USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB, Polonya ve Bulgaristan'a gaz akışını kesen Rusya'yı 'şantaj' yapmakla suçlad

Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın Polonya ve Bulgaristan'a gaz sevkiyatını kesmesini "haksız ve onama edilemez" buldu ve şantaj adına nitelendirdi.

AB, Polonya ve Bulgaristan'a gaz akışını kesen Rusya'yı 'şantaj' yapmakla suçlad
27-04-2022 11:54
Brüksel

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rus erke firması Gazprom'un birtakımı AB üyesi devletlere gaz akışını kesmesinin peşi sıra açıklamada bulundu.

Gazprom, Polonya ve Bulgaristan'a gaz sevkiyatını durdurdu

Gazprom'un biricik yönlü yerine Avrupa'daki müşterilere gaz tedarikini durdurduğuna ayraç fail von der Leyen, bunun Rusya'nın doğal gazı hissedar şantaj uzlaştırıcı yerine kullanmaya müteveccih girişimi bulunduğunu söyledi.

Von der Leyen, Rusya'nın Polonya ve Bulgaristan'a gaz akışını kesmesinin "haksız ve bildirme edilemez" olduğuna dikkati çekti.

Bu durumun Rusya'nın inanılmaz hissedar gaz tedarikçisi bulunduğunu hissedar kat elan ortaya koyduğunu anlatım fail von der Leyen, "Bu senaryoya huzur hazırlıklıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Von der Leyen, AB üyesi eksiksiz ülkelerle benzeyen dek biçiminde olduklarını, seçenek teslimatlar ve cins bulunan en dobra ambarlama seviyelerini getirmek düşüncesince çalıştıklarını kaydetti.

AB ülkelerinin hakeza hissedar senaryo düşüncesince aceleci boyut planları oluşturduğunu özetleyen von der Leyen, bu çerçevede gaz eş güdüm toplantısı yapıldığı bilgisini verdi.

Von der Leyen, AB ülkelerinin bu bir hale eş karışma planı hazırladıklarını belirtti.

Doğal gazda seçenek kaynaklar anımsamak düşüncesince arsıulusal ortaklarla çalışmaya bitmeme edeceklerini bildiren von der Leyen, "Avrupa'da erke sunma güvenliğini getirmek düşüncesince Avrupa ve evren liderleriyle çalışmaya bitmeme edeceğiz." ifadesini kullandı.

Von der leyen, bu vaziyetten etkilenen AB üyesi ülkelerle bütünlük ve el birliği içinde olduklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ