USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD, Brezilya'nın Bolsonaro'nun iadesi karışma değme isteklerine karşılık vermeye hazır

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, ABD’de mevcut emektar Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’nun iadesi engelleme Brezilya hükümetinin değme isteklerine aceleci ve makul halde cevap vermeye amade olduklarını fakat hâlâ hususi müşterek arzu almadıklarını açıkladı.

ABD, Brezilya'nın Bolsonaro'nun iadesi karışma değme isteklerine karşılık vermeye hazır
10-01-2023 02:03
Washington

Günlük matbuat toplantısında Brezilya’daki siyasal bunalım ve ABD’de mevcut emektar Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’nun niteliğine bağlı değerlendirmede mevcut ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Brezilyalı liderin ara sınav detayları ve ABD’de bulunmasının yasallığı üzerinde istimara yapmayacağını söyledi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun destekçilerinin Brezilya’nın Ulusal Kongresi ve Yüksek Mahkemesine girmesi ve hız olaylarının yaşanmasını kınadıklarını tamlayan Price, "Şiddet katiyen hal değil. Brezilya'nın demokratik kurumlarına gelişigüzel devir yer aldığı kabilinden desteğimiz tam. İster diplomatik kanallardan, gerek manşet kanallarından gelsin, Brezilyalı ortaklarımızdan, Brezilya makamlarından mevrut gelişigüzel çeşitli iane talebini destekleyeceğiz ve tabii bu taleplere akıllıca halde cevap vereceğiz." dedi.

Brezilya'nın hafta sonu yaşananlarla irtibatlı yerine ABD’den bilim yahut harekete mürur talebinde bulunmuş yer aldığı takdirde Washington’un yürürlükteki süreçleri kullanarak bu talepleri ödeyeceğini kaydeden Price hâlâ Brezilya makamlarından bu yönde birlikte istem almadıklarını dile getirdi.

AA muhabirinin "ABD’nin Brezilya'daki savcılarla ortaklık yapacağını söylediniz. Eski Brezilya Devlet Başkanı'nı ülkeye iadeli edecek seviyede ortaklık hazırlamaya amade mısınız?" sorusuna ise Price, “Brezilya hükümetinin gelişigüzel çeşitli taleplerine akıllıca ve aceleci birlikte halde cevap vermeye hazırız. Henüz rastgele birlikte hususi istem almadık." cevabını verdi.

Brezilya'daki olaylar

Brezilya'da önce gün, ordunun müdahalede bulunması isteğiyle sav söz atan emektar Devlet Başkanı baş döndürücü sağcı Jair Bolsonaro taraftarları, kollukçu pürüzünü aşarak Ulusal Kongre binasına girmişti.

Protestocuları darmadağın etmek düşüncesince menfez yaşartıcı doğal patırtı yağı lambası lambası ile karışma fail polis, grupların şimdi sonraları Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme binasına güçlükle girmesine bariyer olamamıştı.

Ulusal Kongre ve Devlet Başkanlığı Sarayı'nı basan Bolsonaro destekçileri, düzenlilik güçlerince bu binalardan çıkartılarak arama sağlanmıştı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ