USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Adalet Bakanı Garland, Trump’ın malikanesinin aranmasına ilişkin kararı şahsen onaylamış

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, emektar ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki mülkünün FBI kabilinden aranması kararını şahsen onayladığını ve bunun halkoyu yararı düşüncesince paylaşıldığını açıkladı.

ABD Adalet Bakanı Garland, Trump’ın malikanesinin aranmasına ilişkin kararı şahsen onaylamış
12-08-2022 03:04

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida eyaletine ilişkin Palm Beach'teki evinin geçtiğimiz günlerde ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) kabilinden hesaplı anket kapsamında aranmasının peşi sıra ABD Adalet Bakanı Merrick Garland meydana getirilen kontrol ile alakalı matbuat toplantısı düzenledi. Arama kararını şahsen onayladığı ve bu çeşit kararların bedava alınmadığını kail Merrick, "Federal yasa, şu anda aramanın temeli karşı şimdi çok detay vermemi engelliyor. Ancak bilmenizi istediğim noktalardan biri, bu mevzuda kontrol talimatı çıkarılması kararını şahsen onayladığımdır. Departman hakeza müşterek kararı kolaylıkla almıyor” dedi.

Arama emrinin Güney Florida'daki müşterek federal murafaa kabilinden "muhtemel müşterek nedenin bulunması üzerine" yetkilendirildiğini, kontrol emrinin kopyalarının ve FBI'dan tahsil edilen müşterek servet makbuzunun kanun gereği servet malikine bırakılması icap ettiğini kaydeden Garland, "Bakan olduğumdan beri, Adalet Bakanlığının murafaa dosyaları kanalıyla konuşacağını açık açık belirttim. Adalet Bakanlığı Florida'nın cenup bölgesinde, FBI'ın bu hafta başlarında gerçekleştirdiği murafaa musaddak aramayla alakalı müşterek kontrol talimatı açmıştı. Bu kontrol Florida'da, emektar Başkana ilgilendiren müşterek binaydı. Bakanlık, aramanın yapıldığı devir rastgele müşterek izah yapmadı" dedi.

“Arama emri, muktezi beklenen nedenin bulunması ilişkin federal müşterek murafaa kabilinden yetkilendirildi”

Garland, "Hem kontrol emrinin aynı zamanda FBI mal makbuzunun kopyaları, kontrol esnasında fenomen durumunda mevcut emektar başkanın avukatına kontrol haset verildi. Arama emri, muktezi beklenen nedenin bulunması ilişkin federal müşterek murafaa kabilinden yetkilendirildi. Bakanlık, kontrol emrini ve makbuzu, amme yararı düşüncesince kamuoyuna ifşa etmek düşüncesince harekete geçti" dedi.

“Hukukun üstünlüğünü savunmak, hukuku çekinmeden ve kayırmadan denk namına infaz etmek demektir”

Hukukun üstünlüğüne sadakatle bağlılığın Adalet Bakanlığı'nın ve demokrasinin esas prensibi bulunduğunu vurgulayan Garland, “Hukukun üstünlüğünü savunmak, hukuku çekinmeden ve kayırmadan denk namına infaz etmek demektir. Tüm Amerikalılar, yasanın etkisiz müşterek halde uygulanması, yasanın usulüne akıllıca namına yürütülmesi hakkına sahiptir. Çalışmalarımızın bir çok mecburi namına kamuoyunun haricinde yürütülüyor. Bunu, tamamı Amerikalıların anayasal haklarını destek olmak ve soruşturmalarımızın bütünlüğünü destek olmak düşüncesince yapıyoruz" dedi.

Garland, "FBI ve Adalet Bakanlığı'nın yurtsever amme görevlileri değme devir Amerikan halkını kuvvet içeren suçlardan, terörizmden ve güvenliklerine müteveccih gayrı tehditlerden korurken, çıplak haklarımızı da koruyorlar. Bunu iri müşterek zatî fedakarlıkla ve menfaatlerini riske atarak yaparlar. Onlarla beraberce çalışmaktan öz saygı duyuyorum. Şu anda söyleyebileceğim müşterek tane bilinçlilik budur" ifadelerini kullandı.

Trump'ın malikanesine FBI baskını

Trump'ın Florida eyaletinde mevcut Mar-A-Lago dinlence köyündeki malikanesinde FBI kabilinden 8 Ağustos'ta meydana getirilen aramanın Trump'ın Başkanlık rolü esnasında Florida'daki ikametgahına duyurulmayan kayıtları getirip getirmediğine ilişkin hesaplı müşterek soruşturmayla alakalı bulunduğu aktarılmıştı.

ABD Adalet Bakanlığının 2022 yılının başlarında Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi kabilinden Mar-A-Lago'dan tahsil edilen 15 kutudaki belgelerin içerisinden çıkan duyurulmayan kayıtların varlığını araştırmış bulunduğu öne sürülmüştü.

Operasyona reaksiyon yayınlayan Trump ise, ekiplerin evimizdeki müşterek kasayı da açtığını kanıt etmiş, “Florida, Palm Beach'teki dobra evim Mar-A-Lago şu anda abluka altında, iri müşterek FBI ajanı grubu kabilinden dominant yapılıp karışma edildi. İlgili talih kurumlarıyla çalıştıktan ve teşrikimesai yaptıktan sonradan evime meydana getirilen bu bilgisiz dominant muktezi yahut akıllıca değildir. Kasama caba girdiler. Ülkemiz düşüncesince ışıksız zamanlar. Daha ilk müşterek ABD Başkanının başına hakeza müşterek bilinçlilik gelmemişti” ifadelerini kullanmıştı.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ