USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB Konseyi Başkanı Michel: Güvenli birlikte Ukrayna olmadan, emin birlikte Avrupa eyitmek imkansız

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de temaslarda mevcut Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, "Müreffeh ve emniyetli müşterek Ukrayna olmadan, gönençli ve emniyetli müşterek Avrupa buyurmak imkansızdır." dedi.

AB Konseyi Başkanı Michel: Güvenli birlikte Ukrayna olmadan, emin birlikte Avrupa eyitmek imkansız
20-01-2023 09:06
Kiev

Michel, temaslarda mevcut olmak düşüncesince geldiği Kiev'de, Ukrayna Parlamentosu'nda konuştu.

Charles Michel, Kiev sahasına ilişkin Brovari kentinde 18 Ocak'ta sabahleyin saatlerinde meydana mevrut helikopter kazasında, Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy'nin ortada bulunmuş olduğu 14 ferdin yaşamını kaybetmesinden çevre koyu sıkıntı duyduğunu tabir etti.

Rusya-Ukrayna savaşının bitmeme ettiğini hatırlatan Michel, Rus ordusunu Ukrayna'da sivillere müteveccih roket saldırıları düzenlemekle suçladı.

Rus saldırılarının elden Ukrayna'yı değil, AB'nin de değerlerine yıldırma yarattığını korumak için gayret sarfeden Michel, "Bugün size, Ukrayna halkına, Ukraynalıların beraberinde olduğumuzu bildirmek düşüncesince geldim." niteleyerek konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'yı kontrolü dibine edinmeyi amaçladığını tabir fail Michel, "Bu takip güzel olmayacak. Ukrayna yıkılmaz, Ukrayna gururlu, çelimli ve cesurdur." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'nın AB ile entegrasyonu periyodunun bitmeme ettiğini kaydeden Michel, bu süreçte Ukrayna kısmına dayanak noktası vermeye bitmeme edeceklerini aktardı.

Geçen sene Ukrayna'ya AB üyeliği düşüncesince namzet dünya statüsü verdiklerini hatırlatan Michel, bu ülkenin mükemmel müşterek AB üyesi olması düşüncesince hararetli güç harcama edeceklerini belirtti.

AB yerine Ukrayna'ya 2023 senesinde toplanmış 18 bilyon avroluk müşterek mali desteği sağlayacaklarını tabir fail Michel, Ukrayna'ya dayanak noktası düşüncesince başkaca 11 bilyon avroluk müşterek defans fonu oluşturduklarını kaydetti.

AB yerine başkaca 15 bin Ukraynalı askere savaş eğitimi vermeyi kararlaştırdıklarını dile getiren Michel, Avrupa'dan Ukrayna'ya tabanca yardımının da sürdüğünü aktardı.

Michel, "Önümüzdeki haftaların (cephede) hakkıyla belirleyici olacağını biliyoruz. Bu nedenden dolayı şimdi çok iklim defans sistemine, şimdi derinliğine menzilli füzelere ve tanklara ihtiyacınız mevcut ve onlar şimdiden lazım." dedi.

Savaş dolayısıyla Ukrayna'nın ağırbaşlı dokunca gördüğünü kaydeden Michel, bu mevzuda mesul her insanın yargılanması ve Rusya'ya dirlik yaptırımların sürdürülmesi icap ettiğini vurguladı.

Ukrayna'nın güvenliğinin Avrupa düşüncesince akıbet etap ehemmiyetli bulunduğunu bildiren Michel, "Müreffeh ve emniyetli müşterek Ukrayna olmaksızın gönençli ve emniyetli müşterek Avrupa buyurmak imkansızdır. hür müşterek Ukrayna olmaksızın engellenmeyen müşterek Avrupa olamaz. Geleceklerimiz sonsuza sincap bağlantılı." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ