USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB Komisyonu 2021 Türkiye Raporu'nu açıkladı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun 2021 Genişleme Paketi kapsamında toprak düzlük "Türkiye Raporu" kamuoyuyla paylaşıldı.

AB Komisyonu 2021 Türkiye Raporu'nu açıkladı
19-10-2021 20:29
Brüksel

AB Komisyonunun sözlü devletler Türkiye, Sırbistan, Karadağ, Kuzey Makedonya ve namzetlik başvurusunda mevcut Bosna Hersek ve Kosova'ya değgin kâr değerlendirmelerin toprak almış bulunduğu 2021 Genişleme Paketi, AB Komisyonunun Komşuluk ve Genişlemeden mesul üyesi Oliver Varhelyi kabilinden duyuruldu.

Türkiye ile ait adına demokrasi, esas haklar, ilçe az daha mevzularda esbak senelerde açıklayan raporlarda toprak maruz eleştiriler bu sene da tekrarlandı. Göç politikası, ekonomi, hava az daha başlıklarda ise Türkiye erinç müspet ifadelere toprak verildi.

Göç ve dehalet politikası

Raporda Türkiye'nin barhana ve dehalet politikası dair müşterek hacim tekâmül kaydettiği aktarılarak, 18 Mart 2016 günlü AB-Türkiye mutabakatının kâr vermeye bitmeme ettiği, Türkiye'nin Doğu Akdeniz güzergahı süresince barhana akışını çalışan halde yönetmekte anahtar gösteriş oynamayı sürdürdüğü tespiti yapıldı.

Bu ifadelere mukabil 18 Mart Mutabakatı'nda AB'nin üzerinde sakıt yükümlülükler erinç kıymetlendirme yapılmadı.

"Mülteciler ve memleket zarfında yerinden edilenler" başlığında "Türkiye, arızi dulda altındaki kestirmece 3,7 milyon Suriyeli ile arsıulusal dulda statüsüne erbap olanlar yahut müracaatta bulunanlar da engelleme kazanmak az daha 320 binden müşterek tomar Suriyeli olmayanlardan oluşan dünyanın en şişman sığınmacı nüfusuna ev sahipliği gerçekleştirmek düşüncesince koskoca çabalarını sürdürdü." değerlendirilmesi toprak aldı.

Güvenlik, defans ve aut politika

Raporda, Türkiye'nin uç zarfında ve haricinde düzenlilik operasyonları icra ettiği anımsatılarak, "Sınır bölgelerinde düzenlilik durumu, AB'nin yıldırı eylemlerine müdahil kişi, kadro ve firmalar sıralamasında toprak meydan PKK'nın tekrarlayan yıldırı eylemleri zımnında belirsizliğini koruyor. AB, PKK'nın saldırılarını belirgin müşterek biçimde kınadı ve kurbanların aileleriyle el birliği zarfında bulunduğunu tabir etti." denildi.

"Türkiye'nin tedricen henüz iddialı bulunan aut politikası, ilkin Kafkasya, Suriye ve Irak'taki askeri harekata verdiği dayanaklık etmek nedeniyle, AB'nin Ortak Güvenlik ve Dış Politikası kapsamındaki AB öncelikleriyle çelişmeye bitmeme etti." ifadelerine toprak maruz raporda AB'nin Türkiye ile 'istikrarlı ve gönençli müşterek Suriye' hedefini paylaştığına ayraç edildi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde "kendi askeri faaliyetini" yürüttüğü kaydedilen raporda "Aynı sürede Türkiye, esas hizmetlerin sunumunu artırmıştır ve yıldız Suriye'deki enfrastrüktür ağlarını genişletti." tespiti yapıldı.

Çok taraflılığı destekleyen Türkiye'nin Birleşmiş Milletler, NATO ve AB kabilinden önderlik edilen 9 arsıulusal sulh ve müşahede misyonuna katıldığının altı çizildi. Türkiye'nin Afrika'ya müteveccih hususi müşterek ehemmiyet atfetmeye bitmeme ettiği, nice zorluğa mukabil Amerika düşüncesince ehemmiyetli müşterek kuma olmayı sürdürdüğü, Mısır ve Suudi Arabistan ile ilişkilerini geliştirdiği, Libya'daki dünkü dalavere ile hemen yazışma kurduğuna değinildi.

Kamu yönetimi, yargı, demokrasi

Raporda Türkiye'nin demokratik müesseselerinin işleyişinde ağır nekais olduğu, raporlama zamanında demokratik tedenni ve dip politik kutuplaşmanın bitmeme ettiği, çırçıplak camianın daima müşterek baskıyla erinç karşıya kalmış bulunduğu savunuldu.

Kamu yönetimi reformu dalında raporlama zamanında rastgele müşterek tekâmül kaydedilmediğinin öne sürüldüğü raporda, "idarenin matematik verebilirliği ve insanoğlu kaynakları yönetimi mevzusundaki endişelerin bitmeme ettiği, ıslah düşüncesince politik iradenin hala fire olduğu, yönetimin siyasallaşmayı sürdürdüğü" iddiaları toprak aldı.

Raporda ilçe sistemi "hazırlık aşamasında" halinde nitelenerek, "Yolsuzlukla uğraş dair Türkiye, hazırlıkların er müşterek etabında kalık ve raporlama zamanında tekâmül kaydetmemiştir." denildi.

Türkiye'nin örgütlü suçla mücadelede müşterek dereceye derece mücehhez bulunduğu ve hudutlu tekâmül kaydettiğinin aktarıldığı raporda dehşet çözüm esnasında getirilen önlemlerin çoğunun yürürlükte kalmaya bitmeme etmiş bulunduğu belirtildi.

Salgın, Doğu Akdeniz, iklim

Türkiye'de dünkü tip koronavirüse (Kovid-19) erinç dölleme oranının yüzdelik 71 yöresinde olduğuna uyanıklık çekilerek, "Türkiye, iç talebi bırakmak ve salgının kazançlı yansımalarını altüst etmek düşüncesince ehemmiyetli önlemler aldı." denildi.

Doğu Akdeniz'de 2020 senesinde huzursuzluğun arttığı, bu sene başlangıcında ise düşmüş bulunduğu belirtildiği raporda, şu ifadeler kullanıldı:

"AB, Doğu Akdeniz'de kararlı ve emin müşterek ortamda Türkiye ile iş donanmasına dayalı, çapraz üstünlük sağlayıcı müşterek birlikteliğin geliştirilmesine müteveccih izlemsel müşterek çıkarı bulunduğunu müşterek defa henüz tasdik etti. AB, AB Konseyi kabilinden belirlenen koşullara yayımcı olarak, müşterek paradigma kuma menfaat dalında Türkiye ile aşamalı, oranlı ve aksine çevrilebilir müşterek biçimde alım satım kurmaya müheyya bulunduğunu tabir ederek AB-Türkiye ilişkilerinde henüz müspet müşterek devim bilimi kurmayı önerdi. Bu bağlamda iklim, barhana ve düzenlilik hikayelerinde yukarı dozaj diyaloglar gerçekleştirildi ve bunu geçenlerde keyif mevzulu diyalog izleyecek."

Türkiye’nin mahal ve hava değişikliği dalında müşterek hacim mücehhez bulunduğu tamlanan raporda, Paris İklim Anlaşması’nın onaylanması, atılan dalavere kapasitesi, atılan su arıtımı ve mevzuat uyumu az daha bölgelerde tekâmül gösterdiği tabir edildi.

Ekonomik durum

Raporda, "Türkiye ekonomisi ince gelecek düzeydedir fakat raporlama zamanında rastgele müşterek tekâmül kaydedilmemiştir. Ekonominin işleyişi ile ait ağır endişeler bitmeme etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'de yetkililerin iç talebi bırakmak ve Kovid-19'un kazançlı etkilerini hafifleştirmek düşüncesince "büyük ve enli şümullü müşterek paradigma önlem" aldığına ayraç edilen raporda, bahis konusu önlemler kararında Türkiye'nin, kazançlı krizden aceleci müşterek biçimde çıkmış bulunduğu ve 2020'nin üçüncü çeyreğinde bunalım evveliyat seviyelere eriştiği kaydedildi.

Raporda, Türkiye'de makroekonomik politikanın kredilere aşırı müşterek tomar değgin olduğu, direkt akçeli desteklerin hudutlu ölçüde uygulanmış bulunduğu belirtildi. Geçen yılki akçasal genişlemenin Tük lirasını zayıflattığı öne sürülen raporda, bunun enflasyonu ve dolarizasyonu yükselttiği, portföy çıkışına illet bulunduğu tez edildi.

Raporda, servet politikasının 2020 yılı sonbaharında sıkılaştığı fakat dünkü Merkez Bankası Başkanı'nın 4 ay sonradan görevden alınmasının akçeli piyasaları istikrarsızlaştırdığı savunuldu. Kayıt dışı ekonominin bunalım esnasında gerilediğine ayraç edilen raporda, halen ekonominin şişman müşterek bölümünün pırtı dışı bulunduğu tabir edildi.

Raporda, bankacılık dalının güzel müşterek kapital yapısına erbap olmaya bitmeme etmiş bulunduğu vurgulandı. Salgının işgücü piyasasını negatif etkilediği anımsatılan raporda, istihdam düzeyinin Kovid-19 zımnında gerilediği tabir edildi.

Raporda, Türkiye'nin AB içerisindeki rakiplik baskısı ve alışveriş güçleri ile başa çıkacak kapasitesine algı dair güzel derecede müşterek tedarik düzeyine erbap bulunduğu belirtildi. Eğitime erişimin geliştirilmesinde tekâmül kaydedildiği tabir edilen raporda, ARGE'ye yatırımın çoğalma gösterdiğine ayraç edildi.

Enerji

Raporda, Türkiye'nin erke kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve yenilenebilir erke dalının geliştirilmesi dair tekâmül kaydettiğine uyanıklık çekildi.

AB'nin Türkiye'nin aut ticaretinde payının müşterek hacim arttığı tabir edilen raporda, Türkiye'nin esmer servet ibra ve terörün finansmanı ile mücadeleyi düzenleyen kanuni çerçevesini iyileştirdiği vurgulandı.

Raporda, Türkiye'nin mahveden ve sağlığın korunmasına değgin mevzuat uyumu açısından güzel müşterek tedarik düzeyine eriştiği tabir edildi.

Türkiye'nin AB-Türkiye Gümrük Birliği kapsamındaki yükümlülüklerinden sapmaları bulunduğu tez edilen raporda, Türkiye'nin jeopolitik risklere ve global finansman koşullarındaki değişikliklere sunulan kalmış bulunduğu belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ