USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

AB üyesi 9 diyar elektrik sahasının revizyonuna hakkında çıktı

Avrupa Birliği üyesi 9 ülke, gaz ve elektrik fiyatlarındaki artışla uğraş düşüncesince AB elektrik dalının işleyişinin değiştirilmesine huzur bulunduğunu açıkladı.

AB üyesi 9 diyar elektrik sahasının revizyonuna hakkında çıktı
02-12-2021 11:05
Brüksel

AB üyesi 27 ülkenin erke bakanlarının küsurat erke fiyatlarını ahbaplık etmek az daha dakika Brüksel'de gerçekleştireceği güruh öncesinde, Almanya, Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, İrlanda, Lüksemburg, Letonya ve Hollanda kuma deklerasyon yayımladı.

AB Komisyonunun küsurat erke fiyatlarına dirlik uygulanabilecek muhtelif tercihler içeren paketinin "faydalı" olduğuna ayraç edilen bildiride, unsur devletlerin çelimsiz vadede paha artışına dirlik serseri tüketicileri ve işletmeleri arkalamak düşüncesince "geçici ve amaca yönelik" tedbirler alması gerektiği bildirildi.

Mevcut paha artışının "küresel iktisadi toparlanma, küsurat taşıl mahrukat talebi ve bildirme koşullarına" ilişkin yer aldığı tamlanan bildiride, Avrupa'da erke kaynaklarının doğurgan kullanılması, bildirme ve istem dengesinin sağlanması, acemi yetenek kurulumuna müteveccih yatırımlara akilane ayraç verilmesi, bildirme güvenliğinin artırılması ve erke sistemlerine yenilenebilir kaynaklardan üretimin entegrasyonunun desteklenmesi gerektiği anlatım edildi.

Bildiride, AB'nin elektrik çevre tasarımının fiyatlardaki dalgalanmayı engellemeye müteveccih acemi uygulayım bilimi ve iş modellerini motivasyon etmiş yer aldığı ve elektrik ticaretinin canlandırılması gerektiği belirtildi, unsur devletlerin çatı paha yahut uygulayım bilimi bazlı sayı farkı paha kadar muhtelif "alternatif çevre tasarımı" yaklaşımının riskli olduğuna ayraç edildi.

Piyasa işleyişinin bu uygulamalarla değiştirilmesinin erke bildirme güvenliğini tehlikeye atacağı vurgulanan bildiride, "Elektrik ve gaz sektörü tasarımımızın rakiplik ilkelerinden ayrılmasını simgeleyecek rastgele müşterek önlemi destekleyemiyoruz. Bu ilkelerden sapma, erke sistemimizin akla yatkın değerli karbonsuzlaşmasına ve bildirme güvenliğine dokunca verir." ifadeleri kullanıldı.

AB devletleri gruplaştı

Öte yandan, AB devletleri ortada erke tartışmalarında muhtelif gruplaşmalar dikkati çekiyor.

Mevcut sistemde AB'deki global elektrik fiyatı, bütün elektrik talebini istikbal etmek düşüncesince gerekseme mahsus sonuç müstahsil kabilinden ve çoğu kez gaz santrallerince belirleniyor.

Almanya, Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, İrlanda, Lüksemburg, Letonya ve Hollanda, küsurat erke fiyatlarına dirlik AB elektrik sektörünün rötuşlu edilmesine dirlik çıkıyor.

Enerji fiyatlarının doğacak sene sayı farkı seviyelere dönmesini muntazır bu ülkeler, AB gaz ve elektrik piyasalarının levent boylu senelerde ve aşamalı halde düz yazı edildiği, erke piyasalarının tasarımına müdahalenin baş döndürücü titiz düşünülmesi icap ettiğini öngörüyor.

Fransa, İspanya ve İtalya'nın başını çekmiş yer aldığı müşterek takım ülke, AB gaz ve elektrik piyasalarının düzeltilmesi ve elektrik üretimindeki eşme fiyatlarının ayrıştırılması icap ettiğini savunuyor.

Ayrıca, başını gine Fransa'nın çekmiş yer aldığı 10 yöresinde ülke, erke bildirme güvenliğinde çekirdeksel santrallerin önemini vurguluyor. Bu ülkeler, çekirdeksel erke santrallerinin AB sürdürülebilir ve yeşil mali envestisman sınıflandırmasında arazi almasını istem ediyor.

Aralarında Polonya ve Macaristan'ın bulunmuş yer aldığı birtakımı devletler de erke fiyatlarındaki yükselişten AB'nin hava dostu dönüşümünü sağlamayı hedefleyen Yeşil Mutabakat ile ilgilendiren politikalarını mesul tutuyor.

İspanya, AB ülkelerinin kuma sözleşmelerle gaz satın almasını ve müşterek izlemsel gaz rezervi oluşturmasını istem ediyor.

Avrupa'da başta sonbahardan buyana gaz ve elektrik kadar erke ürünlerinin tutarları çabucak yükseliyor. Bu durum, şita aylarında faziletli faturalarla karşılaşan tüketicileri ağırbaşlı halde tasalı ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ