USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB: Türkiye, Ukrayna ile Rusya ortada diplomasi dalında aşırı nesne yaptı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki diplomatik çabalarını takdirle karşıladıklarını, NATO üyesi kendisine bu mevzuda ehemmiyetli gösteriş oynadığını bildirdi.

AB: Türkiye, Ukrayna ile Rusya ortada diplomasi dalında aşırı nesne yaptı
18-03-2022 15:35
Brüksel

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, günlük matbuat toplantısında, Rusya'ya makbul yaptırımlarda Türkiye ve Körfez ülkelerinin pozisyonuyla ilgilendiren müşterek suali yanıtladı.

Türkiye, sulh düşüncesince uzay gemisi diplomasisini yoğunlaştırıyorTarihi Görüşme ve Türkiye'nin Artan Etkisi

"Türkiye'nin kemiksiz tavrını takdirle karşılıyoruz. Türkiye bu mücadelesi kınarken tavrını açık açık ortaya koydu." diyen Stano, Türkiye'nin ayrımsız sürede arabulucu namına da gösteriş oynadığını hatırlattı. Stano, şunları söyledi:

"Rusya'nın işgalinden sonraları Rus ve Ukraynalı dışişleri bakanları arasındaki önce görüşmeyi de Türkiye birleştirme etti. Bu, baş döndürücü önemliydi. Türk Dışişleri Bakanı benzeyen sürede Moskova ve Lviv'e gitti. Türkiye müşterek kuma ve NATO üyesi namına ehemmiyetli gösteriş oynamıştır. Her devir şurası söyledik. Ortağımız bulunan ülkeler, bizimle etkin devletler yapabildikleri bölgelerde arsıulusal baskıya katkıda bulunmada ehemmiyetli gösteriş oynamaktadır. Türkiye arabulucu rolünü oynayarak diplomasi dalında baş döndürücü nesne yaptı."