USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Başkanı Biden, helikopter kazası zımnında Ukrayna'ya taziyet mesajı gönderdi

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında, aralarında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy'nin de bulunmuş olduğu 16 bireyin yaşamını kaybetmiş olduğu helikopter kazası dolayısıyla bu ülkeye başsağlığı diledi.

ABD Başkanı Biden, helikopter kazası zımnında Ukrayna'ya taziyet mesajı gönderdi
18-01-2023 23:09
New York

Biden, meydana getirdiği bağlanmış açıklamada, benzeri Jill Biden ve kendisinin, Ukrayna'daki helikopter kazasında yakınlarını kaybedenlere taziyet dileklerini ilettiğini kaydetti.

Başkan Biden, "Yüreğimiz, bu saldırıda füru engelleme yaşamını kaybeden ve vurulan onlarca çıplak ve onların aileleriyle birlikte." ifadesini kullandı.

Monastırskiy'nin ve ekibinin, ülkesinin demokrasisi düşüncesince Rusya saldırganlığına gönül rahatlığı uğraş ettiğini tamlayan Biden, Ukrayna kurumlarını pekitmek düşüncesince dayanaklık geçirmek vermeye bitmeme edeceklerini ve Ukrayna halkının indinde olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Beyaz Saray kazanın nedenine bağlı bilgelik sahibi değil

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de günce matbuat brifinginde, Ukrayna'daki helikopter kazasıyla ait başsağlığı dileyerek, bahis konusu kazanın nedenini bilmediklerini söyledi.

Rus birliklerinin, Bahmut ve Soledar'da iri zayi vermelerine mukabil sonuç günlerde gelişim kaydettiklerini anımsatan Kirby, Rusların buna mukabil dü alana de mükemmel adına bilgili olamadıklarını düşündüklerini dile getirdi.

Kirby başkaca anadan görme Rus ordusu ile Wagner Grubu önderi Yevgeny Prigozhin ortada anlaşmazlıklar bulunduğunu bildiklerini anlatım ederek, Prigozhin'in kendisini bu harpte "vazgeçilemez" addettiğini düşündüklerini aktardı.

Rusya'nın Ukrayna'daki harp bağlamında Belarus'la işbirliklerini yakından izlem ettiklerini kaydeden Kirby, gayrı yandan Belarus'un Rus birliklerine iane geçirmek düşüncesince Ukrayna topraklarına fiziki adına duhul üzere müşterek planı olduğuna değgin rastgele müşterek belirtinin olmadığını belirtti.

Lavrov'un Hitler benzetmesi

Kirby, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, ABD ve müttefiklerini Adolf Hitler'e benzetmesine bağlı ise "Hangi cüretle hakeza müşterek kıyas yapabilir?" değerlendirmesinde bulundu.

Savaşı başlatanın Rusya olduğuna ve Ukrayna'yı obstrüksiyon etmeseydi Batı'nın bu ülkeye tabanca katkısı yapmayacağına ayraç fail Kirby, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve gayrı liderlerin bu üzere açıklamalarını "saçma sapan" biçiminde nitelendirdi.

Sullivan ve McGruk'ün İsrail ziyareti

Bunların yanı esna Kirby, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk'ün, dakika İsrail'e müşterek görüşme gerçekleştirerek, yetkililerle görüşmeye başladıklarını duyurdu.

Kirby, Sullivan ve McGurk'ün, görüşme kapsamında İran ile ilişkiler, Arap ülkeleriyle normalleşme, ABD'nin dü devletli çözüme bağlılığı ve Kudüs'te statükoya dokunca sağlayan müşterek tane yönlü eylemlere gönül rahatlığı duruşu üzere mevzuları masaya yatıracaklarını anlatım etti.

Hollanda'nın Ukrayna'ya Patriot sözü

Kirby, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, Ukrayna'ya Patriot iklim defans sistemi teminatı terazi niyetiyle ait soruya ise mevzuyla ait Hollandalı yetkililerin izah yapmasının makul olacağı, fakat Ukrayna'ya iklim defans sistemlerinin sağlanmasının evleviyet olmaya bitmeme etmiş olduğu cevabını verdi.

Müttefik devletlerin Ukrayna'ya yapacakları yardımların zat egemenliklerinde bulunduğunu dile getiren Kirby, bu kapsamda beraberce çalışmaya bitmeme edeceklerinin altını çizdi.

Kirby, Başkan Joe Biden'ın evinde ve zatî ofisinde çıkan "gizli belgelerle" ait sorular düşüncesince ise gazetecileri gayrı Beyaz Saray yetkilileri üzere Adalet Bakanlığına izleyeceği yolu göstermeye bitmeme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ