USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Başkanı Biden: 'ABD hava sahasını tüm Rus uçuşlarına kapatıyorum'

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Kongresi'nde düzenlemiş olduğu "Ulusun Durumu" (State of the Union) konuşmasında Ukrayna'ya dayanaklık kılmak mesajları vererek, ABD'nin hava sahasını Rus uçuşlarına kapattığını ve ABD'nin Rusya'yı izole kılmak ve Rus ekonomisine ek edisyon infa

ABD Başkanı Biden: 'ABD hava sahasını tüm Rus uçuşlarına kapatıyorum'
02-03-2022 09:13

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Kongresi'nde düzenlemiş olduğu " Ulusun Durumu" (State of the Union) anlı şanlı konuşmasında, ABD'nin Ukrayna'ya bulunan desteği, Rusya'ya gönül rahatlığı müeyyide kararları, güneş tacı virüs (Covid-19) salgını ve dünya ekonomisine bağlı adımlarına müteveccih ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına önceki kendisine Ukrayna'ya bulunan desteğini dile getirerek başlamış bulunan Başkan Biden Kongre üyelerine, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Avrupa Parlamentosu'nda icra ettiği konuşmadaki, "Bu mücadelede Işık, karanlığa galip gelecektir" sözünü tekrarlayarak, Ukrayna'nın ABD Büyükelçisi Aksana Markarova'nın da bu akşam aralarında bulunduğunu ayraç etti ve kendisini ayakta alkışladı. Markarova hakkında, "o zeki, çelimli ve kararlı" ifadelerini aktaran Biden, "Bu akşam burada mevcut rastgele birimiz, Ukrayna'ya ve dünyaya belirgin ortak çevir sesi gönderelim. Kalkabiliyorsanız lütfen ayağa kalkın ve evet, ABD kendisine Ukrayna halkının indinde olduğumuzu gösterin" dedi.

"Rusya'ya biberli çektiriyor ve Ukrayna halkını destekliyoruz"

ABD'nin, Ukrayna halkına desteğini üsteleyerek laflarına bitmeme fail Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlemiş olduğu saldırıların ilkin planladığını ve bu saldırılar düşüncesince sebeplerinin olmadığının altını çizdi. ABD'nin ise bu işgale gönül rahatlığı müttefikleri ile kaba kazançlı müeyyide kararları aldığını bildiren Biden, Rusya'ya biberli çektirdiklerine ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bundan böyle dünyadan rastgele zamankinden hâlâ ortak tomar izole edildiğine uyanıklık çekti. Başkan Biden, "Altı devir ilkin Putin, zat tehditkar yöntemlerine mesuliyet eğdirebileceğini fikren engellenmeyen dünyanın temellerini sarsmaya çalıştı. Ama baş döndürücü hata hesapladı.Ukrayna'ya girebileceğini ve dünyanın buna mesuliyet eğeceğini düşündü. Bunun namına katiyen görüntü etmediği ortak kuvvet duvarı ile karşılaştı. Putin'in Ukrayna'ya müteveccih akıbet saldırısı ilkin tasarlanmıştı ve nedensizdi. Diplomaside tekrarlanan çabaları reddetti. Batının ve NATO'nun cevap vermeyeceğini düşündü. Bizi evde bölebileceğini düşündü. Putin yanıldı. Biz hazırdık. İşte yaptığımız şeyler. Putin'le yüzleşmek düşüncesince Avrupa ve Amerika'dan, Asya ve Afrika'ya derece özgürlüğü muhip gayrı uluslardan oluşan ortak ortak yönetim peyda etmek düşüncesince aylar harcadık. Avrupalı müttefiklerimizi birleştirmek düşüncesince sayımsız vakit harcadım. Putin'in planladığını bildiğimizi ve saldırganlığını nite hata ortak biçimde yerinde çıkarmaya çalışacağını ilkin dünyayla paylaştık. Rusya'nın yalanlarına gerçekle cevap verdik. Rusya'ya biberli çektiriyor ve Ukrayna halkını destekliyoruz. Putin bundan böyle dünyadan rastgele zamankinden hâlâ ortak tomar izole durumda. Müttefiklerimizle beraberce şu anda çelimli kazançlı yaptırımlar uyguluyoruz. Rusya'nın en iri bankalarını arsıulusal mal sisteminden kesiyoruz. Rusya'nın tarz bankasının Rus Rublesini savunmasını engellemek, Putin'in 630 bilyon dolarlık harp fonunu önemsiz duruma getiriyor. Rusya'nın kazançlı enerjisini ve ordusunu doğacak zamanlarda zayıflatacak teknolojiye erişimini engelliyoruz" ifadelerini kaydetti.

"ABD hava sahasını tüm Rus uçuşlarına kapatarak müttefiklerimize katılacağımızı duyuruyorum"

Düzenlediği konuşmasında, ABD Adalet Bakanlığı'nın Rus oligarklarına müteveccih harekete geçtiğini açıklanan Başkan Biden, ABD'nin Rusya'ya gönül rahatlığı kaba yaptırımlar aldığını ve bu yaptırımlar kapsamında ABD'nin hava sahasını Rus uçuşlarına kapattığını duyurdu. Biden, "ABD Adalet Bakanlığı, Rus oligarklarının suçlarının ardına atlanmak düşüncesince hususi ortak fariza gücü kuruyor. Bu gece, ABD hava sahasını tüm Rus uçuşlarına kapatarak, Rusya'yı hâlâ da izole ederek ve ekonomilerine ek ortak edisyon ilaveten müttefiklerimize katılacağımızı duyuruyorum. Ruble değerinin yüzdelik 30'unu kaybetti. Rus borsası değerinin %40'ını yitirdi ve tecim askıya alındı. Rusya ekonomisi sarsılıyor ve ortak tane başı yerde Putin" dedi.

Ayrıca ABD'nin, Ukrayna'ya 1 bilyon dolardan ortak tomar yardımda bulunacağına uyanıklık çekici Biden, "Müttefiklerimizle beraberce Ukraynalılara hürriyet mücadelelerinde dayanaklık etmek sağlıyoruz. Askeri yardım. Ekonomik yardım. İnsani yardım. Ukrayna'ya direkt 1 bilyon dolardan ortak tomar iane veriyoruz. Ukrayna halkına vatanlarını savunurken ve acılarını hafifletmeye asistan olmaya bitmeme edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ABD birlikleri, Avrupa'ya NATO müttefiklerini müdafaa etmek düşüncesince gidiyor"

Ulusun Durumu konuşmasında, ABD birliklerinin Avrupa'ya irsal edilmesine bağlı açıklamalara da toprak sağlayan ABD Başkanı Biden, ABD birliklerinin Ukrayna'da mücadele etmek düşüncesince değil, "Putin'in batıya akıllıcasına ilerlemeye değişmeyen vermesi yerinde NATO müttefiklerini müdafaa etmek için" konuşlandırıldığını kaydetti. "Açık konuşayım, güçlerimiz Ukrayna'da Rus kuvvetleriyle çatışmaya girmedi ve girmeyecek" dedi.

Biden'dan, ABD ekonomisinde evolüsyon ve Covid-19'a gönül rahatlığı gelişim mesajı

Biden, konuşmasında dünya ekonomisine de toprak verdi. ABD istihsal kapasitesine baştan envestisman yapılacağı, tedbir zincirlerinin hızlandırılması, bebek ve buğulu bakımının işçiler üstündeki yükünü azaltarak enflasyonda düzenlemelere gidileceğine değindi. Aynı sürede Biden, ABD'de mütenakıs Covid-19 fenomen sayılarının ve halkı müstevli önceleri faaliyetlere arka döndürmeyi amaçlayan dünkü federal rehberliğin ortak yansıması olarak, Meclis salonuna maskesiz antre yaptı. Biden, "Ne derece ayrı olduğumuzu değiştiremeyiz. Ancak Covid-19 ve beraberce yüzleşmemiz müstelzim gayrı mevzularda nite ilerleyeceğimizi değiştirebiliriz" dedi.

Ceren Yanar Polat
 

İLGİLİ HABER
Ukraynada yurttaşlar roketli saldırıya markette yakalandı Ukrayna'da yurttaşlar roketli saldırıya markette yakalandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ