USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

AB liderleri gaz ve elektrik piyasalarının incelenmesini istedi

Avrupa Birliği (AB) üyesi dünya liderleri, kalan erke tutarları dolayısıyla AB Komisyonunun natürel gaz ve elektrik piyasalarının işleyişini incelemesini arzu etti.

AB liderleri gaz ve elektrik piyasalarının incelenmesini istedi
22-10-2021 08:18
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Brüksel'de meydana gelen AB Liderler Zirvesi'nin geçmiş çağ oturumlarının tamamlanmasının ardından, enerji fiyatlarındaki artışla ilişik meyve bildirisi kamuoyuyla paylaşıldı.

Liderlerin, erke fiyatlarında akıbet çağda yaşanmış olan artışın yurttaşlar ve işletmelere tesirini ele almış bulunduğu tabir edilen bildiride, AB Komisyonunun kalan erke fiyatlarına dirlik endamsız ve etraflıca vadede uygulanabilecek tedbirleri içeren paketinin hayır bulunduğu belirtildi.

Bildiride, AB Konseyinin, Komisyonu gaz ve elektrik piyasalarının işleyişi ile Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) sayesinde Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) piyasasını incelemeye çağırdığı, AB Komisyonunun bahis konusu araştırmaların peşi sıra erke dalında ticari uygulamaların elan eş tomar kombinezon gerektirip gerektirmediğini değerlendireceği tabir edildi.

Üye devletlerin endamsız vadede donsuz piyasaya iane iletmek ve şirketleri müzaheret etmek düşüncesince AB Komisyonu paketindeki seçeneklerden yararlanabileceklerine dikkatin çekilmiş bulunduğu bildiride, Komisyon ve Konseyin erke fiyatlarının uygun seviyelerde bulunmasına katkıda bulunmak, AB erke sisteminin ve iç erke alanının dayanıklılığını artırmak, erke sunma güvenliğini iletmek ve hava dostu dönüşümü müzaheret etmek az daha unsur devletlerin farklılıklarını ve hususi durumlarını hücre meydan mutedil ve etraflıca vadeli tedbirleri değerlendireceği aktarıldı.

Bildiride, Avrupa Yatırım Bankasından, gelecekteki riskleri dökmek düşüncesince erke dönüşümüne yatırımı hızlandırmanın yollarını araştırmasının istem edilmiş bulunduğu kaydedildi.

Aralık zirvesinde de erke görüşülecek

AB üyesi devletlerin erke bakanlarının 26 Ekim'de yılgı derinti yapacakları anlatılan bildiride, bakanların emek harcamayı sürdürecekleri, liderlerin hali izlem edecekleri ve açıklık ayındaki AB Liderler Zirvesi'nde erke mevzusunun gene ele alınacağı tabir edildi.

AB Komisyonu, güzeşte hafta unsur devletlerin kalan erke fiyatlarına dirlik Birlik hukukuyla mevzun uygulayabilecekleri tedbirleri içeren eş paket açıklamıştı.

Paket, erke fiyatlarındaki artışa dirlik unsur devletlere endamsız vadede elektrik ve gaz faturalarını erteleme, hanelere direkt ifa ika ve mevhibe indirimi kabilinden tercihler içeriyordu. Söz konusu paket etraflıca vadede yenilenebilir yatırımların artırılmasını, devletlerin kuma natürel gaz hazırlık etmelerini ve gaz stoku tekvin ihtimallerini kapsıyordu.

Kış aylarında Avrupa ülkelerinin natürel gaz talebinin elan da artarak çoğalması ve elektrik fiyatlarının elan eş tomar yükselmesi bekleniyor.

Avrupa'da tüketiciler kalan natürel gaz ve elektrik fiyatlarından yakınma ediyor.

AB devletleri ortada erke tartışmalarında muhtelif gruplaşmalar dikkati çekiyor.

Başını Fransa'nın çekmiş bulunduğu 10 yöresinde şehir çekirdeksel santrallerin önemine dikkati çekiyor. Bu ülkeler, çekirdeksel erke santrallerinin AB sürdürülebilir ve yeşil mali envestisman sınıflandırmasında arazi almasını istem ediyor.

Polonya ve Macaristan kabilinden kimi ülkeler, erke fiyatlarındaki yükselişten AB'nin hava dostu dönüşümünü sağlamayı hedefleyen Avrupa Yeşil Mutabakatı ile ilişik düzenlemeleri mesul tutuyor.

İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan kabilinden devletler erke fiyatlarının çabucak düşürülmesi düşüncesince demir tedbirler uygulanmasını, eş biçimde piyasalara engelleme edilmesini istiyor.

Almanya, Hollanda ve Avusturya kabilinden devletler ise erke fiyatlarındaki artışın iare olduğunu, doğacak sene piyasaların normale döneceğini ve fiyatların azalacağını, bu bir hale aşırı kaba biçimde engelleme edilmesinin erke piyasaları işleyişine ağırbaşlı dokunca verebileceği görüşünü taşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ