USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

AB devletleri erke fiyatlarına için eş davranış belirleyemiyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, sonuç devirde çabucak küsurat erke tutarları karşısında uygulanabilecek tedbirler dair geçim sağlayamadı.

AB devletleri erke fiyatlarına için eş davranış belirleyemiyor
26-10-2021 16:19
Brüksel

AB üyesi 27 ülkenin ait bakanları, tabii taş yağı lambası lambası ve elektrik fiyatlarında yaşanmış olan yükselişi ve bu bir hale gönül rahatlığı alınabilecek önlemleri mülaki ballanmak kıl payı Lüksemburg'da müşterek araya geldi.

Toplantı bitiminde açıklamalarda olan AB Komisyonu'nun Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, bakanların erke tutarları dair atılabilecek adımları belirlemeye çalıştığını söyledi.

Simson, sert baş döndürücü bakanın nükleerin yeşil envestisman sınıflandırmasında arazi almasını istediğini tabir ederek, "Her organ ülke, ne erke kaynaklarını kullanacağına kendisi değişmeyen verir. Ülkelerin karbon atıl peyda etmek dair kendilerine saf metodları vardır. Nükleer enerji, bağan karbonlu müşterek erke deposu adına benimseme edilmektedir. Ama burada nükleer atıkların mümkün çevresel tesirleri dair görüşler ayrışıyor." niteleyerek konuştu.

Bazı organ devletlerin elektik tutarları oluşumunda yenilenebilir ile tabii taş yağı lambası lambası kaynaklarının "ayrıştırılmasını" içeren müşterek öneri sunduğunu bildiren Simson, bu ülkelerin, dü fondan istihsal fiyatlarının averajı alınarak elektrik tutarları belirlenmesini istediklerini söyledi.

Simson, "Çeşitli kaynaklardan ayrımlı biçimde fiyatların oluştuğu müşterek sistemin uygulamada kesinlikle uygulanabileceği ve bunun olan elektrik alanı tasarımına hâlâ güzel müşterek alternatifi olup bulunmadığı mükemmel adına kesin değil." dedi.

Söz konusu teklife gönül rahatlığı olan ortalık tasarımını destekleyen baş döndürücü sayıda şehir bulunduğunu aktaran Simson, "Mevcut modelin değiştirilmesi ortalık öngörülebilirliğini, rekabetçiliği ve yeşil dönüşümü riske sokabilir. Elektrik üretimindeki olan model, değme devir bildirme ve talebi müşterek araya getiriyor." ifadelerini kullandı.

Simson, AB üyesi bazısı devletlerin eş tabii taş yağı lambası lambası hazırlık sözleşmeleri yapılmasını istediğini, bu sistemin de mümkün kâr ve hasarlarının değerlendirilmesi icap ettiğini kaydetti.

"Yenilenebilir ve nükleerin erke istiklaline ve ilkim hedeflerine yardım sağlayacağına inanıyoruz"

AB Dönem Başkanı Slovenya'nın Altyapı Bakanı Jernej Vrtovec de Avrupa'nın hava dostu ve enerjide hür olması hedefini yakalaması düşüncesince yenilenebilir enerjiye hâlâ müşterek tomar envestisman yapılması icap ettiğini söyledi.

Vrtovec, yapılacak yatırımlara karşın erke ihtiyacının hoppadak yenilenebilir kaynaklardan sağlanamayacağını, Avrupa'da elektrik üretiminde nükleer teknolojilerin de kullanılması icap ettiğini kaydetti.

Toplantıda nükleer enerjinin koyu biçimde tartışıldığını tabir fail Vrtovec, bazısı ülkelerin, AB Komisyonu'nu nükleerin bölümlendirme çalışmalarını hızlandırmaya çağırdığını aktardı.

Vrtovec, "AB üyesi sert baş döndürücü şehir etraflıca vadede nükleer enerjinin çözümün müşterek parçası bulunduğunu düşünüyor. Biz yenilenebilir ve nükleerin erke istiklaline ve ilkim hedeflerine yardım sağlayacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AB devletleri erke tartışmalarında gruplaştı

AB devletleri ortada erke tartışmalarında ayrışık gruplaşmalar dikkati çekiyor.

Mevcut sistemde AB'deki global elektrik fiyatı, mecmu elektrik talebini istikbal etmek düşüncesince gerekseme mahsus akıbet müstahsil kabilinden ve çoğu kez tabii taş yağı lambası lambası santrallerince belirleniyor.

Almanya, Hollanda, Avusturya, Lüksemburg, Danimarka, Finlandiya, Estonya, İrlanda ve Letonya küsurat erke fiyatlarına gönül rahatlığı AB elektrik dalının düzeltilmiş edilmesine gönül rahatlığı çıkıyor. Enerji fiyatlarının ilkbaharda sayı farkı seviyelere dönmesinin gözleyen bu ülkeler, AB taş yağı lambası lambası ve elektrik piyasalarının etraflıca zamanlarda ve aşamalı biçimde düz yazı edildiği, erke piyasalarının tasarımına müdahalenin baş döndürücü tetik düşünülmesi icap ettiğini düşünüyor.

Fransa, İspanya, Yunanistan, Çekya ve Romanya kadar devletler AB tabii taş yağı lambası lambası ve elektrik piyasalarının ıslah edilmesi ve elektrik üretimindeki pınar fiyatlarının ayrıştırılması icap ettiğini savunuyor.

Başını Fransa'nın çekmiş olduğu 10'a andıran ülke, nükleer santrallerin önemine ayraç ediyor. Bu ülkeler, nükleer erke santrallerinin AB sürdürülebilir ve yeşil mali envestisman sınıflandırmasında arazi almasını arzu ediyor.

Aralarında Polonya ve Macaristan'ın bulunmuş olduğu bazısı ülkeler, erke fiyatlarındaki yükselişten AB'nin hava dostu dönüşümünü sağlamayı hedefleyen Avrupa Yeşil Mutabakatı ile ait düzenlemeleri mesul tutuyor.

Aralarında İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan'ın da arazi almış olduğu bazısı devletler de erke fiyatlarının çabucak düşürülmesi düşüncesince sert tedbirler uygulanmasını, müşterek biçimde piyasalara ve fiyatlara karışma edilmesini istiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ