USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB Kovid-19'un toy varyantına üzerine uyardı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, dünkü insan koronavirüsün (Kovid-19) B.1.1.529 varyantıyla ait acele müşterek uyartı yayınladı.

AB Kovid-19'un toy varyantına üzerine uyardı
26-11-2021 18:59
Brüksel

Von der Leyen icra ettiği matbuat açıklamasında dünkü varyantın beş altı ay zarfında topu topu dünyaya yayılabileceği endişesini dile getirdi.

Virüsün görüldüğü bölgelerden gelenlerin sert karantina kurallarına uyması icap ettiğini tabir fail von der Leyen, bilgi müşterilerini ve aşılama üreticileri ile gestalt kendisince konuştuğunu, onların da ilişik varyantın arsıulusal yayılmasını karşılamak düşüncesince bu tedbirleri desteklediklerini belirtti.

Von der Leyen, "Henüz olmadıysanız lütfen en çelimsiz müddette aşılama olun. Daha çok aşılama ve kuvvetlendirme dozu olma zamanı." dedi.

Von der Leyen, şimdi ilk icra ettiği açıklamada Afrika'nın güneyinden AB'ye uçuşların durdurulması önerisinde bulunmuştu.

Yeni varyant

Güney Afrika ve Botsvana'da 9 şahıslarda tanıdık B.1.1.529 varyantı, "süper varyant" yerine nitelendiriliyor ve 32 mutasyona cemaat bulunduğu biliniyor.

Şimdilik ceninisakıt görülme sıklığına cemaat bu varyanta dirlik bulunan aşıların sansasyonel olup olmadığına bağlı tetkikat sürüyor.

Türkiye, dünkü değişke hâlâ belirleme edilmeden ilk 15 Kasım'dan itibaren Güney Afrika'ya uçuşları durdurmuştu.

Kısa müddet ilk varyantın Belçika'da da müşterek şahıslarda görüldüğü açıklanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ