USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB, güvenliğini artırmak, bağımlılığını ıskat etmek düşüncesince elan baş döndürücü hata alacak

AB Liderler Zirvesi'nin bitiminde piyasaya çıkan Versay Bildirisi'nde "savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesi", "enerji bağımlılıklarının azaltılması" ve "daha sert hesaplı asliye düz yazı edilmesine" müteveccih kararlar duyuruldu.

AB, güvenliğini artırmak, bağımlılığını ıskat etmek düşüncesince elan baş döndürücü hata alacak
12-03-2022 09:00
Brüksel

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Fransa'da icra ettikleri şahika toplantısının peşi esna yayımladıkları bildiride Rusya'nın Ukrayna saldırısının Avrupa'daki güvenlik yapısını değiştirdiğini belirterek, "savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesi, enerji bağımlılıklarının azaltılması ve berk birlikte hesaplı asliye düz yazı edilmesi" düşüncesince kararlar aldı.

AB liderlerinin Versay Bildirisi'nde AB'nin Ukrayna halkını bekâr bırakmayacağı, Rusya ve Belarus'a müteveccih baskının artırılacağı vurgulandı.

Ukrayna'nın 28 Şubat'ta üyelik başvurusu yapmasının peşi esna bu ülkenin Avrupa alternatifini strateji etmesinin destekleneceği, AB Konseyi'nin Moldova ve Gürcistan'ın meydana getirdiği üyelik başvuruları kendince da AB Komisyonundan düşünce istediği kaydedildi.

"Rusya'nın açmış olduğu harp Avrupa tarihinde tektonik birlikte değiş oluşturmaktadır." denilen bildiride, Avrupa ülkelerinin özlük güvenlikleri ve Avrupa'nın egemenliği, bunun birlikte bağımlılıklarının azaltılması düşüncesince henüz çok hata kabul etme kararını verdiği anlatım edildi.

Bu kararlar "savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesi", "enerji bağımlılıklarının azaltılması" ve "daha berk hesaplı asliye düz yazı edilmesi" başlıkları altında sıralandı.

Savunmaya henüz çok yatırım

"Savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesi" başlığında Aralık 2021'de Avrupa ülkelerinin mühim özerkliği açık açık tezyit anlamında almış olduğu karara irsal yapılarak transatlantik ilgiler ve AB-NATO teşrikimesai ile AB'nin değişmeyen almada özerkliğinin altı çizildi.

AB'nin çelimli olmasının NATO'ya tamamlayan olabileceği vurgulanan bildiride, AB ülkelerinin savunmaya ve yenilikçi teknolojilere henüz çok envestisman yapması gerektiği kaydedildi.

Bunun düşüncesince mühim eksiklikleri belirleyerek defans harcamalarının artırılması, örgen devletler ortada eş planlar ve eş alımlarla iş birliklerinin geliştirilmesi, eleştiri ve yükselen teknolojilere envestisman yapılması, KOBİ'ler de müdahale edinmek az daha defans sanayisinin güçlendirilmesi gerektiği anlatım edildi.

Ayrıca siber bölgede dayanıklılığın kuvvetlendirilmesi, bunun düşüncesince altyapının geliştirilmesi, dezenformasyonla mücadelenin artırılması, gök sanayisinin güçlendirilmesi az daha unsurlara ayraç edildi.

AB liderleri, bildiride AB Komisyonunun defans yatırımlarının nerelere yönlendirilmesi gerektiği üstüne Avrupa Savunma Ajansı ile eş güdüm süresince mayıs ortasına derece çözümleme hazırlamasını, burada Avrupa savunmasının endüstri ve teknolojik temelinin güçlendirilmesi düşüncesince tavsiyeler sunmasını istedi.

Bildiride ayrımsız vakitte AB'nin ortaklarının Avrupa Barış Fonu'nun kullanımının artırılması da müdahale edinmek az daha tamamı araçlarla destekleneceği vurgulandı.

Enerjide bağımlılık düşürülecek

"Enerjide bağımlılığın azaltılması başlıklı" bölümde AB'nin 2050 yılı hava hedefleri kapsamında iddialı hedefler belirlediği kaydedildi.

Bildiride "Mevcut boyut enerji kaynaklarımızın güvenliğini elbette sağladığımıza değgin şümullü birlikte baştan değerlendirmeyi gerektiriyor." ifadesi kullanıldı.

Rus gaz, yer yağı ve kömürüne bağımlılıktan en endamsız müddette kademeli halde çıkılmasında uzlaşıldığına ayraç edilen bildiride, örgen devletlerin enerji kaynakları tercihlerinde taşıl yakıtlara bağımlılıklarını çabucak azaltması gerektiği belirtildi.

Doğal kavara bildirme kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve sıvılaştırılmış saf kavara (LNG) rotalarının kullanması ile Avrupa'da müvellidülma dalının geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Yenilenebilir enerji yatırımlarına ve bunların lisans süreçlerine gayret verilmesinin önemine ayraç edilerek, Avrupa'daki kavara ve yalıtım bağlantılarının kuvvetlendirilmesi gerektiği kaydedildi.

Bildiride enerji verimliliğinin artırılması gerektiğine özen çekildi. Depolarda tam ölçüde saf kavara olmasını iletmek ve eş dolum operasyonları üstüne çalışılacağı tamlanan bildiride, yalıtım piyasalarının faaliyetinin gözlemleneceği anlatım edildi.

Ekonomik asliye kuvvetlendirilecek

"Daha berk hesaplı asliye düz yazı edilmesi" başlıklı bölümde Tek Pazar'ı tamamlamaya ve güçlendirmeye bitmeme edileceği vurgulandı.

Bildiride Avrupa'nın hesaplı temelinin henüz dayanıklı, rekabetçi, yeşil ve sayısal geçişlere akıllıca bir duruma getirileceği, mühim bağımlılıkların azaltılacağı belirtildi.

Kritik kaba maddeler üstüne AB'nin mühim ortaklıklar yapacağına, mühim ambarlama ve kaynakların velut kullanımına yöneleceğine ayraç edilerek, çipler üstüne bildirme zincirinin çeşitlendirileceği vurgulandı ve AB'nin bu bölgeye henüz çok envestisman yapacağı, üretimini artıracağı kaydedildi.

Bildiride nebat bazlı protein üretimi artırılarak ithal asliye ekincilik ürünlerine ve girdilere bağımlılığın azaltılacağı, besin güvenliğinin iyileştirileceği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Konyaspor3741-11
15MKE Ankaragücü3740-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ