USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB, Rusya'ya elan çok yaptırıma hazırlanıyor

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'ya müteveccih elan çok kazançlı müeyyide uygulanacağını kaydetti.

AB, Rusya'ya elan çok yaptırıma hazırlanıyor
04-03-2022 23:13
Brüksel

AB üyesi devletlerin dışişleri bakanları, Amerika Dışişleri Bakanı Blinken, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly'nin yanı esna NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in katılımıyla Brüksel'de ortak araya geldi. Toplantıya, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da videoteyp konferansla bağlandı.

Toplantı bitiminde basına izah işleyen Borrell, Amerika ve AB ülkelerinin Rusya'ya gönül rahatlığı beraberce şimdiye genişliğinde onama edilen en açık şümullü müeyyide paketini uygulamaya koyduklarını anlattı.

Rusya'ya gönül rahatlığı konuşu yaptırımlar ne adım çalışan olabilir?Rusya’nın en şişman şirketlerinde bedel kayıpları yüzdelik 99’a ulaştıG7 ülkelerinden Rusya'ya yaptırımlara bitmeme kararıRusya’dan büsbütün ayrılan ecnebi şirketlere hızlandırılmış batkınlık süreci uygulanacakAB, 7 Rus bankasını SWIFT'ten çıkardı

Bu etapta Rusya