağan maliyetle elektrik üreten kuruluşların bulunan vaziyetten iri yarar sağladığını belirterek, "AB çapında, yenilenebilir enerji, çekirdeksel ve linyit kabilinden ayrımlı teknolojilerden elde edilmiş gelirlere megavatsaat başına 180 avroluk ortak fevk hudut getirilmesini öneri ediyoruz." sanarak konuştu.

Buradan sağlanacak kaynağın da tüketicileri desteklemekte kullanılacağını kail Simson, "Yüksek karlar elde fail petrol, gaz ve kömür şirketleri de bu krize gönül rahatlığı çabaların ortak parçası olmalıdır." dedi.

Bu nedenle, müstehase mahrukat dalının ortak tomar karlarını hedefleyen ortak el birliği yardımı alacaklarını özetleyen Simson, bunun adaletli ve oranlı olacağını ve gelecekteki yatırımlar düşüncesince ortak pay oluşturacağını belirtti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ